Strona 38 z 51 PierwszyPierwszy ... 28 36 37 38 39 40 48 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 503
Like Tree216Lubią to

Wątek: Babcia też może ...

Awatar malinka61
    malinka61 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Babcia też może ...

Ula , te obowiązki to ciągniemy we dwoje z mężem ale fakt ten wtorek jest dla nas gonitwą , myślę że nie padnę , ludzie mają jeszcze gorzej i wytrzymują Ze szpilek jak na razie zeszłam na półszpilki , niżej już nie dam rady bo stopa jest już tak ukształtowana przez lata i na płaskim obcasie bolą łydki Moja Ula była dzisiaj na targu i nie było kobiet z jajkami i co to ma znaczyć ,strajk kur ????w Kauflandzie u nas są jajka po 0,59 gr, kupiłam do spróbowania i są nawet dobre , nie śmierdzą paszą , są w skorupkach białych , więc do pieczenia sobie takie kupię a do jadzenia i święcenia może uda mi się kupić od kobiet wiejskich
    ]

ulabrzydula_ulala Guest

Cytat Zamieszczone przez malinka61 Zobacz posta
    Ula , te obowiązki to ciągniemy we dwoje z mężem ale fakt ten wtorek jest dla nas gonitwą , myślę że nie padnę , ludzie mają jeszcze gorzej i wytrzymują Ze szpilek jak na razie zeszłam na półszpilki , niżej już nie dam rady bo stopa jest już tak ukształtowana przez lata i na płaskim obcasie bolą łydki Moja Ula była dzisiaj na targu i nie było kobiet z jajkami i co to ma znaczyć ,strajk kur ????w Kauflandzie u nas są jajka po 0,59 gr, kupiłam do spróbowania i są nawet dobre , nie śmierdzą paszą , są w skorupkach białych , więc do pieczenia sobie takie kupię a do jadzenia i święcenia może uda mi się kupić od kobiet wiejskich
    Halinko... wszystko się robi dla dzieci i ja się nie dziwię, że to ciągniecie..... tylko mogę mieć wielki szacunek...ważne że macie tyle siły i oby jak najdłużej.
    Ja niestety już się nie nadaję do pomocy...jeszcze 2 lata temu...wymyłam z mężem wszystkie okna w piętrowym domu... a teraz już u siebie nie mam siły..... przykre, ale tak się dzieje ...
    trzeba się z tym pogodzić.... córka sama to zauważyła i musi sobie jakoś z tym radzić..... 2 razy w roku to najmie do mycia okien....
    a resztę jakoś sami zrobią
    Ja dziś nawet na niskich koturnach nie dałam rady chodzić....poszłyśmy obie z Wojtusiem zaprowadzić Adasia do szkoły...i ledwo wróciłam do domu.... Też nosiłam wysokie obcasy, ale teraz już czułabym się śmiesznie..... już nie chodzę tak jak młoda dziewczyna... ale są osoby starsze, które czują się młodo..... "wyjątki bywają"...szkoda że ja nim nie jestem
    Halinko.... ja mam takie gorsze podniebienie ...jem jajka z fermy (od przyjaciół dzieci) i żyję........ to ma nadzieję, że i Ty przeżyjesz...
    a jak je poświęcą...to już nie będą szkodliwe Tak sobie myślę

---------- Wiadomość dodana o 20:00 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:54 ----------

Grażynka.... miała wieczorem zajrzeć do nas...ale dla niej nie wiadomo o której godzinie jest wieczór )))
    Poczekam troszkę

Właśnie zgłosiłam zalanie mieszkania do Ubezpieczyciela..... mają w ciągu kilku dni przyjechać...ciekawa jestem co ustalą// pierwszy raz korzystam z ubezpieczenia....
    Zjadłam kolację z mężem (przy świecach).....było nawet, nawet.......

Awatar malinka61

Ula ja długo kupowałam jajka z fermy ale jak się podniebienia rozhuśtałam dobrymi jajami to trudno powrócić do tamtego smaku fermowego ale cóż przecież nie zgłupieję i nie kupię jaj po 1 zł bo to od kobiet . Te fermowe zdrożały bo unia kazała żeby kura żyła na fermie bardziej luksusowo , nowe klatki ITP. więc ceny poszły w górę ale w gospodarstwach kury dalej żyją tak samo a ceny powindowały dużo w górę

---------- Wiadomość dodana o 20:07 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:03 ----------

Ula , a ja myślałam że ci ściana popękała a ty piszesz o zalaniu??? a co ty taka romantyczna się zrobiłaś że kolacja przy świecach ?????Jakie to święto
    ]

ulabrzydula_ulala Guest

Wiesz...Unia to inna sprawa....a kury hodowane w gospodarstwie normalnym....to inna sprawa.
    Wczoraj pokazali kobietę co jej nic się nie zmieniło w kosztach chowu..... a przepędzili ją z targu, ze za tanio sprzedaje....
    Ale to są sprawy handlarzy....
    Mi się nie chce latać po rynku i szukać.... wiem że i te "niby" ekologiczne" są oszukaństwem... więc idę na łatwiznę....
    Już dawałam przykład męża bratowej ze wsi....od urodzenia żywiona ekologicznie...i już jej "nie ma".... mając 60 lat...to już się zapracowało na wszystko
    Jakbym miala w sklepie droższe a lepsze...to na pewno bym kupiła droższe..ale u nas nie ma wyboru..... więc nie mam co się zastanawiać...wszyscy jedzą..i ja też

Cytat Zamieszczone przez malinka61 Zobacz posta
    Ula , a ja myślałam że ci ściana popękała a ty piszesz o zalaniu??? a co ty taka romantyczna się zrobiłaś że kolacja przy świecach ?????Jakie to święto
    A tak namówiłam męża na %% ...bo już tyle czasu tak na wodzie z bąbelkami .....
    a jak zgłaszałam 'szkodę" pytali czy w 5tys. się zmieścimy więc a'konto tak sobie podrinkowaliśmy......
    Ostatnio edytowane przez ulabrzydula_ulala ; 20-03-2012 o 20:14

Awatar malinka61

No to świętuj , miłe takie kolacyjki i oby częściej tylko nie przeholuj , bo jutro będzie kac a ty musisz jechać na zabiegi i to samochodem
    ]

ulabrzydula_ulala Guest

Halinko... u mnie już dawno po kolacyjce......'symbolicznej'..... rano o 6tej kąpiel...o 7mej wyjazd....
    jutro mnie wiezie mąż, bo jeszcze muszę do Skarbowego jechać...a dziś niestety nie miałam gdzie nawet zaparkować taka bieda jest objechałam 3 razy Socho.... i pojechałam do Marci
    A jak będę z mężem to zatrzyma mi się przy Urzędzie i potem zadzwonię to podjedzie po mnie.....
    No i może polatam po sklepach...bo dziś nie dałam rady....

---------- Wiadomość dodana o 20:36 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:24 ----------

Szukałam dziś butów...... na moje obolałe nogi.... i takie mi się podobają...... ale najgorsze, że nie ma u nas w sklepach...a wysyłkowo to trochę ryzykowne...bo bez miary...
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

---------- Wiadomość dodana o 20:37 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:36 ----------

Ja mogę chodzić w butach tylko na grubej podeszwie....
    Ostatnio edytowane przez ulabrzydula_ulala ; 20-03-2012 o 20:29

Awatar malinka61

Z tym parkowaniem to chyba taki problem jest wszędzie samochodów przybywa , a parkingów jest jak na lekarstwo Wcześnie musisz wstać , a za tydzien jeszcze zmiana czasu , jak ja tego nie znoszę , po diabła u nas sa takie zmiany ,
    ]

ulabrzydula_ulala Guest

Ja akurat jestem "skowronek".... więc nie mam problemu....ale dla ludzi lubiących pospać..to jest problem.
    Widziałaś te buty co pokazałam? jak Ci się 'widzą'? ja takie lubię..są dla mnie wspaniałe.... a nie ma w naszych sklepach..

---------- Wiadomość dodana o 20:43 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:42 ----------

Boję się tak bez miary zamówić? bo to sporo kasy

Awatar malinka61

Ja takich bym się nie odważyła kupić bez przymierzenia , ładne są tylko taka gruba podeszwa , czy nie będą za ciężkie ??
    ]

ulabrzydula_ulala Guest

i takie na lato........ bo tylko na takiej 'zelówce" ...."koturnie" mogę chodzić.. ale i kosztuję ???
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

---------- Wiadomość dodana o 21:03 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:00 ----------

Halinko....
    Ja powinnam tylko w takich butach chodzić....i takich szukam, ale nie ma w 'normalnych' sklepach.... Marcia ma mnie wziąć razem na zakupy do Warszawy...bo jedzie się obkupić... wie gdzie takie zdrowe dal nóg obuwie jest.
    A one są leciutkie jak piórko i mięciutkie.... mam takie jedne czułenka..... ale innej firmy...
    A ten sklep internetowy jest we Wrocławiu
    Ostatnio edytowane przez ulabrzydula_ulala ; 20-03-2012 o 21:05

Strona 38 z 51 PierwszyPierwszy ... 28 36 37 38 39 40 48 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów