Strona 1 z 27 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 270
Like Tree47Lubią to

Wątek: Ślubuję NOTTCIE, że schudnę razem z NIĄ - na szczęście!

Awatar aniakuleczka
    aniakuleczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Ślubuję NOTTCIE, że schudnę razem z NIĄ - na szczęście!

No, to zaczynamy
    Meandmyself pisze:

Tylko ze tak: akcja na troche innych zasadach. Dokladnie za 2-mce (21-go lipca)
    NOTTA WYCHODZI ZA MĄŻ
    i ona (a my razem z nia) postanowilysmy ze w ciagu tych 2 miesiecy bedziemy realizowac te postanowienia ktore zawsze zakladalysmy sobie 'do komunii chrzesniaka', 'do lata', 'do swiat', 'do 30tki' (ja mialam takie) czy tez 'od nowego roku' - ale w koncu nic z tego nie wyszlo. Dlaczego? Bo nie realizowalysmy tego co sobie zamierzylysmy. Mialysmy wizje koncowego efektu, ale czy kazdego dnia moglysmy sobie powiedziec: 'dzis zrobilam to i to i te rzeczy przyblizyly mnie tak i tak do danego celu'? Watpie. Ja np. zapisywalam sie na akcje i w ciagu tygodnia nie robilam nic, a dzien przed wazeniem panikowalam i mialam wyrzuty sumienia ze nic nie zrobilam. Nie mowie przez to, ze sama idea akcji jest zla - jest super! - ale nieodpowiednie bylo moje podejscie do niej.

Dlatego ja proponuje zebysmy przez nasze 2 miesiace skupily sie bardziej na systematycznosci. Notta ma plany glownie dotyczace zalozen co bedzie robila (lub nie) dzien po dniu (mozecie sprawdzic u niej na watku), na plany Rejazzka jeszcze czekam, jesli chodzi o mnie, to sa to glownie rzeczy za ktore chce sie zabrac, ale ciagle odwlekam 'zaczne jutro'. Nie ma jutro. Jest dzis. Dzis to zrobie. Bo nie chcemy sie obudzic za nastepne pare lat z reka z nocniku myslac: kurcze, jakbym wtedy zaczela, to od paru lat bylabym zgrabna i szczupla, pelna zycia i energii laska...

No wiec plan jest taki: miejmy cele, ale miejmy tez plan co robimy kazdego dnia. I to z wykonania planu rozliczajmy sie na forum. Co Wy na to? Bo ja mam takie wrazenie, ze czasem czekamy na te 'wielka motywacje' i jak przyjdzie to robimy 'wielki makeover', swietnie nam idzie ... a pozniej przychodzi taki dzien ze nam sie nie chce, i ten dzien trwa i trwa, a pozniej zapuszczamy sie na nastepne pol roku, jojujemy itd... Ja chce zrezygnowac z tego czarno-bialego myslenia, ze albo swietnie mi idzie i dieta na 100% i dwa spiningi na dzien itp, albo nic i jestem nic nie warta, nic mi nie wychodzi, i gnije przed telewizorem z pizza. Nie, w takich momentach bedziemy sobie myslec: 'czuje sie zle, nie mam energii i moja wieka motywacja wydaje sie dzis nic nie warta, mialam plan, ale nie czuje dzis ze moge go zrealizowac w 100% - jaka jest najmniejsza rzecz, jaka moge zrobic, ktora przyblizy mnie do celu?'. I niech bedzie to 15 min spaceru, 10 brzuszkow, pomalowanie paznokci - cokolwiek co nie pozwala nam sie zsunac w myslenie 'znowu zawalilam'. I to bedzie sukces tego dnia! Prawdziwy sukces pokazujacy nam ze nie jestesmy w szponach naszego 'braku motywacji' czy humoru, ze to my kierujemy naszym zyciem.

No więc:
    Zgłaszamy się do czwartku podając swoją wagę i cel do 21 lipca.

Potem wklejamy w PIERWSZYM SWOIM poście (edytując go) swój plan na najbliższe 2 miesiące w wersji dzień po dniu - możecie na razie na krótszy okres, ważne, żeby to potem dopisywać.

w każdą środę podajemy wagę oraz punkty, które same sobie przyznajemy w skali 0-7 czyli za każdy poprawny dzień przyznajemy sobie 1 punkt.

Meeeg85, Notta, kathlen and 6 others like this.
    Aniakuleczka
    Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie...

Postanowiłam być aniąszpileczką!

Awatar rejazz
    rejazz jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Berlin
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Odp: Ślubuję NOTTCIE, że schudnę razem z NIĄ - na szczęście!

Aniu, super że przygotowałaś ten wątek - oczywiście jestem z Wami i to będą dwa rewelacyjne miesiące, prawda?

(będę sobie tutaj edytować posta, żeby to co ważne było w jednym miejscu i na początku)

Waga startowa (21.05): 79,8 kg
    Waga docelowa (21.07): 69,8 kg

Co chcę zmienić?
    1. Dieta cztery regularne posiłki (7:30, 11:30, 15:30, 19:30) oraz jak najmniej przetworzonego jedzenia i prostych węglowodanów, za to więcej białka i ryb; rozstanie się na stałe z napojami i jedzeniem light
    2. Ruch siłownia 2-3 razy w tygodniu, 2 razy 30 min. hula-hop, w weekend wypad na rower, rolki lub kijki
    3. Sen w jednym kawałku, 7-8h, koniec ze spaniem w dzień
    4. Nauka regularna nauka, żeby zaliczyć ten semestr studiów
    5. Praca nie robić zaległości w mailowych kontaktach z klientami

Pierwszy tydzień (23-30.05): ocena 1/7

Plan na drugi tydzień (31.05-06.06):
    1. Wypełnić i odesłać zeznanie podatkowe
    2. Wyjaśnić wszystko z kasą chorych
    3. Zarejestrować się w urzędzie finansowym
    4. Pomalować do końca pokój
    5. Zapisać się do ginekologa
    6. Nadrobić zaległości w kontaktach z klientami
    7. Iść na badanie krwi w poniedziałek

Nadal chciałabym zobaczyć jak najszybciej na wadze 77,X bo wiem, że bez słodkości i śmieci w diecie mam na to szansę.

Wymiary z początku akcji (23.05), w cm:
    szyja (38), ramiona (117), ramię (34,5), przedramię (28), nadgarstek (17), biust (105), pod biustem (92), talia (90,5), brzuch (107,5), biodra (109), udo (62), kolano (39,5), łydka (39,5), kostka (25).
    Ostatnio edytowane przez rejazz ; 31-05-2012 o 22:30
    zosienka33 lubi to.

Awatar meandmyself
    meandmyself jest nieaktywny Znany na forum

Kurcze, to beda dwa najlepsze miesiace naszego zycia!

Czyli ja sie zglaszam, od razu zapodaje plan:

waga aktualna: 55,2kg
    waga docelowa: 49 kg

Plan na najblizsze 2 m-ce:

Co chcialabym osiagnac w 2-mce:

1) Znalezc satysfakcjonujaca mnie prace, zgodna z moim powolaniem (czyli cos zwiazane z praca socjalna, psychoterapia, pomaganiem innym, opieka - to jest to co chce robic w zyciu)
    2) Schudnac do 49 kg i byc na drodze do ladnej rzezby (jako ze wyrzezbienie sie zajmie mi wiecej niz 2 m-ce, ale 21-go lipca chce moc sobie powiedziec, ze jestem na najlepszej drodze)
    3) Zapisac sie tu: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i chodzic na treningi 3 razy w tygodniu, ale to dopiero jak znajde prace, bo nie stac mnie na razie
    4) Poki nie trenuje regularnie sportow walki, przynajmniej godzina jakiegokolwiek sportu dziennie - 6 razy w tygodniu (pozwalam sobie na 1 dzien lenistwa). Spacery nie licza sie jako sport.
    5) 3 ZDROWE posilki dziennie - absolutne minimum. Jesli chodzi o diete, kalorii nie licze, bardziej zalezy mi na jakosci i systematycznosci jedzenia.
    6) Wstaje codziennie najpozniej o 9, bo szkoda dnia. Z tym badzie bardzo ciezko, bo sie baaaardzo rozregulowalam na tym bezrobociu.
    7) Rezygnuje z transportu publicznego i wracam do roweru (jedynym wyjatkiem jest droga do szkoly raz w tygodniu, kiedy to biore metro a z powrotem odwozi mnie kolega.

To tyle. Reszta przyjdzie sama.

Awatar zosienka33
    zosienka33 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Newquay
    Wpisy na blogu
    134

No dobra jestem
    waga wyjsciowa- 90 kg
    docelowa ------ 85 kg

co bym chciala osiagnac w 2 miesiace niewiele ale jak to osiagne to mnie zadowoli
    -codziennie 30 min rowerka
    -10 min hula
    -nie jesc chleba
    -nie jesc slodyczy
    -chodzic do pracy na piechote lub rowerem
    -na 11 lipca osiagnac wage 85 kg -roczniac mojego slubu
    -nie narzekac ze nie moge albo ze jestem zmeczona
    jak cos sobie przypomne to dopisze

Awatar meandmyself
    meandmyself jest nieaktywny Znany na forum

To wcale nie jest malo, Zosienko

No to jest nas trzy. I Ania, jak rozumiem? Gdzie Notta i reszta?

A to jest cos czym sie jaram ostatnio:

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar Meeeg85
    Meeeg85 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Wrocław

No to zgłaszam się i ja ściągam z Rejazzka i też edytuję post

waga aktualna - 73,8 kg
    docelowa 66 kg

Moje cele:

- schudnąć do 66 kg
    - ujędrnić ciało, szczególnie nogi i pośladki, aby w końcu bez kompleksów wbić się w strój kąpielowy (da się?)
    - ćwiczyć - plan jest taki: x2 tyg coś na spalanie (nordic walking, basen, rower) i 2x tyg rzeźba na dywanie
    - zebrać materiał do doktoratu i stworzyć jego plan
    - nauka języków (ang i niem)
    - dbanie o siebie - maseczki, peelingi, manicure, pedikir itd., bo za bardzo to zaniedbuję

Plan na ten tydzień:

- dokończyć zbieranie materiałów z roku 1949 ( do dr)
    - zdać egzamin z Mozarta
    - zobaczyć równe 73 kg na wadze
    - zrobić maseczkę na buziaka
    - iść na basen (zrobione)
    - pozbyć się wąsika
    - załatwić sprawę z bankiem (zrobione)
    - umówić się do dentysty

To chyba tyle
    Ostatnio edytowane przez Meeeg85 ; 24-05-2012 o 10:27

Awatar Justyskaaa
    Justyskaaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław
    Wpisy na blogu
    2

jestem jestem jestem ..
    wagę podam w czwartek..
    dziś melduję gotowość do walki....cudnejjjj pięknej wspaniałej .wspólnejjj!!!!
    cele ...ogólne
    zdobyc i utrwalić bałwana ..najlepiej żeby na koniec zbliżył się do kosyyyy.....
    dbać o swoje ciało...- wciąż staram się systematycznie balsamowac golić itd....ale jakoś kiepsko mi idzie ..choć coraz lepiej mi idzie..
    więcejjj kijeczków ...
    i dupencja na rowerossssssssssssssssss!!!
    teraz czas będzie rozbijać to na tygodnie..

aleeemmm się cieszę..

waga ma 93.7
    cel - okolice 82

plan na najbliższe 6 dni...
    * rower - min 3 razy
    * doprowadzić autko do stanu używalności (myjka i odkurzanie)
    * załatwić sprawę żeli
    * odgruzować własny pokój
    * generalne golenie..
    * załatwić ksera na odszkodowanie....
    Ostatnio edytowane przez Justyskaaa ; 24-05-2012 o 14:54

Awatar zosienka33
    zosienka33 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Newquay
    Wpisy na blogu
    134

Zeby bylo w porzadku podam aktualna wage w czwartek po pracy ale zwaze sie z rana

Awatar rejazz
    rejazz jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Berlin
    Wpisy na blogu
    1

Edytowałam swój pierwszy post, dopisałam wstępne założenia na najbliższy czas
    No i każdy zrzucony przeze mnie kilos ma być symbolicznie rokiem szczęścia dla Notty po ślubie... mam nadzieję, że ode mnie dostanie 10 lat szczęścia
    Notta lubi to.

Notta jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Nottingham

Kochane Moje,

Nawet nie wiecie w jakim szoku bylam jak odnalazlam ten watek. Powiem szczerze, wzruszylam sie.

Dziekuje!!! Jestem zaszczycona i czuje sie bardzo wyrozniona (choc nie zasluguje na takie fantastyczne traktowanie z Waszej strony).
    Dziekuje, dziekuje, dziekuje!!!!

Nie wyobrazam sobie lepszej motywacji i Dziewczyny Kochane - nie zawiode Was!!!

Ja sie zwaze juz jutro, poniewaz jutro rowniez lece do Polski (wracam w niedziele w nocy) i chce wazyc sie na tej samej wadze by donosic Wam o postepach (nie ma opcji porazki!).

WAGA AKTUALNA 72 kg

WAGA DOCELOWA 65 kg

Po krotce moj plan:
    - aktywne zycie (chcialabym codziennie godzinke pocwiczyc), jednakze tak jak Rejazzek zasugerowala jeden dzien w tygodniu pozwalam sobie na nie-cwiczenie (czasami nie ma wyboru - jak np. nadchodzaca niedziela- bede u rodziny ktorej nie widzialam 5 lat, komunia chrzesniaka, lot powrotny...).
    - dbanie o siebie (co najmniej raz dziennie balsamowanie , najlepiej 2)
    - nie jem po 19.00 (a przynajmniej postaram sie by tych sytuacji bylo jak najmniej)
    - pozwalam sobie na 'male co nieco' tylko w weekendy

Waga nie jest dla mnie najwazniejsza - jednakze bardzo, ale to bardzo chcialabym zobaczyc 65 kg na wadze (wiem, ze to dziwne, ale pamietam gdy 10 lat temu weszlam na wage i zobaczylam ta wlasnie liczbe).

Wiem, ze potrafie, ze WSZYSTKIE mozemy osiagnac nasze cele jesli tylko zaangazujemy nasza glowe w przedsiewziecie.

Dziekuje Wam jeszcze raz - Jestescie NIESAMOWITE!!

Buzki
    Notta

Tydzien 1 (24.05-30.05)
    3/7 i dodatkowo 1kg mniej na wadze
    Dane z wazenia: 71 kg, BMI z wagi elektronicznej 22.1, Zatluszczenie 28.4% , umiesnienie 31.2%, BMI 1505kcal, otluszcenie narzadow wewnetrznych 3 (jak zaczelam sie wazyc ok 6 m-cy temu - bylo 4!)

Postanowienia na Tydzien 2 (31.05-6.06)
    - cwiczyc godzine dziennie (w przypadku porannego biegania 30 min)
    - popatrzec na umowe odnosnie wynajecia sali, fotografa, kamerzysty, wynajecie auta i zespolu, transportu gosci (wiem, ze mam mnostwo rzeczy jeszcze nie zalatwionych).
    - uzyskac potwierdzenie od gosci - kto przyjezdza a kto nie
    - ze spraw wygladu - plan 1 kg mniej (do osiagnieca, poniewaz jeszcze 4 tyg temu wazylam 69.5 kg).
    - smarowanie kremami, zelami skore - walka z pryszczami
    - wyslac e-mail do silowni
    - poczytac artykuly - nadgonic z praca

To by bylo na tyle (w sumie jest tego troche), ale wierze ze moze sie udac, w UK mamy dlugi weekend (4 dni w sumie) wiec nie moge zmarnowac tego czasu.
    Ostatnio edytowane przez Notta ; 30-05-2012 o 22:23
    rejazz, Justyskaaa and zosienka33 like this.

Strona 1 z 27 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów