Strona 1 z 8 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76
Like Tree2Lubią to

Wątek: Jak być zadowoloną ze swojego wyglądu po 2 ciążach? 17 kg do zrzucenia, czas START!!

Awatar Hanka28
    Hanka28 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Jak być zadowoloną ze swojego wyglądu po 2 ciążach? 17 kg do zrzucenia, czas START!!

Hej Dziewczyny,
    na początek kilka słów o sobie:
    - mam 31 lat
    - 17kg do zrzucenia (dodam że przed ciążami ważyłam mniej więcej tyle co teraz więc same ciąże się do mojej nadwagi nie przysłużyły tylko wcześniejszy tryb życia)
    - jestem mamą dwóch małych chłopców ( 2lata i 3m-ce oraz 3 m-ce), niestety nie karmię już piersią
    - od ostatniego porodu staram się jeść zdrowo i regularnie ale po całym dniu najlepiej wchodzi mi wieczorne penetrowanie lodówki
    - jestem całe życie na diecie (tzn odkąd pamiętam czyli jakieś 15 lat)
    - w sierpniu wracam do pracy i fajnie by było zaimponować lżejszą siebie

Ok, to tyle na ile pozwolił mi napisać mój młodszy syn, będę zaglądać w każdej wolnej chwili i dzielić się doświadczeniami.
    Zapraszam i pozdrawiam Wszystkie Zdeterminowane!

Awatar nala345
    nala345 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Jak być zadowoloną ze swojego wyglądu po 2 ciążach? 17 kg do zrzucenia, czas STA

trzymam kciuki za zrzucenie tych 17 kg
    jaką dietę będziesz stosowała?

Awatar Hanka28
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: Jak być zadowoloną ze swojego wyglądu po 2 ciążach? 17 kg do zrzucenia, czas STA

no właśnie, dobre pytanie...

byłam już chyba na wszystkich możliwych dietach świata :-)

teraz wyeliminuję węglowodany, dopuszczam tylko 2x w tyg płatki fitness z mlekiem, dużo warzyw i owoców, zdrowych białek no i RUCH - niech przyjdzie ta wiosna to spacery z dzieckiem będą dłuższe i przyjemniejsze .
    i mam zamiar zainewstować w dobry rower z krzesełkiem żebym mogła 2, 3 razy w tyg. zabierac starszą pociechę na wyprawy

A może macie do polecenia jakąś skuteczną, długotrwałą i zdrową dietę?

Awatar EwaKatarzynaJulia
    EwaKatarzynaJulia jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    12

witam i bedę zaglądać. Też mam dwoje dzieci i walcze z kg. Pozdrawiam

Ćwiczę z ewa od 16.07

NIE ŻYJĘ ŻEBY JEŚĆ, JEM ŻEBY ŻYĆ.....

Awatar Lejdi_M
    Lejdi_M jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    okolice Warszawy

Jejku Hanusia...
    ja po porodzie zrzuciłam wage (129 w ciązy) do 110... a potem sie okazało ze moje mleko do dupy, przestałam karmic skonczyłam diete karmiacej zacyckownej nieruszjacej się do lodowki mamuski.. i hoooooooooop do 122 kg
    a teraz (cora ma 2l 5mies) zaze lam od nowa tak pierwszy raz inaczej.. mż i ćwiczenia i efekty rewelacyjne.. ale nie wiem jak mogłabys pogodzic to z dwójką maluchów..
    Walczę znowu (Od 15 paź 2013).Lejdi_M walczy dalej :-) cel 8 z przodu!

Awatar Hanka28
    Mieszka w
    Łódź

Lejdi, no nie jest łatwo przy dwójce...
    Dodam że w 9m.c. ważyłam 92, czyli 10 kg zleciało..
    Moim głównym problemem jest dojadanie po starszym synku..
    Np - sytuacja z dzisiejszej nocy - mój mąż na kolację zrobił dziecku tosta z szynką i serem, którego mały wczoraj nie zjadł a ja oczywiście jak robiłam młodszemu mleko w nocy to tost się do mnie zniewalająco uśmiechnął i zjadłam go na dwa kęsy.. Mąż rano wstaje i pyta co chcemy na śniadanie, i że tosta małemu to może nie, bo wczorajszego to jakiś skrzat w nocy wszamotał...
    Jakiś czas temu kupiłam sobie ćwiczenia na dvd, 5 różnych rodzajów, miesiąc temu nawet ćwiczyłam ale później oczywiście przestałam, czas do nich wrócić

A dziś zjadłam:
    śniadanie - 2 parówki z indyka z pomidorem
    2 śniadanie - szklanka budyniu waniliowego
    obiad - tuńczyk z ogórkiem
    a na kolację zjem jogurt z otrębami

blackjelly Guest

Hej tez jestem mamusia która walczy z kg po urodzeniu córeczki.
    mam za sobą spadek i jojo.
    niestety nie pilnowałam sie i mam za swoje.
    teraz walczę by zrzucić jakieś 20 kg ale wiem że czeka mnie długa droga.
    U mnie najlepsze rezultaty daje dieta ograniczona o wartośc kaloryczna tj miedzy 1200-1500 kcal.
    I sport . Ponieważ nie ma zbyt duzo wolnego czasu (praca dom dziecko) to ćwicze z dvd z shape.
    Powodzenia

Awatar nala345
    nala345 jest nieaktywny Znany na forum

Haniu jak tam dzisiaj dzień minął ??? dieta trzymana?

Awatar Hanka28
    Mieszka w
    Łódź

hello hello
    Dieta trzymana
    śniadanie - jajecznica z 2 jajek z szynką
    2 śniadanie- jogurt naturalny
    obiad- kurczak z ananasem
    kolacja - resztki z obiadu ;-)
    zjem jeszcze przed snem jabłko
    i nie dojadałam po synku więc pierwszy sukces...
    z cwiczeń dzisiaj nici, dużo biegania miałam ale przynajmniej 30minutowy spacer zaliczyłam
    kurcze, czekam na @ i chyba wody nabieram bo jakaś ulana jestem......

Awatar sekretariatka
    sekretariatka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Hej

Zakładając wątek chciałam dokładnie taki sam temat wpisać

Mam 31 lat (za 2 tygodnie o zgrozo) dwoje dzieci z różnicą dwa lata i znienawidziłam siebie zaraz po urodzeniu drugiego synka... Początki miałam trudne, bo w 1,5 roku waga się wahała choć spadała. Dopiero po wspólnych wakacjach gdy zobaczyłam się na zdjęciach nastąpił szok! Na początku tak jak Ty zaczęłam wyrzucać resztki, to one mnie gubiły, bo dojadałam po chłopakach dosłownie wszystko, później wymiana pieczywa na pełnoziarniste, poooowolne zmniejszanie kcal. Poraz pierwszy racjonalnie podeszłam do zmiany siebie- nie na już, na teraz, tylko sukcesywnie tydzień po tygodniu zmieniałam nawyki, jadłam mniej, zdrowiej i ... teraz uwielbiam, kocham i ubustwiam jeść zdrowo

Mam nadzieję zarazić tu ludzi zmianą nawyków i przede wszystkim siebie na lepsze, choć gorsze dni oczywiście też zaliczam (np przedwczoraj 5 pianek jojo i fatalną chandrę).

Trzymam kciukasy za Twoje sukcesy, już samo to, ze tu jesteś sie do nich zalicza

---------- Wiadomość dodana o 23:02 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 22:52 ----------

Cytat Zamieszczone przez Hanka28 Zobacz posta
    A dziś zjadłam:
    śniadanie - 2 parówki z indyka z pomidorem
    2 śniadanie - szklanka budyniu waniliowego
    obiad - tuńczyk z ogórkiem
    a na kolację zjem jogurt z otrębami
    Hanka, a nie za małe te Twoje obiady? Zmniejszaj sobie stopniowo kcal. Oszukaj organizm, powoli mu coś zabierając, a nie drastycznie, bo się zbuntuje i zacznie gromadzić ....
    Ja tak zawsze zaczynałam diety- od razu na maxa i najlepiej tylko 1000kcal i zawsze mnie jojo dopadało, nie mówiąc o tym, ze głowę mi codzień rozsadzało, a przecież miałam do obsłuzenia dwa małe szkraby i skąd miałam brać na to siłę z tych marnych 1000kcal?! dietetyk siostrze radził, by przygotowała organizm do diety więc i ja tym razem tak zrobiłam
    Drugi etap zmagań - zmiana nawyków plus aeroby - start wrzesień 2011

Marzenie ...5 z przodu! Jak za dawnych lat .....
    Tu jestem! Akcja majówka - 6kg w 6 tygodni! Zapraszam

Strona 1 z 8 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów