Strona 3 z 32 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 317
Like Tree223Lubią to

Wątek: Dieta Dr Pape

Maria1968 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Stuttgart

Domyślnie Odp: Dieta Dr Pape

Dzien dobry,
    pokonawszy wczorajszy wstyd, przyznaje sie do moich wczorajszych wyczynow.
    Za rada Muffinki obliczyłam kalorie. Wyszlo cos takiego :
    Bułka zwykła - 2 szt. 50g (272 kcal)
    Jabłka - 1 szt 150g (51 kcal)
    Dżem niskosłodzony - 1 łyż. 20g (31 kcal)
    Ogórek zielony - 1 100g (10 kcal)
    Pomidor - 1 100g (17 kcal)
    Ziemniaki pieczone - 2 100g (272 kcal)
    ]Drożdżówki z marmoladą - 2 100g (646 kcal)[/COLOR]
    Wino czerwone - 2 kiel. 125g (170 kcal) [/COLOR]
    Nie doliczyłam cebuli na ziemniakach, 2 lyzeczek miodu i odrobiny baaardzo chudego mleka (do kawy )
    Wyszlo 1469 Kcal ale zobaczcie jaka ja idiotka jestem, względem tej drozdzowki no i wina tego. Jeszcze grzanca da się jakos wytlumaczyc, to za choinke było, żeby się nie obalila ale ciasto to glupota. Zjadlam je około 16.00, potem wieczorem wino i wcale mi się już jesc nie chciało. Za to rano burczało mi w brzuchu jak nie wiem co.
    Rano wage zignorowałam, żeby przy poniedziałku sobie humoru nie popsuc i zaopatrzona w jedzenie na caly dzień pobiegłam do roboty. W torbie miałam zas : miske ugotowanego ryzu ( na sucho jeden wielki kubek ) dwa jabłka ( jeszcze te z PL co Wam pisałam) cztery mandarynki. Po głupocie zrobie sobie znowu ryzowy dzień bo oczyszcza organizm no i zaspokaja glod. Z tym ryzem to jest fajna sprawa, mogę polecić. Zalecono mi dni ryzowe jak bylam w ciąży i strasznie puchly mi dłonie i stopy. Mialam wtedy fajnego, starszego lekarza, który już wtedy był orędownikiem naturalnych metod a było to prawie 26 lat temu. Trzeba przy tym jednak dużo pic. No to będę pic i do toalety biegac, trudno jak mus to mus. No to do pracy się biore a Wam przyjemności zycze i trzymajcie się z dala od drozdzowek.
    Odchudzanie zaczyna sie w glowie a nie w kuchni.
    20.09.2015 - 78,1 kg
    24.01.2015 - 68,5 kg
    https://www.jestemfit.pl/chce-schudn...a-dr-pape.html

Awatar Madziulek86
    Madziulek86 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Właśnie dlatego to odżywianie nie jest dla mnie,bo jak pisałam nie jem nic macznego ani mlecznego no może czasrm ser żółty jedyne z nabiału co lubiłam....

W PL ta dieta jest mało popularna za to paleo bije rekordy popularności.

Kończę do lekarza zaraz wchodzimy
    JAK KTOŚ CHCE SZUKA SPOSOBÓW, JAK KTOŚ NIE CHCE SZUKA POWODÓW

Awatar mufinka0
    mufinka0 jest nieaktywny Sławny na forum

Cytat Zamieszczone przez Maria1968 Zobacz posta
    Wyszlo 1469 Kcal
    Kalorycznie dobrze wyszło, tyle, że białek malutko, a węgli dużo. Jakościowo to niezbyt .

Rozumiem, że to twój zły dzień i takich masz mało.

Mieszka w
    Stuttgart

Zapuscilam sie troche w sprawach relacji dietowych ale roboty duzo bylo i stresu tez i domowego i sluzbowego.
    Diete trzymam dalej, wage tylko odkurzam.
    Wczoraj piernik upiekłam,taki prawdziwy, co jeszcze w listopadzie ciasto zarobiłam, pięknie pachnie, teraz sobie poczeka do Swiat. Jak go przekladalam powidłami to wyjadłam okruszki i oblizałam lyzke.
    I to był jedyny mój grzech jedzeniowy od czasu słynnej drozdzowki. I jestem calkiem dumna z siebie bo w pracy prawie codziennie dostaje jakies smakołyki, dzielnie pakuje je do torby i zanoszę do domu. A co tam, niech rodzina tyje.
    Zrobilam sobie danie na dwa dni bo jak wiecie kolacje sprawiają mi problemy. Nadziałam papryki mielonym mięsem wolowym, podlalam rosolem i upiekłam w piekarniku. Troche babraniny z tym było ale dobre wyszlo. Jakby kto interes miał to chętnie podrzuce.
    Sniadania w normie były, buleczki albo chlebek no i ostanio banany jadlam po cos jabłka mi się znudzily. Tylko z piciem wody ciężko bo jak dużo pracy jest to człowiek zapomina.
    Generalnie to dość chudo się czuje, spodnie nie cisna i zakiety jakos luźniejsze. W robocie nikt nic nie mowi ale ja z babami samymi pracuje to pewnie zazdrosne sa.
    Madziulek
    Troche się mylisz, w Niemczech dieta Paleo jest popularna i to nawet bardzo. Tylko jest jeden problem bo jest potwornie droga. Na niemieckich stronach poleca się jedzenie tylko produktów całkowicie ekologicznych. Ja nie znam aktualnych cen zywnosci w PL bo niestety mieszkam poza krajem już 30 lat. Dla przykładu, u nas kilogram piersi z kurczaka w Aldi kosztuje około 7 € a w sklepach ze zdrowa zywnoscia 19 albo i więcej. Co dziwne i chyba typowo niemieckie, na targu jeszcze drożej. Moja mame osobiście musiałam zaprowadzić na targ i pokazac pietruszkę ekologiczna za…..7 € /Kg. Poczytalam sobie z ciekawości o Twojej diecie i bardzo często jest ona zalecana w chorobach autoimmunologicznych, tez chwalona ale niestety bardzo kosztowna. Mnie to nie dziwi, ze Niemcy marudzą przy kosztach, oni tak maja, ja mam inne zdanie bo zdrowie najważniejsze. To dygresja taka tylko bo ja dość ciekawska jestem, jeśli Ci to odpowiada to i dobrze Ci z tym to powodzenia zycze. Mam nadzieje, ze synkowi już lepiej ?
    Mufinko
    Bardzo ostrozny i mily komentarz, ja wiem ze to był beznadziejny dzień, bialka prawie zero a węgli to szkoda gadac. Podchodze do tego z humorem i na razie nienawidzę drozdzowki ale pewnie kiedyś do niej wroce, Swoja droga chyba zaczne liczyc kalorie bo rzeczywiście te 600 kal. to człowieka zalamie.W mojej diecie nie zaleca się liczenia kalorii ale trzeba najadać się do syta i mnie to bardzo odpowiada.
    Jaks nowa akca się pojawila i chyba się skusze, ja dużo nie musze ,jakies cztery kilo mi zostały ale ponoc te ostatnie to najgorsze sa.
    No i nie wiem czy po Swietach nie będzie 5 …albo 6. No nic, wracam do pracy.
    P.S. Czy ktos wie, czy zeby dostac suwaczek musze sie od nowa zameldowa na dietat.pl ? Bo na to mi wyglada.
    Ostatnio edytowane przez Maria1968 ; 16-12-2015 o 15:37
    20.09.2015 - 78,1 kg
    24.01.2015 - 68,5 kg

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Młody ogólnie ma się dobrze, widzisz ja do bogatych też nie należę u nas tzw Kurczak Zagrodowy kosztuje ok 17 zł za kg jeśli dobrze pamiętam a to duża różnica między tym co u Was tj w Niemczech a w PL. Od pewnego czasu słyszy się że prawdziwe eko to masz wtedy jak sobie w domu w doniczce posadzisz, a tak to jest eko tylko z nazwy... tak więc ja kupuję w małych sklepikach mięsnych a oni raczej też mają te mięso z "standardowych ubojni" w sensie masowych... ale czuję się dobrze i nie narzekam, a z tym eko etc to nie przesadzam, jem normalne rzeczy bo mnie nie stać ale staram się jeść zdrowo i bez smażeniny ;]

A Tobie gratuluję bo zdaje się że kolejne spadki zaliczasz :]

Awatar mufinka0
    mufinka0 jest nieaktywny Sławny na forum

Zapisz się na akcję, zobaczysz, że to motywuje https://www.jestemfit.pl/chce-schudn...na-calego.html

Na dieta.pl mam ten sam nick i hasło, sprawdź może u ciebie jest tak samo.

Dobrze się trzymasz z tymi grzeszkami, u mnie z tym gorzej.

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Cytat Zamieszczone przez mufinka0 Zobacz posta
    Zapisz się na akcję, zobaczysz, że to motywuje https://www.jestemfit.pl/chce-schudn...na-calego.html

Na dieta.pl mam ten sam nick i hasło, sprawdź może u ciebie jest tak samo.

Dobrze się trzymasz z tymi grzeszkami, u mnie z tym gorzej.
    A co z dieta.pl? Tak teŻ mogę się tam logować, bo my stare wyjadaczki to nasze loginy na obu stronach działają... Maria już sie tam raczej nie zaloguje...

Jak u Ciebie?
    Ja trochę pofolgowałam sobie i już mam blokadę z wc masakra... cały dzień się męczę...

Mieszka w
    Stuttgart

Dzien dobry, wiosennie u nas wczoraj 16 C bylo, ptaszki spiewaja a kolo mojego smietnika jakis krzaczek na rozowo zakwitl.
    Troche się zapuszczam w pisaniu ale gości mam, tak głupio trochę przed Swietami ale jakos nie dalo się inaczej. I przez tych gości trochę nagrzeszylam ale tylko troszeczkę.
    Byliśmy wieczorem jesc w takiej typowo niemieckiej restauracji, trudno tam znaleźć cos dietetycznego bo tam golonki etc. serwowane sa. Wybralam Flamkuchen, taki naleśnik z bardzo cienkiego ciasta chlebowego, trochę podobne do pizzy, sprawdziłam w internecie, wyszlo jakies 500 kal. W sumie nawet dumna z siebie bylam bo wode zamowilam zamiast pszennego piwa (wszyscy myśleli, ze chora jestem)
    Sniadania i kolacje w normie, obiady tez bo warzywa i trochę miesa albo jajka zabieram do roboty. Tylko wieczorem gorzej, bo ze znajomymi przy stole usiasc trzeba. Okres przed Swietami to chyba najgorszy czas na odchudzanie ale daje rade jakos.
    Jak zrozumiałam, wy z Diety.pl przeniesione i dlatego suwaczki macie. W sumie az tak ważne to nie jest Jakby kto ciekawy to moje BMI wokół 25 się buja (mam 168 cm wzrostu ) czyli w sumie taka srednia baba jestem. Jak już kiedy Wam pisałam to ja w Niemczech chudziak jestem a w PL to już nie za bardzo. I tu przypomniała mi się smieszna historia. Jakas galeria w PL , moja waga cos około 76 i ja jako klientka dość fajnego sklepu ale raczej ze stylu to dla corki mojej. Chodze sobie po tym sklepie i oglądam, panienka obslugujaca, chudzienka taka i jeszcze spodnie biodrówki ( no w tym wieku to ja tez chuda bylam )Goraco było wiec plaszcz zdjelam . Mloda Pani stala chwilke i przygladala mi się ciekawie, od góry do dolu i wstecz. Wreszcie odwazyla się, podeszla i szepnela cichutko z konsternacja :
    „Bardzo Pania przepraszam ale dużej rozmiarowki nie prowadzimy.”
    Jezyk w gebie mi calkiem skolacial a powiem Wam, ze tez w tekstyliach robie ale jeszcze mnie tak nie zatkalo. Wiec teraz drogie forumowe towarzyszki możecie same ocenic. Dodam tylko, ze ja tam specjalnie obrazalska nie jestem i do własnej osoby z dystansem podchodzę. Tylko czy taka sprzedawczyni interesowi przypadkiem nie szkodzi ?
    Do pracy się zabrać musze, jeszcze dwa dni gości mam ale potem urlop to pewnie więcej popisze.
    Nie dajcie się drozdzowkom.
    20.09.2015 - 78,1 kg
    24.01.2015 - 68,5 kg

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Moja droga ja miałam podobna sytuacje ale przy tym samym wzroście chyba ważyłam już 90 kg i w sklepie Levisa albo Big Stara na wyprzedazy taka lalunia niższa i szczuplejsza ode mnie z uamiechem od ucha do ucha na pytanie czy znajdzie dla mnie rozmiar powiedziala: nie,nie proszę Pani takich dużych rozmiarów to my tutaj nie mamy O_o zbladlam myślami ją dusilam,a fizycznie wyszłam i obiecałam sobie nigdy ale to nigdy nie kupić spodni ich marki. Jeśli uczą pracowników braku sZacunku to ja im na sobie zarobić nie dam. Wiesz Mario to nawet nie chodzi o dystans tylko właśnie to wyczucie, co innego jak by mi powiedziala ze to outlet i mają tylko jakieś małe rozmiary które się kiepsko sprzedają.
    Ja twz mam dystans do siebie np w pracy śmieje się że dobrze ze moje ubrania są największe bo nikt ich nie myli,inne dziewczyny musialysobie inicjaly wyszyc by się nie mylić

Miłego dnia!

Mieszka w
    Stuttgart

No i wrocilam. Obiecalam pisac na urlopie ale zostalam porwana przez rodzine w takie miejsce gdzie NIE BYLO INTERNETU ! Fajnie było ale niestety nijak nie dalo się dietowac. Może jedynie sniadanie bo z dżemem albo pomidorkiem. Reszta masakra, przyznaje się bez bicia, jadlam:
    1. Frytki z majonezem
    2. Tłuste ciastka z francuskiego ciasta z czekolada
    3. Pilam wino albo nawet piwo
    4. I tysiące innych beznadziejnych rzeczy
    No i teraz najważniejsze : NIE UTYLAM !!!! Dzisiaj rano golusieńka ( bo gacie tez waza ) wlazłam na to cholerstwo i oczom własnym nie wierzyłam 69,2 Może ktoś wie o co tu chodzi, może utyje tydzień później albo co ? Dosc dużo bylam na świeżym powietrzu, spacery ale przecież to nie jakiś intensywny sport był. No nie zebym się tym zmartwila, dzisiaj rano wrocilam do diety i robie dalej.
    A teraz już pracować będę bo musze. Pozdrowionka.
    20.09.2015 - 78,1 kg
    24.01.2015 - 68,5 kg

Strona 3 z 32 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów