-
Akcja - sylwester 2021
Witajcie w kolejnej akcji tabelkowej pt
Akcja tabelkowa: SYLWESTER 2021:)
Do akcji mogą dołączać chętne osoby w każdym wieku, bez względu na rodzaj diety, wagę,czy płeć.
Liczą się chęci i dobre nastawienie do walki z kilogramami.
Wpisujemy swój nick z forum, wagę jaką chcemy osiągnąć.
Jeżeli ktoś ma ochotę wpisywać swoją aktywność fizyczną , czy utrzymać z nami wagę to jest dla niego również miejsce.
Wagę podajemy w sobotę od rana do wieczora, w niedzielę po południu będą pojawiać się podsumowania :)
jeżeli ktoś z jakiś przyczyn nie może podać wagi w terminie niech napisze dzień wcześniej np w piątek. Osoby, które przez 2 tygodnie z rzędu nie wpiszą wagi są przenoszone w dół tabelki i nie ujmowane w zestawieniach.
Akcja trwa od 02.10.2021 do 25.12.2021 (12 tygodni)
wagę startową i wymiary wpisujemy 01.10.2021
Wpisujcie wagę bez skrótu "kg", bo inaczej nie będzie się automatycznie liczyło. Wpisujemy wagę tylko w białych polach.
Dodatkowa motywacją i fajna zabawą będą dla nas punkty za dietę, sport, picie odpowiedniej ilości dobrych płynów, oraz urodę i tak:
DIETA (chodzi o to czy trzymamy się swoich zasad czy nie - rozliczamy siebie według własnego sumienia):
Super: + 3 punkty
Mala wpadka: + 2 punkty
Mogłoby być lepiej:+ 1 punkt
Dzień "porażka": - 2 punkty
SPORT (każda ćwiczy co lubi i co może, chodzi o czas wykonywania ćwiczeń)
Brak ćwiczeń: 0 punktów
30 minut ćwiczeń: + 1 punkt
45 minut ćwiczeń: + 2 punkty
60 minut ćwiczeń i więcej: + 3 punkty
WODA (picie wody jest podczas diety ważne, liczymy ilość wypitej wody i napojów bezkalorycznych - nie liczymy napojów gazowanych oraz kawy)
1 l: +1 punkt
1,5 l: +2 punkty
2 l i powyżej: + 3 punkty
URODA :
w tej kategorii dodajemy + 2 punkty za dzień z zabiegiem kosmetycznym takim jak : masaż, peeling, maseczka, manicure, pedicure, oczyszczanie twarzy, fryzjer, depilacja, balsamowanie itp.
Maksymalnie możemy dziennie zdobyć 11 punktów.
Wymiary podajemy w określonych punktach ciała i wpisujemy w tabelki wynik bez skrótu "cm" ponieważ w tabeli jest tak ustawione że skrót wstawi się sam :)
mierzymy się co 3 tygodnie
Tabelka z minutkami, punktami oraz wymiarami jest stworzona dla chętnych, natomiast waga jest obowiązkowa :D
TABELKI
-
Odp: Akcja - sylwester 2021
-
Merry super!, wpisuj się w tabelki :)
-
Jezzzzdem :D
Cześć dziewczyny :)
-
-
wpisana, super, ze jest akcja. Dobre wyzwanie :)
-
kurcze, no chciałabym, ale czy ja wytrzymam 12 tygodni wchodzenia na forum..../
Aga, nie duś jak zapomnę.....
A, no i gdzie se te punkty dodatkowe liczę? i codziennie? czy co tydzień?
-
Jestem i ja :)
Dziękuję Aga za zaproszenie do akcji :)
Witam Was wszystkie :)
-
Beverly, na dole strony masz WAGA, MiNUTKI, WYMIary. Wchodzisz na każdą stronę i wpisujesz co chcesz. Obowiązkowa jest tylko waga.
12 tygodni minie szybko :)
-
No i super, już jest nas kilka do wspólnego odchudzania :) Ja się jeszcze nie ważyłam, bo ostatnio ważę się raz w miesiącu, ale mam dwa wesela na horyzoncie, więc motywacja większa i będzie ważenie co tydzień. Suwaczek nieaktualny, ale moim zdaniem, mam wagę niższa niż na nim, bo miesiąc temu miałam 69,3. Ale też i nie odchudzałam się, więc sama jestem ciekawa co zobaczę :D
Na razie ustawiłam sobie w fitatu 1500 kcal, ale wczoraj mi wyszło 1700, więc chyba tak na razie zostawię :)
Dobrego dnia dziewczyny :)
-
Hej dziewczyny :)
Zważę się pierwszego dnia akcji...może jeszcze coś spadnie.
Waga na suwaczku niekatulana,a tak byłam bliziutko wymarzonej siódemki.A wszystko przez szpital,w którym byłam parę dni.Pewno to śmieszne,że przytyłam prawie 2 kg. na szpitalnym wikcie;)Poza tym co dawali miałam tylko owoce,jeden kisiel fit i małą paczuszkę ciastek zbożowych.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Beverly
Aga, nie duś jak zapomnę.....
troszkę będę przypominała :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Beverly
A, no i gdzie se te punkty dodatkowe liczę? i codziennie? czy co tydzień?
punkty liczysz codziennie, możesz je wpisac pod koniec tygodnia wszystkie. Z reguły robię podsumowanie w niedzielne popołudnie więc do tego czasu wpisujesz. Zobaczysz że to całkiem motywująca zabawa:)
-
hej,
myślałam, że się spóźniłam na nową akcję a ona się jeszcze nie zaczęła. Początkowo schudłam ale potem nadrobiłam na letniej. Ale co tam, spinam poślady i dalej. Wagę wpiszę 2.1. w sobotę.
-
Super dziewczyny, że jesteście i chcecie jeszcze w akcjach uczestniczyć:)
Makosza, no była przerwa bo zainteresowanie było słabe a i ja sama jakoś weny nie miałam. Może ta przerwa była potrzebna:)
-
Super, juz się nie mogę doczekać. Na tej akcji chciałabym pożegnać otyłość, a przywitać nadwage, prawie 11 kg do zżucenia, ale może się uda :)
Pozdrawiam :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
furaga
troszkę będę przypominała :)
punkty liczysz codziennie, możesz je wpisac pod koniec tygodnia wszystkie. Z reguły robię podsumowanie w niedzielne popołudnie więc do tego czasu wpisujesz. Zobaczysz że to całkiem motywująca zabawa:)
no to będę się starać.....
-
Dziękuję bardzo Furaga za pamięć i akcję. No mam niesprzyjający czas na podejmowanie wyzwań, no ale czas nigdy nie jest w zasadzie dobry, więc się jeszcze waham. Życzę natomiast wszystkim powodzenia. Dostałam ostatnio mema z fest mocno grubym zwierzątkiem futerkowym i podpisem: skończył się czas "wakacyjne odchudzanie, niniejszym.ogłaszam czas odchudzanie sylwestrowe" :-D
-
Waga startowa wpisana od razu czuję przypływ motywacji :)
Macie jakiś konkretny plan?
U mnie plan na trzy posiłki- rano mocne węgle, w południe warzywa i owoce czyli też węgle i na obiado-kolację białko :)
Po dniu nauczyciela przypominajka Dąbrowskiej, a później zobaczę :)
Powodzenia dziewczyny :)
-
Też dołączam! Wątku nie chce mi się prowadzić to może akcję pociągnę :) zaraz się wpiszę
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kania79
Dziękuję bardzo Furaga za pamięć i akcję. No mam niesprzyjający czas na podejmowanie wyzwań
Nie szukamy wymówek:)
Aga ja w tej chwili mam wykupioną aplikacje New Body i z nia próbuje swoich sił. Plan jest na 6 tygodni, posiłków z wyliczona kaloryką i makro 150 i dobieram sobie co tylko chce i co lubię byleby nie przekroczyc wyliczonej przez apkę ilości kalorii na dzień. Jest też 36 treningów na rózne partie ciała (codziennie inne) + jeden dzień na regenerację. Póki co jestem zadowolona, jedzenie jest pyszne a treningi trwaja w większości ok 30', raz w tygodniu jest chyba 45' na całe ciało.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
happymom
Też dołączam! Wątku nie chce mi się prowadzić to może akcję pociągnę :) zaraz się wpiszę
super, że się zdecydowałaś :) walczymy :)
-
Waga wpisana. Do zrzucenia 10,5kg, czyli około 0,9kg na tydzień. Nie jest żle, ale bedzie ciężko, szczególnie w te imprezowe weekendy i święta. No nic, jak coś to kolejna akcja pomoże :):):)
Plan, jeść zdecydowanie więcej warzyw, sałat i zup. Dużo pić wody.
Powodzenia , aby każda zrealizowała swój plan :):):)
-
Witam pieknie!
Po dlugiej przerwie postanowilam i ja wrocic do "akcjowania" :) Z nowym pomyslem i nowym zapalem...
Pozdrawiam serdecznie wszystkie wspolwalczace!
Kasiaogrodniczka
-
waga i wymiary wpisane. ale nie rzucam się na wielki wynik, bo wtedy mi nic nie wychodzi. 5 kg na 12 tygodni uznaję za możliwe do zrobienia
-
Bardzo się cieszę,że mamy nową akcję :)
Waga podana-dzisiaj 83 kg,a jeszcze dwa tyg. temu przed szpitalem było 81 kg.Stres i spore szpitalne porcje i już waga w górę.Ale nie poddaję się i już :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Beverly
nie rzucam się na wielki wynik, bo wtedy mi nic nie wychodzi. 5 kg na 12 tygodni uznaję za możliwe do zrobienia
Beverly u mnie tak samo-lepiej sobie wysokich progów nie budować,bo człowiek się zniechęci.Brałam udział w sporej ilości akcji,ale nigdy nie postawiłam sobie celu wyższego niż 5 kg.Parę razy poległa,parę dotarłam do celu :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Agnieszka111
Macie jakiś konkretny plan?
