62Lubią to
-
Odp: Grupa Wsparcia: Anonimowi Słodyczoholicy
Nie trzeba wcale rezygnować ze słodyczy, zainteresuj się ekipą Jedz Dobrze A tak poza tym...
Myślę, że dla zachowania zdrowia powinniśmy bardziej interesować się tymi markami, które naprawdę mają nam coś zdrowego do zaoferowania. W ciągu roku przeciez jest organizowanych wiele eko imprez, które pozwalają na poznanie lokalnych dostawców i odkrycie nowych możliwości. Łatwiej jest schudnąć, jeżeli jemy to, co wartościowe, a nie upychamy w siebie wszystkiego, co ma do zaoferowania supermarket. Zwłaszcza jeśli chodzi o gotowe produkty, które często opierają się na mące, emulgatorach i bilionie konserwantów. Rzeczywiście jedząc to wszystko jesteśmy nafaszerowani sztucznościami, mięso z niepewnego źródła napakowane antybiotykami – również dokłada swoje. Dlatego dobrze znać dobre marki z pozytywną filozofią i właściwym nastawieniem, z szacunkiem do drugiego człowieka, który przecież będzie to jadł… Niestety tam gdzie liczy się tylko kasa, nie liczy się drugi człowiek – inaczej nie mielibyśmy całych narodów, które walczą z problemem otyłości, a wielkie koncerny miałyby mniej pieniędzy na realizowanie swoich destrukcyjnych planów.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
Odp: Grupa Wsparcia: Anonimowi Słodyczoholicy
Wiecie co? u mnie nastawienie do słodyczy diametralnie się zmieniło. Trafiłam na artykuł o morwie białej i na serio zaczęłam ją stosować. Nie chce mi się już tak słodkiego, jak wcześniej. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów