Strona 34 z 51 PierwszyPierwszy ... 24 32 33 34 35 36 44 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 503
Like Tree216Lubią to

Wątek: Babcia też może ...

Awatar aganica
    aganica jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Babcia też może ...

Poranek przepiękny, szron na trawie a słońce nieśmiało wstaje.Uwielbiam te poranne spacery, sobotnia ciszę w mieście... brak samochodów na ulicy ... to taki substytut wsi.Dzień zapowiada się cudownie, ma być ciepło i wiosennie.
    Waga spada.. to kolejny powód do radości, popijam kawusię, ładując akumulatory na cały dzień.
    Upsss zapomniałam się przywitać.. witam w tą piękną sobotę.
    Dukan od 5.marca.2012r -wrzesień.2012r /97.2kg-64kg/
    Styczeń.2013r - IV faza
    6.wrzesień.2014r - II podejście.

ulabrzydula_ulala Guest

hejka babeczki... u mnie też pięknie, słonecznie ))) choć nocka była jeszcze zimna....ale dzień zapowiada się WIOSENNIE ......
    ..... z tego co wyczytałam wszystkie dziś ładnie dzionek planują spędzić...właśnie już córka dzwoni, że śniadanie na nas czeka
    Więc muszę się pospieszyć...ubrać, bo jestem jeszcze w piżamie
    Życzę miłej soboty...Irence i Halince oby za dużo się nie objadły dziś na imieninach...bo jutro waga wszystko 'wykaże' :rofl"
    Agniesi miłego dnia....również, Grażynce również.....
    Będę wieczorem jak wrócę...do usły
    gralicho lubi to.

Awatar aganica
    Mieszka w
    Warszawa

Już zrobiłam sernik na zimno z kawałkami galaretki...wygląda smakowicie.
    Spagetti też przygotowane, mogę odpoczywać... mąż planuje jeść dzisiaj to co ja, bo mu wizualnie pod pasowało.. zobaczymy jak to odbierze smakowo .Przynajmniej drugiego obiadu szykować nie muszę.Syn miesza w garach.... swoje mięcho szykuje .
    Zaraz, jak w każdą sobotę, polecę na giełdę... może coś upoluję a na pewno kupię herbatkę liptona, owocową do galaretki ... smakowita jest.
    Styczeń.2013r - IV faza

Awatar malinka61
    malinka61 jest nieaktywny Znany na forum

Witam . Wiosna na całego , żyć się chce .Plany moje się zmieniły , do fryzjera jeszcze nie idę , może za tydzień , będzie bliżej świąt , bo jeszcze nie jest tak źle . Na imieniny idziemy jutro , więc zostało mi siedzenie w domu . Zrobiłam serniczek więc będzie do kawusi .Miłego dnia .
    ]

Awatar aganica
    Mieszka w
    Warszawa

Ja po obiadku.. i deserku, życie jest piękne na Dukanie .
    Założenia żywieniowe troszkę zmieniłam.Zamiast pokroić naleśnik na kluski do spagetti, po prostu farsz zawinęłam w te naleśniki /zrobiłam takie krokiety/. Pierwszą porcję dostał mój królik doświadczalny /czytać mąż/ a ja obserwowałam reakcję podczas konsumpcji, zajadając mlaskał, sapał, dyszał....gdy zapytałam " czego brakuje" odpowiedział ... niczego jest boskie.Uwierzyłam bo on nie patrzy na potrawy pod kątem diety tylko posiłku, a muszę przyznać... podniebienie ma wybredne Jako że jest chudzielcem, nie jada na ilość a na jakość.
    Zjadłam jednego krokieta i ..... o dziwo... wystarczył ten jeden i jestem syta.Jeszcze trzy zostały, syna poczęstuję by samej się nie objadać. Gdy wróci z pracy... padnie ze zdziwienia że na Dukanie a matka naleśniki zajada
    Ponieważ weszłam w cykl 4/4 / by w święta trafić część warzywną, jutro wracam na same proteiny ... ciężko będzie ale, wiedząc że to, tylko cztery dni ... dam radę i znowu zacznę eksperymentować z warzywami .la la la la ... jest dobrze, nawet bardzo dobrze
    Styczeń.2013r - IV faza

ulabrzydula_ulala Guest

Ale dziś cieplutko było .... normalnie jak lato.... nawet spacerowaliśmy na krótki rękaw... Adaś szalał na rowerze ..też w samej koszulce...
    w końcu tak na szybko zięć zrobił grila..... posiedzieliśmy na dworzu do prawie 17-tej.
    Jutro ma być podobnie.... super
    Wiem, ze to nie koniecznie tak już będzie... ale taki weekend jest wspaniały dla wszystkich.....Podobno w następny ma być tylko 4 stopnie
    Teraz siadłam do kompa poczytać co u Was..... mam troszkę czasu bo Adaś jest na angielskim..... i niedługo przyjdzie do nas nocować..
    Halinka....pozmieniała plany......Przypomniałam sobie też o fryzjerze...muszę się w poniedziałek zapisać...bo potem może nie być miejsca .. a ja co miesiąc obcinam włosy.....
    Mnie dziś to powietrze bardzo dotleniło, że zachciało mi się spać..... dawno tyle czasu nie byłam na dworzu.
    Agniesiu,,,, piękne potrawy gotujesz..... może będziesz mogła gotować jednakowo dla męża..byłoby to dobre, bo łatwiej wtedy się odchudzać. Ja swojego nie mogłam namówić na jedzenie 'dukanowych' dań..jedynie sernik pieczony..czasami ....
    Naleśników nigdy nie robiłam... muszę zrobić kiedyś....

---------- Wiadomość dodana o 19:30 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:17 ----------

Nie wiem jak długo wytrzymam...tak się dotleniłam, że oczy mi się zamykają. Zawsze tak mam do puki nie przyzwyczaję się do tak długiego przebywania na dworzu )))
    A chciałabym obejrzeć X FAKTOR......
    aganica lubi to.

Awatar malinka61
    malinka61 jest nieaktywny Znany na forum

Ula , fajnie sobie spędziłaś dzisiejszy dzień a ja siedziałam w domu , co sobie zaplanuje to w łeb pójdzie , zrobił mi się pod stopą odcisk , dzisiaj sobie posmarowałam płynem AB , i za bardzo chodzić nie mogę . Do fryzjera nie poszłam bo Ula mnie wstrzymała , twierdziła że jeszcze wyglądam dobrze a będzie bliżej świąt to sobie zrobię tą fryzurkę , nie będę jak na razie nic z nimi robiła , będę taką babuleńką , kolorek sobie dopiero zrobię jak będę jechała na wesele bo teraz to ni w pięć i w dziesięć , źle mi wyjdzie a teraz kiedy mam kłopoty, bo mi bardzo wypadają ,to muszę sobie poczekać , ale to wszystko do przemyślenia . Wczoraj przyszła mi paczka z tym Vitafonem , będę sobie robiła zabiegi w domku , opinie lekarzy , oraz ludzi którzy to używają są pochlebne , mojej kuzynki córka jest masażystą i też twierdziła że to urządzenie jest bardzo dobre . Zobaczę i ocenię sama . Mój masażysta który jest lekarzem , również tym urządzeniem leczy i to już od dawna Jutro idziemy do zięcia na imieniny już na obiad , tak nas zaproszono , chociaż dla mamci muszę ugotować bo ona ma swoje jedzenie
    ]

ulabrzydula_ulala Guest

Witaj....Halinko
    No posiedziałam dziś na dworzu, pospacerowałam z Wojtusiem.... a Marcia robiła dla niego zupki na tydzień.... i sobie dukanowe jedzenia...
    a nam nawet nie chciało się już kończyć obiadu...szkoda było siedzieć w domu i zięć tak wymyślił grila..... kiełbaski z musztardą i keczupem.... strasznie mi smakowała, bo dawno nie jadłam.
    Jak masz jeszcze dobre włosy...to poczekaj jeszcze,masz rację.....
    Ja mam zawsze dość krótkie...i na moich kasztanowych po 2ch tygodniach widać już odrosty...więc nie ma zmiłuj....muszę malować.
    Ale ostatnio zrobiłam sama...bo nie chce mi się tyle siedzieć u fryzjera. Albo Marcia mi pomaluje, albo mąż mi pomoże..... taka farba nie jest trudna w nałożeniu.
    To będziesz testowała urządzenie..... ważne żeby tobie pasowało.
    Ja od poniedziałku będę jeździła do Szpitala na zabiegi...na kolana, laser i jeszcze coś....nie znam się, zobaczę. Nie bardzo mi się chce, ale lekarka powiedziała, że to tylko mi pomoże na 'rwę'.... więc idę... za darmo... mogę spróbować.
    Ja sama na pewno bym się nie przymusiła do żadnych masaży....
    Pytałam już..jak ma zięć na imię ???? Zbigniew???

Awatar aganica
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez ulabrzydula_ulala Zobacz posta
    Naleśników nigdy nie robiłam... muszę zrobić kiedyś...
    Zrób,zrób koniecznie...są rewelacyjne, puszyste i na prawdę smaczne.Przepis wzięłam od Ani z bloga o którym już wspominałam.Dawniej nalesniki przywierały albo się rozrywały i połowa lądowała w koszu.Te wyszły idealnie, nic się nie zmarnowało.
    Cytat Zamieszczone przez malinka61 Zobacz posta
    będzie bliżej świąt to sobie zrobię tą fryzurkę
    Zrób by poprawić sobie nastrój, włosy to niby nic a jednak znaczą wiele.Moja mama zawsze mówi..głowa i buty to podstawa u kobiety... sukienka może być z kretonu jeśli reszta wygląda idealnie
    Cytat Zamieszczone przez malinka61 Zobacz posta
    Wczoraj przyszła mi paczka z tym Vitafonem
    Dobrze że zakupiłaś, na pewno nie zaszkodzi a pomóc może a to najważniejsze.
    Styczeń.2013r - IV faza

ulabrzydula_ulala Guest

Cytat Zamieszczone przez aganica Zobacz posta
    Zrób,zrób koniecznie...są rewelacyjne, puszyste i na prawdę smaczne.Przepis wzięłam od Ani z bloga o którym już wspominałam.Dawniej nalesniki przywierały albo się rozrywały i połowa lądowała w koszu.Te wyszły idealnie, nic się nie zmarnowało.
    Podaj linka do tych naleśników... juro zrobię sobie na śniadanie bo na pewno będe robiła naleśniki dla wnuka...będzie u nas na noc....to nie chciałabym tych z mąki zjeść.
    Z czego robisz?????

Strona 34 z 51 PierwszyPierwszy ... 24 32 33 34 35 36 44 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów