dzień 37/42
Cherry,Didula super z tym metabolizmem! To bardzo optymistyczne. Ja oczywiście mam nadzieję na jego poprawę, bo nie jestem przecież na diecie 1000 kal, spowalniającej przemianę materii, tylko na diecie uzdrawiającej. Jednak jestem niedowiarek i super słyszeć to od was! Ćwiczenia z pewnością pomagają i w ogóle są super.
Ja generalnie jestem zwolenniczką diety Montignac, kiedyś na niej nawet dużo schudłam, ale oczywiście trzeba być konsekwentnym i trzymać ją cały czas. Oczywiście dozwolone są odstępstwa, ale nie 2x dziennie. Zresztą co innego utrzymać wagę, co innego chudnąć dalej. Jednak dieta Montignac nie jest w sprzeczności z dietą oczyszczającą i plan mój jest taki: dieta Montignac przez cały rok (oczywiście podobnie jak Didula nie niewolniczo), a raz do roku na wiosnę dieta owocowo-warzywna. I ćwiczenia, póki nie mogę teraz biegać, a rowerek treningowy to za mało, muszę zapisać się na fitness. Tak mi imponujecie dziewczyny, że hej! I pewnie, że to kwestia priorytetów i czas się znajdzie.
Johanka cieszę się, że trwasz na diecie i minęła ci już połowa! Wierz mi teraz to już z górki, dużo łatwiej. Patrząc z perspektywy czasu to wiele potraw mnie już nie kusi, wcześniej jak coś gotowałam dla rodziny, to przeżywałam katusze, teraz luzik.
Witaj Kobzinka! Gratuluję ci 9 dni diety, to już jest bardzo dużo. Zamierzasz 6 tyg.?
Będziemy cię tu wspierać i może faktycznie ujawni się ktoś jeszcze. Mój tata też przeszedł na tę dietę i dziś mu minął 4 dzień.
Pozdrawiam wszystkich! 
---------- Wiadomość dodana o 23:27 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 23:18 ----------
Johanka napisała:
oczywiscie wiadomo, ze nie ma mowy o powrocie do wczesniejszego 'modelu' odzywiania, aczkolwiek trzeba dojsc do takiego momentu, gdy czuje sie jako-takie zadowolenie z przyjetego jadlospisu, tj. nie ma non-stop ciagot do innych potraw, a jak sie czasem zje cos zakazanego, to waga tez jest OK) [no ale to oczywiscie tylko taka moja prywatna 'filozofia' mi sie udalo uzyskac taki stan na diecie Montignac'ka]
Popieram!!!
na diecie OW 6 tyg.72.2 -> 61.4 25.X.2009
wzrost 165