Kolejny miesiąc wspólnych zmagań zacznijmy słonecznie i z uśmiechem na twarzy! Bo za chwile znowu będzie wiosna, ciepło i przyjemnie – a my pokonamy swoje kolejne słabości
Część naszej grupy to już długodystansowa drużyna; niektórzy są krócej, ale też w pełni zintegrowani. A teraz zapraszamy nowych, którzy pragną wprowadzić w swoim życiu kilka pozytywnych zmian – z nami dacie radę!
Akcja oficjalnie zaczyna się 4 marca, czyli w poniedziałek, dzień w który zamieszczamy plany na cały tydzień, dzień w który zaczynamy odliczanie. Wątek pojawia się już dzisiaj po to, by każdy zdążył się z nim zapoznać, przemyśleć i zaplanować swoje działania. Jeśli zdecydujesz się przyłączyć - napisz jakie są twoje cele ogólne, jakie są twoje marzenia, a dopiero potem napisz jak rozplanowała/eś pierwszy tydzień.
Kończymy 31 marca i świetnie się składa, bo to akurat będzie niedziela, czyli dzień podsumowań
A oto kilka krótkich przypominajek dotyczących tego na czym polega i jak wygląda nasza akcja:
- akcja ma na celu kształtowanie zdrowych nawyków - zdrowa dieta, aktywność fizyczna to podstawa (nie popieramy głodówek ani innych wyniszczających praktyk!);
- nie jest to typowa akcja odchudzająca - dołączyć może każdy, kto ma chęć wprowadzania jakichś zmian w swoim życiu, kto chce się doskonalić, kto nie lubi stać w miejscu nawet jeśli swój główny cel już osiągnął;
- na początku akcji wrzucamy przemyślany, realny plan na cały miesiąc wraz z wymiarami i celami, które są dla nas ważne;
- co tydzień wrzucamy opracowany plan na tydzień, a pod koniec tygodnia rozliczamy się z niego w podsumowaniach;
- plan może obejmować utratę wagi, centymetrów, ilość minutek jakie chcemy przećwiczyć a także wszelkie zabiegi pielęgnacyjne oraz wszystkie inne cele, które chcielibyśmy osiągnąć;
- ponieważ w poprzedniej akcji chyba nikt nie wrzucił zdjęć proponuję by wrócić do tej tradycji - będzie to dla nas większą motywacją oraz pozwoli bardziej obiektywnym okiem spojrzeć na swoje ciało i wszelkie zmiany. Umieszczanie zdjęć nie ma na celu oceny kto jest ładniejszy, zgrabniejszy czy szczuplejszy, porównujemy się tylko sami z sobą!!! czyli nasze miesięczne dokonania. Oczywiście mile widziane są cenne wskazówki i rady innych;
- przyjmujemy każdego i właściwie w każdym momencie, nikogo nie wyrzucamy za brak efektów - każdy walczy dla siebie samego!
- staramy się jak najwięcej motywować siebie nawzajem, wspierać w ciężkich chwilach;
- w przypadku totalnego olewania planu i demoralizacji innych dozwolone jest wyznaczenie delikwentowi kary w postaci np karnych pompek, przysiadów itp.;
(przypominajki spisała Yoginka – credit where credit's due!)
Ponieważ ja jestem z grupą pierwszy miesiąc, chciałabym pochwalić się tym, co obecność tutaj mi dała:
- nie stawiam sobie nierealnych celów – dziewczyny zawsze mnie wyprostują, jak widzą jakieś przegięcie;
- mniej się stresuję ewentualnymi potknięciami, ale jednocześnie mam większą motywację do działania – w końcu będę się musiała rozliczyć z tego co robię! I efekty są – jeszcze nigdy tak regularnie nie ćwiczyłam!
- zaczęłam uczyć się biegać, chociaż przez całe życie tego nienawidziłam – teraz widzę jakie to przyjemne; podobnie ze skakaniem – zawsze unikałam skakania, bo ogarniał mnie irracjonalny strach przed zrobieniem sobie czegoś złego ale teraz skaczę ile się da, na każdych zajęciach fitness (nie opierdzielam się!) i nie tylko!
- zaczęłam bardziej o siebie dbać (skóra, włosy itp.);
- o wiele regularniej uczę się języków, ba, w końcu udało mi się nawet wrócić do dawno zapomnianego norweskiego!
- dzięki tej grupie zaczęłam bardziej interesować się szeroko rozumianą aktywnością fizyczną (czytam, oglądam, orientuję się);
Czyli dzięki grupie udało mi się wprowadzić w życie taką oto mądrość:
Myślę, że nawet takie skromne osiągnięcia mogą wielu z was zmotywować. A co dopiero dużo większe osiągnięcia reszty dziewczyn!
I tu jeszcze taki mój mały osobisty dodatek: ponieważ wiele z was ma w planach powrót do nauki/naukę angielskiego WSZYSTKIE MOJE MOTYWATORY będą po angielsku (i będą miały dużo tekstu)! Więc zbierajcie siły również na swój angielski
A oto link do akcji lutowej, którą podsumowujemy w niedzielę:
Sylwetkowa Akcja Motywacyjna cz.7 Luty - STOPIMY TŁUSZCZYK JAK ZIMOWY ŚNIEG!