Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: 2012 rokiem zdrowego stylu życia!

Awatar Froopbella
    Froopbella jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie 2012 rokiem zdrowego stylu życia!

Witam, w związku z zbliżającym się nowym rokiem, jak pewnie co każda z nas postanawia sobie wiele rzeczy. Jednym z moich przyrzeczeń jest schudnąć i utrzymać wagę.
    Generalnie cały czas się odchudzam ale bez wsparcia ludzi którzy mają ten sam problem trudno mi trzymać się postanowień.
    Wiele się zmieniło w moim życiu od wakacji. Mieszkam z moim M. A co za tym idzie gotuje normalnie, odnalazłam swoją pasję w pieczeniu
    Nie będę 2 obiadów gotować ale będę jadła w myśl . Ciasta piec będę bo mój M. to łasuch Ale zawsze dla siebie można upiec coś na bazie fruktozy i mąki pełnoziarnistej albo także dobrą alternatywą są wypieki wg Dukana.
    Mam mały dylemat czy kupić sobie rowerek stacjonarny czy zapisać się na aerobic? mam nadzieję że mi doradzicie;]
    Motywacja? To napewno dobrze czuć się w swoim ciele. Nie poprawiać ciągle ubrań które opinają fałdy i boczki. Kupić wymarzoną małą czarną a w lecie śmigać w krótkich szortach
    Spadek wagi będzie dla mnie oznaczał także lepszy stan moich stawów a zwłaszcza kolana, z którym mam niemałe problemy.
    Dbajać o swój styl żywienia dbamy o swoje ciało traktując je odpowiednimi balsamami, kremami, dbanie o włosy i twarz, odpowiedni makijaż co dzień, maseczki różnego rodzaju czy peelingi by ładnie wyglądać

Koniec z wzdęciami, przejedzeniem...itp. Chcę się tu pilnować i by mnie pilnowano!

Pozdrawiam
    Froopbella

czikikarotka Guest

Domyślnie Odp: 2012 rokiem zdrowego stylu życia!

Cytat Zamieszczone przez Froopbella Zobacz posta
    Koniec z wzdęciami, przejedzeniem...itp. Chcę się tu pilnować i by mnie pilnowano!
    To masz jak w banku!
    Wydaje mi się, że na aerobicu więcej spalisz kalorii i więcej mięśni będzie pracować. Ale z kolei rowerek jest wygodniejszy, bo nie dość że ćwiczysz w domu, to jeszcze dokładnie wtedy, kiedy masz ochotę. Ja bym kupiła rowerek i co najwyżej zapisała się też na aerobic
    Powodzenia życzę

Awatar Froopbella

I tak nastał ten dzień, ten nowy rok. Folgowałam okrągły tydzień.Od Wigilii Do sylwestra.
    Nie powinno się mieć postanowień na nowy rok, bo generalnie mało kto je egzekwuje. Ale ja spróbuje podjąć tą walkę.
    Schudnać! ==> 10 kg
    Na pewno mam kilka planów co do mojej ścieżki zawodowej. I będę dążyć by je zrealizować

No i dzień rozpoczęty od kawki z mlekiem 0,5% i piętka grahamu z polędwicą z indyka i resztki sałatki czosnkowej

na obiad zrobiłam kapuśniak ale jestem tak pełna że narazie będę sobie popijac jakąś herbatkę

Awatar pasztetoowa
    pasztetoowa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Nie powinno się mieć postanowień na nowy rok, bo generalnie mało kto je egzekwuje. Ale ja spróbuje podjąć tą walkę.
    A dzisiaj w radiu Krzysztof Globisz powiedział mądrą rzecz, że rzeczywiście z tych postanowień niewiele wychodzi, ale mimo wszystko warto je mieć, bo trzeba walczyć! Ja się z tym całkowicie zgadzam! Jak nie podejmiesz walki na pewno nie wygrasz, ale jak spróbujesz, to kto wie?
    Życzę Ci, żeby wszystkie Twoje postanowienia na ten rok zostały pomyślnie zrealizowane Trzymam kciuki!

zeedee_usuniete jest nieaktywny Znany na forum

Ja nigdy nie robiłam postanowień noworocznych... jakoś tak nie widziałam w tym sensu. Bo tak szczerze - co za różnica czy coś sobie postanowię 1. stycznia czy np. w dniu urodzin?
    Ale nie powiem, chciałabym móc wierzyć w moc postanowień noworocznych! Zawsze to dodatkowa (lub jedyna) siła napędowa do ćwiczeń i trzymania diety.

Froopbella, dużo motywacji życzę! I siły w walce z upartymi kilogramami.
    Najważniejsze to mieć plan i się go trzymać.

Awatar spleen
    spleen jest nieaktywny Znany na forum

Gratuluję postanowienia! Od kiedy zaczynasz? Mniemam ze dziś był start. jak Ci dzisiaj poszło?

co do dylematu: rowerek czy aerobic polecam to drugie, w większości przypadków rowerek zmienia swą funkcję i staje się np. wieszakiem.. jeśli masz możliwość pożycz od kogoś rowerek lub jeśli tak Ci zależy na nim właśnie, zapisz się na siłownię-tam gdzie są rowerki i spróbuj na nim przez miesiąc systematycznie jeździć.. ja osobiście bym nie dala rady. Moja kumpela kiedyś byla napalona na takiego wiec jej pozyczylam moj wieszak.. no i u niej po kilku dniach tez robil za wieszak. Aerobik wg mnie jest ciekawszy, co instruktor - to inne, urozmaicone zajęcia, no i zazwyczaj w grupie glupio jest przestać ćwiczyć po 10min bo już się nie chce.

Ja sama chcę się zapisać w tym miesiącu bo niestety do ćwiczenia samotnie nie mam już motywacji..

Pozdrawiam,
    s.

siasia29 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    zachodniopomorskie

Witam ja tez mam noworoczne postanowienie -całkiem podobne do Twojego
    Nie zamierzam stosować konkretnych diet a jedynie jesc mnie i zdrowy w miare mozliwosci rzeczy.U mnie probleme sa słodycze które uwielbiam a jeszcze przy dwójce dzieci zawsze sa w domu( a to babcia przyniesie a to ciocia..) a ja podjadam niestety!no ale od czego sa postanowienia noworoczne!!Ograniczyc słodycze od jutra!!
    Jesli chodzi o zakup rowerka to co prawda ja go nie mam ale kuiłam orbitreka za 1400zł i ... przez 3 miesiace cwiczyłam nie powiem i dało to rezultat ale teraz stoi w garazu( chwilowo mieszkamy w innym mieszkaniu-budowa itd)i musze go sprzedac.Fakt ze po tych 3 miesiacach byl swietnym wieszakiem

Awatar Kebriens
    Kebriens jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

hej Oby tym razem prosto do celu i Tobie i mnie się udało czuję, że to będzie rok ogromnych zmian
    Ostateczna walka z samą sobą, tym razem się uda !
    Cel do 8 maja:

Cel długoterminowy

Awatar Froopbella

ojej ale odzew!
    Ale dziś był falstart
    Jutro będzie ten przełomowy dzień.
    Uda nam się z takim wsparciem musi!
    Muszę się ogarnąć. Za dużo jem i nie ćwiczę i zaniedbuje własne ciało.
    Potrzebuje by ktoś mnie ostro zlał

do jutra! jutro ten dzień!

postanowione aerobic!

Awatar I_will
    I_will jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    1

Muszę się ogarnąć. Za dużo jem i nie ćwiczę i zaniedbuje własne ciało.
    To dokładnie tak jak u mnie... Też się powoli zaczynam ogarniać, ale od teorii daleko do praktyki.
    Jutro będzie ten przełomowy dzień.
    Tylko żeby jutro znowu nie było "od jutra" Trzymam kciuki za sukces

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów