Strona 35 z 51 PierwszyPierwszy ... 25 33 34 35 36 37 45 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 503
Like Tree216Lubią to

Wątek: Babcia też może ...

Awatar malinka61
    malinka61 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Babcia też może ...

Ula już pisałam że zięć ma na imię Zbigniew , , bardzo dobry człowiek Ja kiedyż tez robiłam farbowanie w domu , mąż mi pomagał ale jak zaczęłam robić pasemka to już jest bardziej skomplikowane a i wygodny człowiek się zrobił

Agnieszko , ja na punkcie włosów mam hopla , muszą być zawsze zrobione , ułożone , kiedyś miałam gęste piękne ale po operacji ginekologicznej strasznie mi zaczęły wylatywać i mało co ich zostało , robię różności i nic to nie daje Wczoraj jak szłam do córki to jakaś kobieta mnie zaczepiła i mi mówi że mam takie piękne włosy , pod kapelusz to dawno nie robiłam sobie kolorku i widać moje siwe , niby piękne ale ja nie jestem do tego przyzwyczajona . Fryzjerka moja ostatnio dziwiła się że robię sobie pasemka , i odradzała już zabiegi takie Vitafon dopiero będę testowała , myślę że to dobra sprawa , zwłaszcza że ja nie mogę sobie pozwolić na zabiegi poza domem .
    ]

ulabrzydula_ulala Guest

Halinko...... przepraszam, ale jak widać mam słabą pamięć..... przepraszam pamiętam, ze pisałaś że masz dobrego zięcia
    Mamy więc szczęście do "przybranych" dzieci..... mój mało ze nas dziś gościł...to zaprosił jeszcze na jutro....bo u nich jest gdzie posiedzieć.....
    Ja ostatnio też malowałam włosy u fryzjerki...ale wtedy musiałam tam siedzieć ponad 2 godziny....a wiadomo moja córcia umie wszystkie takie rzeczy zrobić....ona i pasemka mi robiła. A teraz jak robię jeden kolor.... no to już trwa to krócej...tym bardziej że robię to co 2 tygodnie.
    To znaczy co Ci radziła fryzjerka robić zamiast pasemek?????
    Widzisz... jak inni chwalą że masz ładne włosy??? to chyba ty coś "wymyślasz" że masz takie cienkie? co?

Mi się też zrobił odcisk pod stopą.... dziś jak robiła mi pedicur..... to troszkę mi usunęła go.... też muszę wybawiać i usuwać co jakiś czas. A bolesne to jak cholera.... Nie wiem co ja bym bez niej zrobiła......
    Marta chcialaby żeby ktoś jej dobrze zrobił stopy...a sama sobie ..to trudno, choć nie ma innego wyjścia.

Awatar malinka61

Ula ja mam siwiusieńkie tylko jakiś ładny odcień bo pasemka już zostały ścięte , a nie robiłam nic , bo pod kapelusz to nie chciałam sobie ich niszczyć , ale na wesele idę wśród ludzi , to muszę ładnie wyglądać A włosy mam naprawdę przerzedzone Ula do stóp mam tą frezarkę , cudna sprawa i można samemu sobie wszystko zrobić .
    ]

ulabrzydula_ulala Guest

Ja ..jakbym nie farbowała włosów, pewnie też miałabym siwe...ale siebie nie wyobrażam sobie w takich po prostu siwych.....nawet jak rozjaśniłam, bo chciałam mieć mniej pracy...to nie czułam się dobrze, a do tego te rozjaśnione to takie dla mnie jak wata były.
    A te malowane na ciemne kolory mają dla mnie strukturę jak naturalne włosy.
    A stale gdzieś chodzę i muszę na co dzień mieć dobrze obcięte i bez odrostów..

Halinko... mi frezarka jest niepotrzebna do niczego...nie mam problemów... a sama nie dałabym rady nic sobie zrobić....od dawna robi mi wszystko Marcia.... w końcu po to się wyuczyła tego...jakby matce nie zrobiła... to chyba byłoby nie w porządku ;(
    Ja nie mam potrzeby ścierania naskórka...... czasami raz w miesiącu mi zrobi..... nogi mam jak niemowlak...i nie wiem dlaczego takie bolące

---------- Wiadomość dodana o 21:26 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:21 ----------

A przypomniało mi się, że kiedyś kupowalam jej frezarkę...jak zaczynała..dużo jej używala przy robierniu TIPSÓW......
    a teraz gdzieś leży...bo już TIPSY nie modne...mało kto robi już

Awatar malinka61

Ula ale ta frezarka jest nie tylko do pięt , manicure również można sobie zrobić ale ty tego nie potrzebujesz ,więc nie dla ciebie to urządzenia ,bo Marta ci wszystko zrobi, a mi niestety nie i muszę sobie sama radzić Muszę być samowystarczalna
    ]

ulabrzydula_ulala Guest

No właśnie o tym pisałam..ona używała frezarki głownie do paznokci..... ja mam córkę i zastępuje mi urządzenia....
    Zawsze chciałam mieć córkę, bo dla matki to skarb....
    Moja siostra musi też sobie wszystko sama robić..... ma syna. Ale jak trzeba...to wszystkiego się człowiek nauczy. )))

Awatar malinka61

No widzisz , ja mam tez córkę ale wybrała zawód nauczyciela i to fizyki, więc pomimo że umie dużo zrobić to takie zabiegi to ona również robi u kosmetyczki

---------- Wiadomość dodana o 22:03 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:52 ----------

Uciekam już do spania , więc do jutra . Dobranoc
    ]

ulabrzydula_ulala Guest

Halinko..... twoja córcia to wspaniała gospodyni......gotuje, piecze..przetwory robi....
    Moja Marcia... jest bardzo uzdolniona manualnie... ona i pomaluje ściany w pokoju, meble skręci.... sprawy kosmetyczne...uszyje...przerobi..uczesze. Naprawdę jest sprytna.
    Nie lubi gotować na co dzień..ale jak musi też zrobi pyszne danie...ciasto...ale tylko jak musi.
    Jak widzisz każdy jest w innym kierunku uzdolniony i tak musi być......
    Ale ja chciałam mieć córkę i nie wyobrażałam sobie inaczej.... ona cieszy się z synów.... będzie miala mniej pracy kiedyś...synowe nie lubią teściowych...nawet jakby chciały pomóc..
    A ja rozleniwiłam się przy niej..... i już nic nie umiem zrobić...a kiedyś była też taka sprytna....

---------- Wiadomość dodana o 22:16 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 22:15 ----------

Dobranoc Halinko...właśnie rozmawiałam z nią przez telefon..... malo mnie jeszcze miała nie odcięłam pępowiny i tak mam

Awatar aganica
    aganica jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Uleczko.. tu masz link do naleśników, jeszcze raz polecam bo wyśmienite.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Dziewczyny ja też mam córkę no i co z tego skoro po skończeniu szkoły wyjechała i już od trzech lat mieszka daleko i pewnie tam zostanie na stałe. Teraz czekam na cudowna synowa, mam nadzieję że będę taka miała.
    Dukan od 5.marca.2012r -wrzesień.2012r /97.2kg-64kg/
    Styczeń.2013r - IV faza
    6.wrzesień.2014r - II podejście.

ulabrzydula_ulala Guest

Cytat Zamieszczone przez aganica Zobacz posta
    Uleczko.. tu masz link do naleśników, jeszcze raz polecam bo wyśmienite.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Dziewczyny ja też mam córkę no i co z tego skoro po skończeniu szkoły wyjechała i już od trzech lat mieszka daleko i pewnie tam zostanie na stałe. Teraz czekam na cudowna synowa, mam nadzieję że będę taka miała.
    Dziękuję bardzo Agnieszko.....przepisałam sobie ten przepis....już nie mogę się doczekać jutra.....
    bardzo lubię naleśniki..... jak zrobię to się pochwalę jak wyjdą

Agnieszko...z dziećmi to tak już jest.... mają prawo ułożyć sobie życie po swojemu. Przykre to może, ale to są "plusy dodatnie i plusy ujemne" ........ choć wiem że tęsknisz za nią.
    Życzę Ci dobrej synowej.... może będziesz miała szczęście.... ja mam jedną córkę....to nie wiem co to synowa...zięć za to trafił mi się fajny....
    Ale to co można naczytać się na różnych forach.... rzadko synowe piszą coś miłego o teściowych..... wręcz je prześladują.
    Ale wyjątki bywają i może Tobie się taka trafi.....
    Idę już spać....dobranoc
    aganica lubi to.

Strona 35 z 51 PierwszyPierwszy ... 25 33 34 35 36 37 45 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów