Strona 439 z 440 PierwszyPierwszy ... 339 389 429 437 438 439 440 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,381 do 4,390 z 4392
Like Tree1994Lubią to

Wątek: Zanim coś osiągniesz, musisz czegoś od siebie oczekiwać!

Awatar Madziulek86
    Madziulek86 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Domyślnie Odp: Zanim coś osiągniesz, musisz czegoś od siebie oczekiwać!

Hej dziewczyny, ja w tym.roku wyjątkowo w lesie z prezentami ale dla młodego planuję kupić taki naprawdę duży zestaw lego classic bo lubi się bawić i budować z nich więc poszukam czegoś fajnego i będzie zrzutka rodzin a a prezent takk kosztuje ok 250zl z wysylkaz allegro on by chciał inne rzeczy ale ma.juz tego pełno a myślę że lego rozwinie jego kreatywność i planowanie przestrzennw

U mnie waga rośnie jak szalona dlatego od poniedziałku biorę się za siebie, tak Zeby dzieci rosnąc ciagnely ze mnie a nie z pożywienia :] oczywiście jestem totalnie nieogsrnieta ale powinnam dać radę. Na szczęście nie mam cukrzycy ciążowej, aczkolwiek pewnie postawiło by mnie to na nogi. W ten weekend świętuje 30-tke ze znajomymi

Byłam w Izbie Przyjęć i miałam okazjewwidziec Panią w 26tc i nie było tego po niej widać ja jestem w 24tc i lekarz stwierdzil że mam już tako brzuch jak większość kobiet w pojedynczej ciąży na koniec,heh

U Was widzę jak zawsze zdrowo i aktywnie ja trochę za bardzo siewlenie ale też szybko się męczę, staram się przeprosić z orbitrekiem, na razie to wczoraj ok 5min na nim lazilam, dzisiaj miałam trochę ruchu normalnoe więc go oleje, jutro może wskocze.na niego.

Kupiłam piernik z IKEA W kształcie domku i muszę kupić pjsaki to go z Grzesiem udekorujemy na święta
    JAK KTOŚ CHCE SZUKA SPOSOBÓW, JAK KTOŚ NIE CHCE SZUKA POWODÓW

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Moim zdaniem w dzisiejszych czasach, tych wszystkich zabawek jest taki ogrom, że nie sposób się w ogóle w tym połapać i wybrać coś, co faktycznie to dziecko ucieszy i przyda mu się na dłużej. Myśmy tyle badziewnych zabawek na baterie wyrzucili, bo po prostu trochę podziałały i albo padał akumulator w środku, albo coś się spaliło i po zabawce :/ I to czasem, wydawałoby się, z dobrych firm. Z tym keyboardem to nawet myślałam, szarpnąć się na taki "prawdziwy" na przykład z casio, to i ja bym pograła przy okazji, a młody by się coś tam po swojemu uczył i z klawiaturą się zapoznawał.
    Madziu, skoro waga nieubłaganie idzie w górę, to w takim razie teraz koniecznie musisz już trzymać rękę na pulsie, jeśli chodzi o jedzenie. Przynajmniej właśnie, tak jak piszesz, "ogarnąć" jakoś to jedzenie. Wiadomo, nikt nie mówi o odchudzaniu w ciąży, ale przede wszystkim, ważne, by nie jeść ponad miarę. Jak nie za bardzo wychodzi ci orbitrek, to chociaż spaceruj, ile wlezie. Wiadomo, że szybko się męczysz, bo to ciąża bliźniacza, ale choćby minimalna dawka ruchu codziennie, gwarantuje lepsze samopoczucie, lepszą przemianę materii, oraz na pewno jest dobra dla dzieciaczków I najlepiej nie mów sobie, że zaczniesz od poniedziałku, tylko zaczynaj już teraz, zaraz. Już dzisiaj przygotuj sobie zdrowe, pełnowartościowe posiłki, zadbaj o nawodnienie, zrezygnuj z kalorycznych przekąsek, lub zastąp je owocami. Nie ma się, co łudzić, że w poniedziałek będzie łatwiej
    Madziulek86 lubi to.
    "(..) Because really the zone of comfort is a zone of fear. You're afraid to break out of this familiarity. There's nothing good about feeling comfortable."

Awatar Marta_K
    Marta_K jest nieaktywny Znany na forum

Większośc dzieci uwielbia lego, ale na przykład mój chrześniak ma już tyle tych zestawów różnych, że na prawdę ciężko by było coś wybrać, a rodzice jego już narzekają, że nie ma gdzie tego trzymać W tym roku kupię albo coś ze strażakiem Samem albo coś z ubrania Cały czas powtarza, że w przyszłości chce gasić pożary, a strażaka Sama uwielbia

Madziu w takim razie wszystkiego najlepszego, z pewnością dla Ciebie największym prezentem będą zdrowe i silne dzieciaczki
    Widzę, że już przygotowania do świąt powoli się zaczynają No i super ja się sama nie mogę doczekać już końca grudnia
    Madzia trzymam kciuki, żeby u Ciebie z tym jedzonkiem trochę się poprawiło i żeby waga nie szła już tak w górę jak szalona.
    A wiesz może po ile ważą już twoje maluchy ?
    Specjalista ds. żywienia i dietetyki, Trener personalny, fanatyczka zdrowego stylu życia
    Mój domek
    Blog -> pamietnikzdrowegozycia.blogspot.com
    Facebook -> facebook.com/pamietnikzdrowegozyciablogspot

Awatar Essencee
    Essencee jest nieaktywny Znany na forum

Hej dziewczynki

Na pierwszym miejsu chcialam Wam powiedziec ze od Wtorku mam 2 tyg. wolne od szkoly i chce wrocic z nowym watkiem, troszke swiezosci tutaj wniesc bo bede miala znowu czas na forum i czas na to by sie wziac za siebie. Jakies propozycje na tytul watku?

Nawet nie wiecie co ja sobie zrobilam ta wege dieta wysokoweglowodanowa myslalam o cukrzycy a nie pomyslalam ze odnowia mi sie hemoroidy z czasow ciazy z synem. Od prawie 3 tyg. kazde wyproznienie konczy sie mocnym krwawieniem i nic nie pomaga dzisiaj pierwszy raz nie leciala mi krew i nawet nie uwierzycie ze to jest moje marzenie na dzien dzisiejszy by wszystko wrocilo do normy jak sprzed diety. Na tej diecie juz nie jestem. Teraz mam nakaz jedzenie roznych produktow zeby mi pomogly a od Wtorku chce przejsc jak kiedys na diete Strukturalna. Sorki ze tak o tym wyproznianiu pisze ale co mam oszukiwac jak taka prawda.

Stesknilam sie za wami, ale serio internet to ostatnia rzecz na ktora ostatnio mam czas.

Tak piszecie o tych prezentach. Ja zawsze daje dzieciom gazetke z prezentami z duzego sklepu zabawkowego i prosze zeby wyciely zabawki jakie by chcialy od Mikolaja i pisza list i naklejaja te zabawki. Teraz wiem tez co chca tylko problem w tym ze bedziemy w Hotelu w Lodzi a pozniej bedziemy wracac do domu pociagiem, wiec nie bedziemy tych zabawek mieli gdzie pomiescic, chyba ze bym pacyke nadala , ale wiecie jak to dzieci, nie beda chcialy by zabawki eyslac poczta

Madziu udanej imprezki a na Izbie przyjec bylas ze soba?

A waga jaka na dzien dzisiejszy jest?

Marta a co u Ciebie? Pracujesz jako trener personalny? Masz juz jakis podopiecznych?

Ewelina ten pomysl na prezent dla syna idealny. Sama mysle czy corci nie kupic, tylko ona jak ma cos muzycznego w domu to moze na tym grac 24 na dobe a ja nie wiem czy to zniose he he

A jak Ci sie w szkole podoba?

Bellus czytalam ostatnio jak to prawie na rowni z mezem wagowo jestes No jakbysmy dobrze sie zabraly to do Swiat jeszcze kilka kg by polecialo

Przyjaciolka juz poleciala do domu?

Naida dietkujesz nadal z V i t a l i a?

Kasiu, Jogusiu co u was?

To co dziewczynki? Macie ochote zaczac ze mna nowy watek? W Poniedzialek wieczorem bym go zalozyla tak sobie nieraz leze przed snem i mysle jak czas szybko do Wiosny zleci i kolejny rok bede stala w miejscu to mi smutno i nie chce tego.

A tak w ogole nie moge sie doczekac wzjazdu do Polski by pojesc nasze polskie, smaczne jedzenie

U nas od przyszlego tygodnia ma byc po 17 stopni, wiec dziwnie mi jakos ze ta pora roku a tak cieplo ma byc.

A i o wadze mialam napisac ze nie wiem ile waze, ostatnio sie wazylam to bylo 95,7kg
    Madziulek86 lubi to.
    Kiedys 104kg a dzis walka o lepsza siebie

Awatar Essencee

A jeszcze chcialam wam polecic super ala zabawke dla dzieci. Zarowno dla starszych jak i mlodszych dzieci. Nie wiem czy widzialyscie taki piasek specjalny w takich pudelkach z roznymi foremkami itp. Mozna w domu i zamki z tego budowac i rozne zwierzeta itp. cos jak ciastolina. Moje dzieci godzinami moga sie tym bawic. O takie cos.
    playtive-junior-kinetisches-sandset--2.jpg

Awatar Madziulek86
    Madziulek86 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Dla mnie nowy wątek będzie spoko
    Asiu coś nie masz szczęścia do tych diet :/

A piasek kinetycZny jest spoko też o nim myślałam ale u nas 1kg kosztuje ok 50zl aczkolwiek na allegro znalazłam bodajże oferte 3kg za 90zl z foremkami jak do Zwykłego piasku

Impreza całkiem udana, właśnie odsypiamy

Miłej niedzieli :*
    JAK KTOŚ CHCE SZUKA SPOSOBÓW, JAK KTOŚ NIE CHCE SZUKA POWODÓW

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Witajcie
    Cześć Essence. Fajnie, że zakładasz nowy wątek. Mam nadzieję, że dzięki niemu łatwiej się zmobilizujesz i wreszcie znajdziesz odpowiednią dla siebie dietę, na której dobrze się będziesz czuła. Kurczę, niefajnie się stało, że tak źle podziałała na ciebie dieta wegetariańska. Owszem, to jest duża zmiana i zazwyczaj organizm musi się do niej przyzwyczaić, ale skoro jest aż tak źle z wypróżnianiem, jak piszesz, to myślę, że nie warto na siłę się męczyć. Dieta strukturalna, to ta z koktajlami, tak ? Bo tak mi się coś kojarzy Dobry pomysł, myślę, że jak włączyłabyś te koktajle do menu, to i z wypróżnieniami byłoby łatwiej. Także zaktualizuj wagę na suwaczku i ruszaj znowu do działania. Na pewno coś w końcu zadziała, waga ruszy, a ty będziesz czuć się dobrze. Musisz tylko na tyle skupić się na poznaniu własnego ciała, żeby wiedzieć na sto procent, co ci służy, a co nie
    A w szkole bardzo mi się podoba, aczkolwiek teraz mieliśmy dość długą, bo trzytygodniową przerwę od zajęć. Muszę wreszcie zasiąść nad pracami zaliczeniowymi na semestr, chociaż znając mnie i moje podejście do takich rzeczy, to pewnie zrobię je na ostatni gwizdek ... :P
    Ech, sama się zastanawiałam nad tym piaskiem kinetycznym, jednak u mojego dziecka na razie zabawa jakąkolwiek plasteliną, ciastoliną Play Doh, czy inną taką substancją, kończy się drobieniem tego na kawałeczki i rozrzucaniem po podłodze .... Tak jak dzisiaj u teściów na podwórku, zrobił sobie ciastolinę z ... kretowiny i rzucał tą gliną, gdzie popadnie ....
    "(..) Because really the zone of comfort is a zone of fear. You're afraid to break out of this familiarity. There's nothing good about feeling comfortable."

Awatar Essencee

Witam sie wieczorkiem

Dzieci juz spia, wiec mozna jakos sie zrelaksowac poki co smigam zaraz do wanny.

Madziu bo tak z dietami to jest ze jak dziala na jedno to na drugie nie.

Ciesze sie ze imprezka sie udala odespalas juz?

U nas ten oryginalny piasek tez kosztuje, ale jest wart swojej ceny.

Ewela wiesz ja naprawde wiem co dziala na moje cialo a co nie tylko ze widzisz ja ciagle patrze z dietami pod wzgledem cukrzycy i w zyciu nie pomyslalam o tym ze moga mi sie odnowic hemoroidy przez diete.

A problem w tym ze mam cukrzyce od ponad 4 lat i taka zwykla dieta cukrzycowa ktora na ydrowa osobe dzialalaby idealnie, na mnie juy nie dyiala tak jak na pocyatku i kombinuje a odzywianie strukturalne bardzo mi pasowalo bo ja uwielbiam koktajle i nie mialam problemu z wyproznianiem sie i co najwazniejsze w wakacje ladnie na niej chudlam.

A ile Twoj synek ma teraz lat ze go nie interesuje budowanie z ciastoliny itp?

Moja corcia w Lutym bedzie miala 4 latka. Ma przeznaczony swoj stolik w pokoju na zabawe ciastolina i tym piaskiem i serio moze siedziec godzinami i robic roznosci z tego takze dla mnie jest to swietny prezent dla dziecka bo zabawki szybko sie nudza a to kazdego dnia daje mase radosci i zabawy. Przynajmniej u moich dzieci

Ale sie ciesze ze jeszcze jutro mega zabiegany dzien a pozniej bede miala czas znowu byc z wami. Troszke mam latania po urzedach i do dentysty ale to juz inaczej bedzie majac czas w dzien
    Madziulek86 lubi to.

Awatar Essencee

Nowy watek rozpoczety Czekam na was kobietki.

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar Marta_K
    Marta_K jest nieaktywny Znany na forum

Ess,
    fajnie że jesteś i postanowiłaś, że ruszamy z nowym wątkiem Na razie nie mam czasu na pracę jako trener na pełen etat, ale mam swoje podopieczne, które prowadzę i od czasu do czasu robię im również treningi, a jak układam kiedy to równiez indywidualny plan treningowy Widzę, że jak dziewczyny dostają i trening i dietę to jakoś łatwo im sie zmobilizować do ćwiczeń, bo wiedzą dokładnie co jak i kiedy mają wykonywać. Brak czasu mnie mega zjada, bo a to szkoła, a to praca magisterska, praca zawodowa, długie dojazdy do szkoły... A jeszcze ślub za 10 miesięcy, przeprawadzka do nowego mieszkania Także troszkę się dzieje
    Generalnie dieta strukturalna jeśli chodzi i produkty jakie się w niej zawierają są bardzo ok, tylko pamiętaj, żeby za bardzo nei zjechać w dół z kalorycznością i będzie dobrze
    Suma sumarum dobrze, że zrezygnowałaś z rt4, ja osobiście nigdy nie byłam jej fanką
    Piasek kinetyczny super sprawa, może też pomyślę nad nim, bo kiedyś widziałam w jakimś supermarkecie i bardzo mi się spodobało
    Zarak bryknę na nowy wątek !

Madziu,
    jak tam się czujesz po imprezce? Niezbyt przejedzona ?

Ewelinka
    to rozrzucanie wszelakich przedmiotów po podłodze to chyba wszystkie dzieci mają we krwi
    Madziulek86 lubi to.
    Specjalista ds. żywienia i dietetyki, Trener personalny, fanatyczka zdrowego stylu życia
    Mój domek
    Blog -> pamietnikzdrowegozycia.blogspot.com
    Facebook -> facebook.com/pamietnikzdrowegozyciablogspot

Uprawnienia umieszczania postów