Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Młoda mama dąży do doskonałości

Awatar pisces
    pisces jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

Domyślnie Młoda mama dąży do doskonałości

.. choć wie, że jej osiągnięcie jest niemożliwe.

Witajcie, kochane. Po raz setny, po raz kolejny. To ja córka marnotrawna naszego forum. Pojawiam się tu mniej lub bardziej regularnie od 2005 roku, tylko pod zmienionym nickiem. Wracam zazwyczaj skruszona i zawstydzona swoją obecnością tutaj, ale nie tym razem. I choć starej gwardii nie widzę, może część dziewczyn osiągnęła trwały sukces, może reszta się poddała, nie wiem, to mam nadzieję znaleźć tu kilka dobrych duszyczek, co wytłumaczą mi, że już dużo osiągnęłam i nie mogę tego zaprzepaścić, a i zostało jeszcze trochę. Z każdym dniem mi trudniej.
    3 miesiące temu urodziłam ślicznego synka, w ciąży przytyłam koło 13 kilogramów, do wagi sprzed ciąży już jakiś czas temu wróciłam, ale widzicie.. ciało jakoś inaczej wygląda. Ważę mniej, a wymiary mam jakby większe.. Dlatego mimo ładnego BMI wciąż walczę. Mam podwójną moc, gdyż karmię piersią, a to wysysa ze mnie wszelkie siły witalne, ale i kalorie. Problemem jest brak ruchu, choć podnoszenie, noszenie, zabawianie 7kilogramowego chłopca, oraz spacery to też jakiś tam ruch. Minimalny, bo minimalny, ale jest. Wiem, że mogłabym ćwiczyć więcej, ale nie jestem już w stanie fizycznie. Jem około 1700-1800 kcal i niestety mój maluszek ma silną skazę białkową, więc wykluczyłam całkowicie nabiał pochodzenia krowiego.
    Poza wychowywaniem malucha studiuję. Mam pełne ręce roboty, ale to mi nie przeszkodzi w pozbyciu się kompleksów. Wiem, że gdy podobam się sobie, natychmiast poprawia mi się samopoczucie psychiczne i cały świat jest jakby przyjaźniejszy. O tyle dobrze, że po ciąży, po porodzie, nabrałam innego spojrzenia na siebie. Doceniam swoje ciało, traktuje je z szacunkiem, podziwem i lubię siebie. To najważniejsze. Teraz chce tylko doszlifować ten diament, o jaki walczy każda z nas - o nasze ciało.
    Błąkałam się po tym forum od kilku dni, pisząc co jakiś czas tu i ówdzie i uznałam, że jednak założę temat. Potrzebuję Was.
    Liczę na Was!

---------- Wiadomość dodana o 18:36 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 18:35 ----------

No to pora na jadłospis dzisiejszy:
    • śniadanie: musli złożone z płatków owsianych, wymieszane z orzechami brazylijskimi i daktylami i zalane 100 ml koziego mleka
    • II śniadanie: kilka daktyli
    • obiad: ogromna micha fasolki szparagowej posypanej bułką tartą
    • przekąska: jabłko
    • na kolację planuję zjeść jakieś kanapeczki z kozim serkiem i warzywami

jest nieźle.. ciekawe co na to waga jutro
    Ostatnio edytowane przez pisces ; 15-04-2011 o 17:31

Awatar suslak
    suslak jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Domyślnie Odp: Młoda mama dąży do doskonałości

pisces

fajnie, że już jesteście czekałam z utęsknieniem na wieści

---------- Wiadomość dodana o 18:45 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 18:42 ----------

Cytat Zamieszczone przez pisces Zobacz posta
    do wagi sprzed ciąży już jakiś czas temu wróciłam, ale widzicie.. ciało jakoś inaczej wygląda. Ważę mniej, a wymiary mam jakby większe..
    Miśku, ciało na pewno się zmieniło po ciąży pewie urósł Ci trochę biust, brzuszek też przecież nosił Malucha Ale to wcale nie znaczy, że jest gorzej
    Poza wychowywaniem malucha studiuję.
    podziwiam!
    I choć starej gwardii nie widzę
    no ja w sumie taka stara nie jestem
    Wiem, że mogłabym ćwiczyć więcej
    na to też przyjdzie czas Maluch pewnie daje Ci w kość

No wiesz, że ja Cie loffciam
    To ja
    Łork in progress pliz łejt

Awatar pisces
    Mieszka w
    Olsztyn

ha! wiedziałam, że mój temat zwabi wszystko susły siedzące na tym forum :*

szczególnie, że jest tylko jeden taki!
    Zatem oficjalnie melduję się - jestem z powrotem. Powiem Ci, ze brzuch mam idealny, jakby dzidzia w nim nie siedziała, ale męczę się z dawnymi koszmarami, och figura typu gruszka! A biodra jeszcze szersze niż były, o ile to możliwe.. albo mam takie złudzenie, hmm.. nie no coś jest nie tak jak patrzę na swoje odbicie
    Ach! Gratuluję wkrótce zamążpójścia! Wspaniale po prostu Masz motywacje jak cholera!

Awatar suslak
    suslak jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Szczecin

wiedziałam, że mój temat zwabi wszystko susły siedzące na tym forum
    no ba wsadziłaś gdzieś wabik na susła i zastawiłaś wnyki więc wpadłam
    ze brzuch mam idealny, jakby dzidzia w nim nie siedziała
    szczęściara jesteś
    och figura typu gruszka!
    nic mi nie mów, jak będę na swoim kompie to Ci wstawie jedno zdjęcie i sama zobaczysz, że jednak lepiej być gruszką bardziej estetycznie to wygląda
    coś jest nie tak jak patrzę na swoje odbicie
    a ja Ci powiem co Twoje postrzeganie jest nie tak ale przyganiał kocioł garnkowi, sama mam tak samo
    Gratuluję wkrótce zamążpójścia! Wspaniale po prostu Masz motywacje jak cholera!
    no baaaa dziękujemy bardzo dostaję szału jak widzę modelki-wieszaki prezentujące suknie ślubne bo jak przymierzę swoją to się zapłaczę

Brakowało tu Ciebie Jesteś meeeega, szybciutko zrzuciłaś to co zostało po ciąży
    Ostatnio edytowane przez suslak ; 15-04-2011 o 18:23 Powód: powtórka frazy :p
    To ja
    Łork in progress pliz łejt

Awatar pisces
    Mieszka w
    Olsztyn

Witam
    to, że mało pojawiam się na forum, nie znaczy, że sobie folguje dieta jest trzymana, a waga idzie do góry ale mam nadzieję, że to chwilowe i że wymiary dalej spadają..

Dzisiejszy dzień mija tak:
    I. Śniadanie: dwa cienkie kawałki chlebka żytniego posmarowane odrobiną sera koziego i miodem
    II. Śniadanie: banan
    Obiad: makaron pełnoziarnisty z pomidorami z puszki, świeżą bazylią, gotowanym mięskiem i serem kozim
    Kolacja:
    planuję tartą marchewkę i kanapkę z chleba żytniego

Przyznam, że dziś troszkę nadprogramowo zjadłam jakiegoś warzywno-mięsnego gulaszu - 2 łyżki - proszę o rozgrzeszenie

Ale wiecie co? Już patrzę z radością w każde lustro jakie napotkam na swej drodze. Super! Jeszcze zostało do doskonałości trochę, a ja już się cieszę!

cykamek Guest

kochana GRATULUJE SYNKA !!!

pamietasz mnie? Asq25 -> teraz nowa historia i nowy nick

Awatar pauliska84
    pauliska84 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    białobrzegi
    Wpisy na blogu
    3

Hej Pisces gdzie Cie "wcięło"?
    Czyżbyś jeszcze nie otrząsnęła się po świąteczno-majowych szaleństwach dietowych?
    Ja wracam na dobra drogę...

Uprawnienia umieszczania postów