Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: dam radę :)

Awatar infantka
    infantka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie dam radę :)

Witam.
    Odchudzam się już od miesiąca z całkiem pozytywnymi efektami, ale dzisiaj postanowaiłam zalogować się na Dieta.pl i prowadzić dziennik, który pomógłby mi kontrolować spożywanie 1000 kalorii, bo właśnie na takiej diecie jestem.
    Mam niestety 155 cm wzrostu, więc każdy dodatkowy kilogram od razu widać, a przez ostatni rok zapuściłam się. Dawno temu, ważyłam 47 kg i czułam się ze sobą bardzo dobrze, jednak miesiąc temu weszłam na wagę i wyskoczyło 57 kg! Wtedy właśnie postanowiłam się za siebie wreszcie wziąć.
    Postawiłam sobie za cel 10 kilo, do tej pory (półtora miesiąca mniej więcej) udało mi się zrzucić 5kg, czyli połowa sukcesu.

Mój dzisiejszy jadłospis:

Śniadanie:
    Jogurt naturalny 200ml (138kcal) z musli owocowymi (180kcal)

razem: 318kcal

Obiad:
    7 sojowych kotletów (7 * 16kcal = 112kcal)
    100g sałatki warzywnej (50kcal)
    200g marchewki konserwowej (50kcal)
    3 ogórki konserwowe (3 * 6kcal = 18kcal)
    2 kromki pieczywa wasa (2 * 20kcal = 40kcal)
    posmarowane po 10g serka topionego naturalnego (2 * 30kcal = 60kcal)

razem: 330kcal

Kolacja:
    100g serka wiejskiego (120kcal)
    z małym bananem (80kcal)

sałatka owocowa:
    2 kiwi (2 * 20kcal = 40kcal)
    1/2 małego jabłka (30kcal)
    200g melona (40kcal)
    mandarynka (25kcal)
    2 plastry ananasa (2 * 20kcal = 40kcal)
    1/2 pomarańczy (40kcal)

razem: 415kcal

Czyli łączna suma kalorii to 1063kcal.
    Oprócz tego jeśli chodzi o sport to biegałam rano 10 minut i pływałam prawie godzinę.

Staram się rozbić posiłki na 5 porcji, a nie tak jak dziś na 3, ale jeśli wstaję o 11, a powinnam jeść co 3 godziny jest to trudne, bioriąc pod uwagę fakt, że nie chodzę spać późno.

W każdym razie dzisiejsze ważenie pokazało 51,9kg, czyli już bliżej do celu niż dalej, mimo że droga coraz trudniejsza.

peanutbutter Guest

Domyślnie Odp: dam radę :)

świetnie ci idzie! powodzenia na dieta.pl
    mamy bardzo podobne cele. tylko mnie zostało dużo więcej do zrzucenia

kosma17 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Bardzo podoba mi sie Twoj plan dobrze dobrany jadlospis+ sport+sukces
    btw. nie wiedzialam ze jeden kotlet sojowy ma tylko 16 kcal
    pozdrawiam i 3mam kciuki

Awatar infantka
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Nie dałam rady.

kosma17,
    ja też nie wiedziałam, tak wyszło mi po podzieleniu kalorii w 100gramach przez ilość kotletów w opakowaniu. Byłam mile zaskoczona.

Sylwester. Ostatni dzień w roku. Znajomi piją. Ja też. Nie wiem nawet ile wypiłam, kilka butelek piwa, parę drinków. Pozatym gospodarz częstuje jedzeniem, a ja głodna byłam.
    Wczorajszy dzień to totalna klapa jeśli chodzi o dietę. Nie przestrzegałam żadnych zasad, jadłam i piłam całą noc. Według bardzo ostrożnych obliczeń (bo boję się tak naprawdę dowiedzieć ile to będzie na poważnie) to spokojnie spożyłam ponad 4 tysiące kalorii!
    Zresztą waga pokazuje na co zasłużyłam za wczoraj. Z 52kg skoczyło do 54,5. Jestem strasznie załamana, bo przecież mogłam bawić się na trzeźwo, bo przecież mogłam odmówić i powiedzieć, że nie jestem głodna. A nie zrobiłam tego i dlatego właśnie jest mnie dzisiaj więcej o 2,5kg.
    Nie wiem jak wyglądają diety oczyszczające, bo teraz takiej potrzebujemy, ja z wątrobą, ale postanowiłam, że dzisiaj (trochę ze względu na kaca, trochę ze względu na wagę) nie zjem nic, tylko będę pić herbatę i wodę. Właściwie nie wiem czy to nie podchodzi pod jednodniową głodówkę, ale chyba jeden dzień na półtora miesiąca diety po dniu, w którym bardzo dużo zjadłam nie rozreguluje mi organizmu bardziej niż wczorajszy alkohol.

Jest mi bardzo przykro też ze względu na fakt, że do 19 jadłam przepisowo, 4 posiłki, 1000 kalorii. Zresztą.
    Polubiłam bycie na diecie, bo czuję się na niej lżejsza i nie mam problemu typu "co by tu zjeść", bo posiłki planuję wcześniej. Więc czeka mnie wydłużenie diety o kolejne 2,5kg.

Ciekawa jestem jak sylwester minął innym forumowiczkom. Czy którejś się udało nie "zgrzeszyć"? =)

dyla66 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

To 2,5kg to na pewno jeszcze zaległe jeszcze jedzenie w brzuchu. Spadnie prawie tak szybko jak przybyło. Przestrzegaj dalej diety i wejdź na wagę za tydzień. Będziesz mile zaskoczona!

sasanka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Żary

Ja zaczynam walke od dziś więc wczoraj jadłam i piłam do woli Ale na pewno te kilogramy dodatkowe u Ciebie to tylko chwilowe, bo w ciąagu jednej doby chyba nie można przytyć aż tyle, dużo pij i odpoczywaj, a na pewno wrócisz do formy i zapomnisz o tych małych grzeszkach.

Awatar infantka
    Mieszka w
    Warszawa

Dyla66, sasanka,

Bardzo dziękuję za słowa otuchy, było mi to bardzo potrzebne, jakoś tak lepiej mi się zrobiło jak to przeczytałam, jednak fakt faktem 4000 kalorii to nie przelewki.

Dzisiaj zrobiłam sobie dzień oczyszczania (no, wypaliłam papierosa i przed snem też pewnie jeszcze drugiego zapalę) i przez cały dzień nie jadłam nic, tylko piłam dużo wody i herbatę. Jutro wracam do 1000 kcal, mam nadzieję, że tym razem się uda i już nic nie zepsuję.
    Nie czuję się ani głodna ani osłabiona, tylko piekielnie niewyspana, muszę w końcu odespać wczorajszą noc.

I tak jak patrzę w lustro czuję się źle, tak jakbym widziała te dodatkowe kilogramy od razu na brzuchu, udach. Zaraz idę spać, niech ten dzień się wreszcie skończy. Od jutra biorę się za liczenie kalorii.

sasanka,
    a coś więcej? Z jakiej wagi wychodzisz i ile chcesz w tym pięknym, nowym roku schudnąć? I na jakiej diecie masz zamiar osiągnąć wymarzoną wagę?

Swoją drogą wie ktoś może jak się robi na tym forum pogrubienie albo kolor liter? Bo ja zielona jestem w tych sprawach...

cattibrie jest nieaktywny Sławny na forum

e tam nie ma co sie przejmowac raz sie zyje, a jak miałaś okazje świetnie spedzic Sylwestra to korzystaj z tego

Awatar parasolka
    parasolka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Poznań

Witam.
    Swietnie Ci idzie - gratulacje!!
    Taki dzien oczyszczania to swietny pomysl , musze sobie tez taki zafundowac
    Trzymam za Ciebie kciuki i wierze ze Ci sie uda , poczatek masz fantastyczny
    Pozdrawiam.

peanutbutter Guest

ja w sylwestra trzymałam się nieźle ale wczoraj na obiedzie u rodziców sobie trochę odpuściłam... dziś omijam wagę i wracam do diety i ćwiczeń.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni