Strona 1 z 27 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 267

Wątek: Być z siebie dumną...

Awatar Rixari
    Rixari jest nieaktywny Znany na forum

Red face Być z siebie dumną...

Witam,
    Mam na imię Magda, mam 25 lat i jestem Grubasem...

Oto moja historia:
    Od zawsze byłam pulchna... jednak gdy 4 stycznia 2010r. zobaczyłam na wadze 97 kg przestraszyłam się i postanowiłam coś z tym zrobić... i tak tego samego dnia po raz pierwszy w życiu zaczęłam swoją przygodę z odchudzaniem.
    Do 24 marca 2010r. schudłam 18 kg - głównie dzięki ćwiczeniom bo nie stosowałam w tym czasie żadnej diety prócz wprowadzenia 5 mniejszych posiłków zamiast jak to było wcześniej 2-3.
    Ćwiczyłam głównie na stepperze. Zaczynałam od 20 minut, później z czasem doszłam do 2 godzin.
    Ćwiczenia zaczęły sprawiać mi ogromną satysfakcję, ale kilogramy już nie uciekały tak szybko jak na początku.
    Z czasem do steppera dodałam różne inne wygibasy, różnego typu brzuszki, A6W i skakankę.
    Schudłam kolejne 7 kg. Czułam się wspaniale. Dziewczyna, której przyglądałam w witrynach sklepowych coraz bardziej zaczynała mi się podobać... Waga pokazywała 71,5 kg. Byłam z siebie zadowolona... szczęśliwa, że udało mi się zrzucić 50 kostek smalcu...
    Ale przyszedł czas wakacji i różnych wyjazdów, wesel itp.
    Wtedy skończyła się moja przygoda z odchudzaniem i ćwiczeniami...
    Po wakacjach i powrocie do domu i pracy starałam się jeść zdrowo i regularnie, ale do ćwiczeń nie chciało mi się wracać.
    Waga zaczęła rosnąć... wracające kilogramy zaczęłam zauważać na swoim ciele jak i po ubraniach... zaczęły znowu wystawać boczki i odstawać brzuch, ramiona znowu zaczęły przypominać budyń a nie mięśnie, uda zrobiły się większe...
    Nie podobało mi się to, ale miałam takiego LENIA, że nie chciało mi się znowu zacząć ruszać.
    14 kwietnia 2011 weszłam znowu na Dieta.pl i pierwszym wątkiem jaki zobaczyłam była Akcja do 1 lipca... pomyślałam, że to jakiś "znak"... że to właśnie pora żeby tu wrócić... zapisałam się... postanowiłam, że czas spełnić swoje marzenie i zejść wkońcu poniżej 70 kg, a później z czasem dojść do 65 kg.

Wczoraj zaczęłam znowu ćwiczenia z wagą 76 kg...

Tym razem nie chcę być "tylko" zadowolona i szczęśliwa, ale przede wszystkim chcę być z siebie dumną, że wytrwam do ostatniego zbędnego kilograma, zbędnego centymetra...

Do końca tygodnia daje sobie czas na rozkręcenie się z ćwiczeniami: 30 minut rowerka + 30 minut steppera dziennie.
    Później będę zwiększała ilość i zamierzam dołożyć do tego Callanetics.

Najgorzej znowu będzie z dietą... nie mam pojęcia jaką wybrać... może po prostu zdrowe i rozsądne MŻ... Ehhh....

Mam nadzieję, że to forum i Wy pomożecie mi w tych zmaganiach.

Oficjalnie oświadczam, że drugi etap mojego odchudzania uważam za rozpoczęty!!

Malinn Guest

Domyślnie Odp: Być z siebie dumną...

ja zaczynalam swoaj walke od 75 KG a teraz juz jest 70 i wiem ze dam rade i Ty tez pieknie juz zrzucilas wiec sukces murowany tylko musisz wytrwac! trzymam kciuki

Awatar Rixari

Malinn dziękuję za odwiedziny i słowa otuchy Zapraszam częściej
    Musimy dać radę - nie ma innej opcji!
    Mamy taki sam cel więc trzymam kciuki za te nasz 65 kg na wadze

Awatar neserere
    neserere jest nieaktywny Znany na forum

Napewno sobie poradzisz tym bardziej ze wczesniej osiagnelas tak duzy sukces. Podziwiam Cie naprawde. A ja sie tu mecze z 10 kg. Zycze powodzenia w diecie i czekam na Twoje relacje z walki z kilogrammi a i ja chetnie sie wymienie swoimi przezyciami u mnie tracycyjna dieta MZ i mam nadzieje na szybki efekt. Pozdrawiam

Cel na 20 lipiec - 52kg

Awatar Rixari

Neserere miło mi, że tu zajrzałaś
    Pamiętaj, że za szybkie gubienie kilogramów wcale nie jest takie dobre bo one szybko do nas wrócą niestety. Lepiej uzbroić się w cierpliwość i zrzucić je wolniej, ale na zawsze
    Tak przynajmniej mi się wydaje
    I nie masz co mnie podziwiać bo zanim się obejrzysz sukces będziesz miała w kieszeni czego baaardzo Ci życzę!
    Dodaj sobie suwaczek - mnie on bardziej motywuje bo chciałabym go co chwilę przesuwać w prawą stronę

---------- Wiadomość dodana o 13:26 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:12 ----------

Chyba w złym miejscu założyłam ten wątek... raczej powinien być w pamiętnikach...

Awatar neserere

Masz racje szybkoe gubienie kilogramow to nic dobrego, ale jestem osoba niecierpliwa i ze tak powiem o slomianym zapale i najlepiej zeby wszystko szybko i gladko poszlo ehh chcialoby sie
    Staram sie zeby dieta nie byla jakas bardzo restrykcyjna. Jem poprostu duzo warzyw, owockow i wase zamiast chlebka. Mieso za mna nie przemawia dlatego jem je tylko w postaci jakis delikatnych wedlinek.

Wierze w siebie i w Ciebie ze nasza dieta przyniesie oczekiwane rezultaty

A suwaczek dodalam nie wiem czemu sie noe wyswietla? Sprawdze w domku wieczorem bp teraz pisze tego posta na telefonie a dluzsze bawienie sie nim w internecie to dla mnie jak doswiadczenie masochistyczne ;D

Cel na 20 lipiec - 52kg

Malinn Guest

Cytat Zamieszczone przez Rixari Zobacz posta
    Mamy taki sam cel więc trzymam kciuki za te nasz 65 kg na wadze
    Super, niebawem na suwaczku pojawi sie 6!!!!a wtedy juz pojdzie jak z platka

Awatar Rixari

Cytat Zamieszczone przez neserere Zobacz posta
    Staram sie zeby dieta nie byla jakas bardzo restrykcyjna.
    Myślę, że to najlepsza dieta o ile nowe zdrowsze nawyki będą nam już zawsze towarzyszyły
    Cytat Zamieszczone przez Malinn Zobacz posta
    niebawem na suwaczku pojawi sie 6!!!!a wtedy juz pojdzie jak z platka
    Mam nadzieję, że jesteś jakimś Prorokiem!!

Wiecie co Kobietki... poczytałam teraz trochę o spodenkach neoprenowych i właśnie je sobie zamówiłam...
    Korzystacie może z takich?

Awatar kousek
    kousek jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Wpisy na blogu
    5

Cześć Kochana, nie wiem czy my się już znałyśmy czy nie bom zgłupiała na amen, ale w każdym razie witam Cię serdecznie w drugim etapie Twojego odchudzania :_)
    Dziękuję że zechciałaś do mnie zajrzeć
    Pozdrawiam cieplutko

Awatar neserere

Cytat Zamieszczone przez Rixari Zobacz posta

Wiecie co Kobietki... poczytałam teraz trochę o spodenkach neoprenowych i właśnie je sobie zamówiłam...
    Korzystacie może z takich?
    Ja mam takie spodenki i korzystam z nich jak cwicze na swoim cross trainerze. Moge je polecic - moje sa takie ze zaslaniaja uda, pupe i brzuch i w tych miejscach podczas cwiczenia baaaardzo sie poce, a o to chyba tutaj chodzi

Ogolnie to musze znowu zaczac cwiczyc chociaz pol godziny dziennie na nim, a w polaczeniu z tymi gaciami efekt jest naprawde fajny

Cel na 20 lipiec - 52kg

Strona 1 z 27 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów