Wiem co jem - przepisy :)
Twarogowy jabłecznik
przez
w dniu 19-06-2015 o godzinie 20:31 (12800 Odsłon)
Twarogowy jabłecznik
Pomysł na słodki białkowy posiłek.
Potrawa wysokobiałkowa i niskotłuszczowa.
Idealna na kolacje i na szybki posiłek po treningu.
Składniki:
250g chudego twarogu
1 duże jabłko
cynamon
Wykonanie:
1. Pokruszyć twaróg w misce i zetrzeć na niego połowę z dużego jabłka.
2. Posypać cynamonem i wymieszać.
3. Pozostałą część jabłka pokroić w talarki i ułożyć na talerz na który wyłożyć przygotowany twaróg. Na wierz ułożyć pozostałe talarki i posypać cynamonem.
Uwaga: Jeżeli komuś się spieszy można zetrzeć całe jabłko i podawać w miseczce i nie tracić czasu na formowanie kostki
Dla zainteresowanych wartości odżywcze dla podanych składników to około 300kcal, T-0,3, W-29, B-47.
Pozostaje życzyć smacznego!