To jest kontynuacja wątku: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To jest kontynuacja wątku: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Hej ! :)
Jestem tu nie pierwszy raz, zmieniłam też nick, porzuciłam swój wątek, zaczynam od nowa !
Obiecałam sobie, że jak schudnę 1 kg to wtedy założę wątek - udało się :)Startowałam 1,5 tygodnia temu z 76,2 kg, dzisiaj jest 74,5 :D
mam 1,66 m wzrostu i myślę, że moja optymalną dietką jest 1200 kcal :P przynajmniej na razie się sprawdza !
Chcę schudnąć ostatecznie i utrzymać wagę, koniec z ciągłym jojem... w ciągu roku moje próby odchudzania wyglądały tak :
1. z 74 kg schudłam do 65
jojo...
2. 73 kg schudłam do 68
jojo, święta Bożego Narodzenia...
3. 73 kg do 67 kg
jojo, święta Wielkanocne
4. 73
Wakacje... 1 tydzień za granicą i 3 kg nadbagażu !! o zgrozo... dało 76
Mam tego dość, całe życie na diecie i nic !!!!
Wróciłam teraz na uczelnie, i walczę z samą sobą i swoimi nawykami! Zawsze gubią mnie słodkości, ale ostatnio nie mam z tym problemów :) mam nadzieje że tak będzie dalej :) Chciałabym w końcu kupić sobie ciuchy w mniejszym rozmiarze, a nie zakładać ciągle przy ciasnawe spodnie...
Bardzo pomaga mi Wasze wsparcie :)
Pomożecie ? :)
Ostatnio edytowane przez Kebriens ; 13-02-2012 o 11:15
no to nawet lepiej, ze nie przepadasz :D twaróg + serek wiejski? do tego szczypiorek, ogórek kwaszony, pomidor...
do serka wiejskiego nie mogę się przemóc, nie podchodzi mi :P ale dzisiaj spróbuje twaróg inaczej niż na słodko
nowy wątek, fajnie, że dzisiaj, gdy mam równiutkie 70 kg na wadze![]()
łooo... wy wszystkie już na nowym, a ja ciągle na starych śmieciach, heh
Ale mam nadzieję Kebri że u mnie przejście na nowy wątek będzie połączone z taką samą utratą wagi
Pięknie Ci idzieTylko tak dalej
![]()
Tatianko mam taką nadzieje, że następne ważenie pokaże 6 z przodu na wadze !Tak bardzo na nią czekam !
YellowJello mi najlepiej twaróg smakuje z cynamonem i połową łyżeczki cukru :P cynamon też podobno jest dobry podczas dietyz owocowych po prostu nie lubię tych z kawałkami owoców, są takie danona słodkie i gładkie truskawkowe, to tak
ale z owocami nie... już wole jogurt naturalny :P
Raport z wczoraj:
Ś 2 kromki razowe z serem żółtym i pomidorem
II 2 małe jabłka
O 80 g makaronu z sosem pomidorowym
P to co na śniadanie + ogórek kiszony
K 100 g twarogu z połową łyżeczki cukru i cynomonem i 150 g jogurtu naturalnego
Razem 1056 kcal
Podwieczorek totalnie mi nie wyszedł, miałam zrobić i zjeść sałatkę, ale czekając na wyniki tak się zestresowałam.... zajadam stres, a myślałam że udało mi się nad tym zapanować... tyle dobrego, że zawsze w takich momentach leciałam po coś na słodko, a teraz udało się bez tego![]()
tak, czytałam o tym, że cynamon jest dobrym źródłem żelaza, błonnika, magnezu, poprawia pamięć i obniża ten "zły" cholesterol także warto go jeść
ale Kochana, jest mnóstwo jogurtów tzw. "gładkich", też takie wolę i jest ich mnóstwo, np. jogurt z biedronki, kosztują mniej niż złotówkę, są przepyszne, bo nie takie wodniste, tylko bardziej gęste i bez owoców![]()
super, że udało Ci się zapanować nad tym podjadaniem ze stresu! to wielki sukces, że słodkości nie poszły w ruch![]()
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
coś na motywacjęmy możemy, jesteśmy tu i walczymy dla takich zmian
lecę zakuwać, jutro ostatnie zaliczenie![]()