Strona 1 z 23 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 230
Like Tree141Lubią to

Wątek: Sylwetkowa Akcja Motywacyjna, cz. 8, MARZEC – Idzie wiosna, czas na skąpe ciuszki!

Awatar Peppers
    Peppers jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cool Sylwetkowa Akcja Motywacyjna, cz. 8, MARZEC – Idzie wiosna, czas na skąpe ciuszki!

Kolejny miesiąc wspólnych zmagań zacznijmy słonecznie i z uśmiechem na twarzy! Bo za chwile znowu będzie wiosna, ciepło i przyjemnie – a my pokonamy swoje kolejne słabości

Część naszej grupy to już długodystansowa drużyna; niektórzy są krócej, ale też w pełni zintegrowani. A teraz zapraszamy nowych, którzy pragną wprowadzić w swoim życiu kilka pozytywnych zmian – z nami dacie radę!

Akcja oficjalnie zaczyna się 4 marca, czyli w poniedziałek, dzień w który zamieszczamy plany na cały tydzień, dzień w który zaczynamy odliczanie. Wątek pojawia się już dzisiaj po to, by każdy zdążył się z nim zapoznać, przemyśleć i zaplanować swoje działania. Jeśli zdecydujesz się przyłączyć - napisz jakie są twoje cele ogólne, jakie są twoje marzenia, a dopiero potem napisz jak rozplanowała/eś pierwszy tydzień.
    Kończymy 31 marca i świetnie się składa, bo to akurat będzie niedziela, czyli dzień podsumowań

A oto kilka krótkich przypominajek dotyczących tego na czym polega i jak wygląda nasza akcja:
    - akcja ma na celu kształtowanie zdrowych nawyków - zdrowa dieta, aktywność fizyczna to podstawa (nie popieramy głodówek ani innych wyniszczających praktyk!);
    - nie jest to typowa akcja odchudzająca - dołączyć może każdy, kto ma chęć wprowadzania jakichś zmian w swoim życiu, kto chce się doskonalić, kto nie lubi stać w miejscu nawet jeśli swój główny cel już osiągnął;
    - na początku akcji wrzucamy przemyślany, realny plan na cały miesiąc wraz z wymiarami i celami, które są dla nas ważne;
    - co tydzień wrzucamy opracowany plan na tydzień, a pod koniec tygodnia rozliczamy się z niego w podsumowaniach;
    - plan może obejmować utratę wagi, centymetrów, ilość minutek jakie chcemy przećwiczyć a także wszelkie zabiegi pielęgnacyjne oraz wszystkie inne cele, które chcielibyśmy osiągnąć;
    - ponieważ w poprzedniej akcji chyba nikt nie wrzucił zdjęć proponuję by wrócić do tej tradycji - będzie to dla nas większą motywacją oraz pozwoli bardziej obiektywnym okiem spojrzeć na swoje ciało i wszelkie zmiany. Umieszczanie zdjęć nie ma na celu oceny kto jest ładniejszy, zgrabniejszy czy szczuplejszy, porównujemy się tylko sami z sobą!!! czyli nasze miesięczne dokonania. Oczywiście mile widziane są cenne wskazówki i rady innych;
    - przyjmujemy każdego i właściwie w każdym momencie, nikogo nie wyrzucamy za brak efektów - każdy walczy dla siebie samego!
    - staramy się jak najwięcej motywować siebie nawzajem, wspierać w ciężkich chwilach;
    - w przypadku totalnego olewania planu i demoralizacji innych dozwolone jest wyznaczenie delikwentowi kary w postaci np karnych pompek, przysiadów itp.;

(przypominajki spisała Yoginka – credit where credit's due!)

Ponieważ ja jestem z grupą pierwszy miesiąc, chciałabym pochwalić się tym, co obecność tutaj mi dała:
    - nie stawiam sobie nierealnych celów – dziewczyny zawsze mnie wyprostują, jak widzą jakieś przegięcie;
    - mniej się stresuję ewentualnymi potknięciami, ale jednocześnie mam większą motywację do działania – w końcu będę się musiała rozliczyć z tego co robię! I efekty są – jeszcze nigdy tak regularnie nie ćwiczyłam!
    - zaczęłam uczyć się biegać, chociaż przez całe życie tego nienawidziłam – teraz widzę jakie to przyjemne; podobnie ze skakaniem – zawsze unikałam skakania, bo ogarniał mnie irracjonalny strach przed zrobieniem sobie czegoś złego ale teraz skaczę ile się da, na każdych zajęciach fitness (nie opierdzielam się!) i nie tylko!
    - zaczęłam bardziej o siebie dbać (skóra, włosy itp.);
    - o wiele regularniej uczę się języków, ba, w końcu udało mi się nawet wrócić do dawno zapomnianego norweskiego!
    - dzięki tej grupie zaczęłam bardziej interesować się szeroko rozumianą aktywnością fizyczną (czytam, oglądam, orientuję się);

Czyli dzięki grupie udało mi się wprowadzić w życie taką oto mądrość:

Myślę, że nawet takie skromne osiągnięcia mogą wielu z was zmotywować. A co dopiero dużo większe osiągnięcia reszty dziewczyn!

I tu jeszcze taki mój mały osobisty dodatek: ponieważ wiele z was ma w planach powrót do nauki/naukę angielskiego WSZYSTKIE MOJE MOTYWATORY będą po angielsku (i będą miały dużo tekstu)! Więc zbierajcie siły również na swój angielski

A oto link do akcji lutowej, którą podsumowujemy w niedzielę:
    Sylwetkowa Akcja Motywacyjna cz.7 Luty - STOPIMY TŁUSZCZYK JAK ZIMOWY ŚNIEG!
    Ostatnio edytowane przez Peppers ; 02-03-2013 o 19:48
    Raz jestem, raz mnie nie ma

Awatar karolcia90wro
    karolcia90wro jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Sylwetkowa Akcja Motywacyjna, cz. 8, MARZEC – Idzie wiosna, czas na skąpe ciuszk

Ja się dopisuję zmobilizowana.

Plany i cele

* poprawić kondycję moja kondycja spadła niemiłosiernie przez siedzący tryb życia ... prawie codziennie wpisałam już w plan jedne zajęcia ruchowe na fitnessie - aerobiczne, na rzeźbienie przyjdzie czas (:
    * plan mam ustalony już na cały miesiąc ćwiczeniowo

- poniedziałki Step
    - wtorki koń (trening lub lonża)
    - środa koń (trening ) + step
    - czwartek bieżnia / basen (na razie zostanie bieżna, na basen przyjdzie czas)
    - piątek wolne
    - sobota koń (trening)
    - niedziela albo koń albo wolne (zależy od poniedziałku czy będzie koło)

na razie taki jest plan, dostosowany do zajęć na uczelni. Co nie zmienia faktu, że mogą dojść dodatkowe

* dieta po wyjściu ze szpitala kazali mi 1200 , ale pewnie będzie ok. 1 300
    * ograniczenia BWT Białka 1 g / 1 kg ciała, tłuszcze 40 g / dzień, W to reszta
    * na marzec planuję zrzucić +/- 4 kg

* lepiej zadbać o skórę - regularnie ją natłuszczać -.-
    * uczyć się i spać po nocach

* pamiętać o braniu leków - bo o tym zapominam często :/
    * 0 alkoholu, pizzy, FF, napojów gazowanych
    * zacząć traktować napoje owocowe / warzywne jako posiłek

Hm , chyba napisałam wszystko, ale wolę napisać teraz wszystko bo to moje ogólne cele na konkretny tydzień będą takie same

ale się naprodukowałam ... xD nie zabijcie proszę ;>
    Yoginka77 and Peppers like this.

Bo ile można ... ?
    14.02.2013 - dobite, posesyjne 81,3 kg ... , więc teraz Dukam 3/3
    18.02.2013 - 23.02.2013: - 2,5 kg
    Marzec: -1 kg Kwiecień:

Awatar justyna5104
    justyna5104 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie Odp: Sylwetkowa Akcja Motywacyjna, cz. 8, MARZEC – Idzie wiosna, czas na skąpe ciuszk

I ja się piszę dalej do was. Choć moja motywacja diametralnie spadła, gdy zobaczyłam dziś na wadze 72 kg, a to wszystko, że sobie tu na pizze pozwoliłam, tam na ciastko, a nie ruszam się tak dużo z braku czasu. Jestem zmęczona, ciągle chce mi się spać. Ale dziś poszłam marszem na basen ok 2,5-3 km czyli 30 min a potem pływałam godzinę, dlatego penie mnie tak zcięło z nóg. Poszłam dziś na solarium!! Ale na niedługo, bo w tą zimę byłam pierwszy raz. Ostatnio jem mało owoców i warzyw. Trzeba to zmienić. Trzeba duuużo zmienić.
    Peppers lubi to.

Maj- gubimy nadwagę!

Awatar kejkum
    kejkum jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    93

no moj plan to bedzie nadal tak samo wygladal
    - cwiczyc
    -zdrowo jesc
    -nie jesc slodyczy
    -ograniczyc kawe
    -ocm
    -troche wiecej sie wlasnym zdrowiem zajac
    -isc do lekarza
    -zaczac sie uczyc statystyki
    -skonczyc te prace semestralne
    -ograniczyc plastik

nie wiem ile waze, bo dzis mnie waga wkurzyla, ale az postalam na niej troche i sie rozkoszowalam tym uczuciem- dzis moja waga pokazala 52 kilo! czyz to nie jest piekne! i jakie niemozliwe! nie- moja waga jak na suwaku....
    dlatego zwaze sie w niedziele- dzis nie podjadalam wiec moze potraktuje mnie lagodnie
    Ostatnio edytowane przez kejkum ; 03-03-2013 o 16:14
    Peppers lubi to.
    Na Dukanie znow od 26.11.2012
    1.02.2012 Dieta 1400 kcal
    1.07.2013 Montignac

https://forum.jestemfit.pl/blogs/kejkum/

Awatar Peppers
    Peppers jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

ufff, no to jutro podsumowanko lutego
    zaczyna mnie wkurzać moja waga, chyba ją wywalę. przez okno. ha!
    Raz jestem, raz mnie nie ma

Awatar Ithil
    Ithil jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gliwice

Witam!

po lutowej wpadce nie zostaje mi nic innego jak wziąć się za siebie.
    Waga jak na suwaku czyli 71,3.
    Wymiary i cele podam dokładnie jutro wieczorem.
    pozdrawiam!
    kejkum and Peppers like this.

Awatar Yoginka77
    Yoginka77 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Wpisy na blogu
    43

Peppers piękny wstęp do akcji ;D
    Fajny pomysł z tymi motywatorami w j. ang. (sprzydałyby mi się jeszcze takie po francusku hihihihi). Zawsze to zmusza trochę człowieka do wysilenia mózgu hihihi.

Dzisiaj pięknie podsumowujemy akcję lutową i wrzucamy plany na marzec a od jutra GO!!!!!!! z nowymi siłami i jeszcze większą pozytywną energią!
    Idę zjeść bo głodna jestem jak wilk a potem będę obmyślać ciąg dalszy planu.

Sierpniowe bieganie i nie tylko
    Be water, my friend! - Bruce Lee

Awatar kejkum
    kejkum jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    93

ok ja zaczynam akcje marcowa z waga 68,4 - cos mi podskoczylo! i z udem 61 cm- to najwazniejsze wymiary. no i dzis ostatni dzien obzarstwa slodyczami, naprawde ostatni. mi sie wydaje, ze moj maly spadeczek bez diety bylby fantastycznym spadeczkiem gdybym tak sie troche powstrzymala czasami. wiec do dziela! razem damy rade oprzec sie pysznosciom!
    mam niesmialo nadzieje 3 kg ruszyc w tym miesiacu
    Yogi ty na tych zdjeciach wyglasz super, kurka wodna jakie udka! tez takie chce!
    Na Dukanie znow od 26.11.2012
    1.02.2012 Dieta 1400 kcal
    1.07.2013 Montignac

https://forum.jestemfit.pl/blogs/kejkum/

Awatar Yoginka77
    Yoginka77 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Wpisy na blogu
    43

Dzięki Kejkum zdjęcia sprzed chyba 2 albo 3 miesięcy więc mam nadzieję, że jak jutro zrobię fotki to będzie jeszcze lepiej ;D hihihihi

Sierpniowe bieganie i nie tylko
    Be water, my friend! - Bruce Lee

stokrotka96 jest nieaktywny Znany na forum

Witam i ja !!
    Waga: 54 kg
    Wzrost: 160 cm

Najpierw podsumowania, potem plany.
    Miało być w tym tygodniu :
    "*min.2x siłownia
    * ok.180 minut ćwiczeń
    * dieta 1500-1600 ckal( może być 1300, 1400, 1700, ok )
    * zaparzyć min. raz lukrecję ; pojechać do gina i na badania;
    *min. 6-7 h snu !!
    *skupic się na własnym zdrowieniu, bez kompulsów, trzymac się pory posiłków, nie podjadać, jeść zdrowo, jak najwiecej warzyw(najl. świeżych, surowych), dużo białka, mało węgli;
    *myśleć o własnych emocjach, odrózniać je, nazywac, nie poddawać się stresowi; nie robić rzeczy wbrew sobie
    *pójśc do GW (!!)
    *skupić się na efekcie wizualnym, wagę w kąt !!
    *bez nadmiernej ambicji !! robię tyle ile mogę "

-cwiczenia 237 minut !!
    -do gina pojechałam, badania zrobiłam
    -/ lukrecji nie zaparzyłam, do GW nie poszłam
    -na siłowni dwa razy byłam
    -/dieta : 1800, 1550, 1490, 1900, 1600, 2500, i dziś pewnie ze 3000 ckal.. no, bez komentarza

PLAN NA CAŁY LUTY był taki :
    "-trzymac ok. 1400 ckal
    -trzymac się pory posiłków, nie podjadać, jeść zdrowo, jak najwiecej warzyw(najl. świeżych, surowych), dużo białka, mało węgli; bez kompulsów,
    -nadal zdrowieć, skupić się na własnym zdrowiu, pozytywny egoizm, nie robić nic wbrew sobie
    -min.5x po 30 minut ćwiczeń + ewent. dodatkowe 30 minut = zaszaleć ze 180 minutami ćwiczeń, takie małe wyzwanko
    -pojechac do gravitana, wyszaleć się
    -nie zmarnować ferii, jak najwięcej się spotykać z innymi, oglądać filmy, czytać
    -na spotkaniu z dziewczynami zajadać się zdrowymi rzeczami
    *a na koniec lutego zejść z jak najwięcej centymetrów, mieć luzniejsze spodnie, bluzki etc. dojść do wagi 53-52 kg !! ( ach, te hormony )
    *i zdrowieć, zdrowieć, zdrowieć !!
    * naukę też ogarniać
    * szaleć na siłowni !! "

- na siłowni szalałam
    -ferii nie zmarnowałam, naukę ogarniałam
    -ćwiczenia: szło mi pięknie
    -dieta: różnie bywało ale kontrolowałam. nie miałam napadów, kompulsów, obżarstwa. mój maly wielki sukces !!
    - starałam się mysleć o emocjach etc, nie ulegałam dziewczynom, odmawiałam jedzonka etc. ładnie
    LUTY
    pod względem ćwiczeń: 100-120%
    pod względem diety: 80-90 %
    Ithil and Yoginka77 like this.

Strona 1 z 23 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów