Wiem co jem - przepisy :)

Twarogowy jabłecznik

Oceń ten wpis
przez w dniu 19-06-2015 o godzinie 20:31 (3171 Odsłon)
Twarogowy jabłecznik


Pomysł na słodki białkowy posiłek.
Potrawa wysokobiałkowa i niskotłuszczowa.
Idealna na kolacje i na szybki posiłek po treningu.

Składniki:
250g chudego twarogu
1 duże jabłko
cynamon

Wykonanie:
1. Pokruszyć twaróg w misce i zetrzeć na niego połowę z dużego jabłka.
2. Posypać cynamonem i wymieszać.
3. Pozostałą część jabłka pokroić w talarki i ułożyć na talerz na który wyłożyć przygotowany twaróg. Na wierz ułożyć pozostałe talarki i posypać cynamonem.

Uwaga: Jeżeli komuś się spieszy można zetrzeć całe jabłko i podawać w miseczce i nie tracić czasu na formowanie kostki

Dla zainteresowanych wartości odżywcze dla podanych składników to około 300kcal, T-0,3, W-29, B-47.

Pozostaje życzyć smacznego!

Komentarze