Wiem co jem - przepisy :)

Czekoladowy Budyń z Kaszy Jaglanej

Oceń ten wpis
przez w dniu 19-06-2015 o godzinie 20:18 (1794 Odsłon)
Czekoladowy Budyń z Kaszy Jaglanej

Smaczny deser. Słodki i do tego zdrowy!

Składniki na 1 porcję:
70g awokado (połowa małego awokado, lub 1/3 dużego)
25g kaszy jaglanej (wartość suchego produktu - trzeba ugotować - tj. 1/4 woreczka)
10g kakao (czubata łyżka)
10g miodu (pełna łyżka)

Wykonanie:
Ugotowaną kaszę jaglaną zblendować z resztą składników. Można podawać ze świeżymi owocami.

Dla zainteresowanych wartości odżywcze na 1 porcje to około 275kcal, T-12, W-33, B-6.

Pozostaje życzyć smacznego!

Komentarze