U mnie plan na trzy posiłki- rano mocne węgle, w południe warzywa i owoce czyli też węgle i na obiado-kolację białko
Trudno u mnie Aga o konkretny plan,ale powalczę.W TK wyszła mi przepuklina rozworu przełykowego i sporo produktów mam zakazanych.Muszę sobie listę wydrukować.Do tego muszę ze względu na nerki dużo pić i to mnie cieszy,bo jak dużo piję,to i chudnę i....żołądek zapycham ;)
Mam też ochotę za jakiś czasu spróbować diety 16/8 -chyba byłaś na niej.
Powodzenia dziewczyny :)
-
KasiaO jak ja Cie dawno nie widziałam :)
miło że jesteś :)
Bev, trzeba sobie stawiać realne cele i do nich dążyć, wielkie liczby na te 12 tygodni tylko nas zniechęcą :)
Jolinko a czego np nie możesz przez te przepuklinę jeść?
-
Cześć Kasiu :) Fajnie, że dołączyłaś :)
Ostatnio rozmawiałyśmy o tym na akcji letniej, że w odchudzaniu zmagamy się same ze sobą a nie rywalizujemy między sobą, dlatego te akcje są super.
Jolinko, dla mnie to jeden z lepszych sposobów odchudzania, ale po jakimś czasie zaczynam tyć, bo w tym oknie gdy jem, zaczynam jeść za przeproszeniem g..na, co jest przecież zupełnie bez sensu i wtedy zmieniam sposób jedzenia by za chwilę wrócić na 8/16.
Merry, i ja mam kłopot z piciem, ale staram się to zmienić. Ostatnio wszędzie ciągam ze sobą wodę i staram się by torebka była coraz lżejsza, więc jakoś się udaje :D
Udanego, dietetycznego dnia dziewczyny :)
-
Hejka:)
z piciem mam problem z reguły w week, jak jestem zalatana to zapominam. W racy to żaden problem. Mam pół litrowy kubek, swój czajnik i dzbanek filtrujący i potrafie przez te 8h wypic 2litry bez problemu.
Działamy kobiety :)
-
Oj działamy, działam. Spinamy dupeczki i do kolejnego ważenia :):):)
Miłego weekendu :)
-
Dziękuję Aga za zaproszenie do akcji
-
Cytat:
Zamieszczone przez
furaga
Jolinko a czego np nie możesz przez te przepuklinę jeść?
No trochę tego jest Aguś,ale muszę się powoli wdrażać.Jak zjem coś zakazanego to brzuch wzdęty jak balon i paskudnie się odbija,bywa,że pobolewa w klatce piersiowej,wcześniej jeszcze były paskudne zgagi ,ale mam lek przepisany.W sumie to zdrowa dieta-unikać smażonego,unikać produktów przetworzonych i pamiętać o błonniku,żeby nie było zaparć.
Cytat:
Z czego MUSIMY zrezygnować w wypadku naszej choroby? Lista jest niestety naprawdę długa:
- kawa,
- alkohol,
- wyroby czekoladowe,
- kakao,
- produkty o dużej zawartości tłuszczu (tłuste wędliny, mięsa, pasztety, takie jak na przykład wieprzowina, wołowina, dziczyzna, kaczka, gęś),
- potrawy o wysokiej zawartości tłuszczu,
- cytrusy i soki z nich wyrabiane,
- wszelakie kwaśne owoce,
- ostre przyprawy,
- napoje gazowane,
- papierosy,
- wywary grzybowe,
- wywary z kości,
- glutaminian sodu,
- dania fast food,
- smażone, grillowane potrawy,
- tłuste ryby (łosoś, węgorz, halibut),
- pieczywo razowe, żytnie, chrupkie,
- słodycze zawierające czekoladę,
- dania oraz wszelkie produkty zawierające ocet,
- gumy do żucia,
- ketchup, musztarda, majonez, sosy w proszku.
Ta lista mogłaby w zasadzie nie mieć końca, ale bez wątpienia warto jest wspomnieć o tym, co możemy a wręcz powinniśmy spożywać w przypadku przepukliny rozworu przełykowego:
- chude wędliny oraz mięsa (kurczak, cielęcina, indyk),
- łuskany biały ryż, kasza manna oraz jęczmienna,
- roślinne oleje i masła,
- chude ryby (pstrąg, sandacz, dorsz),
- woda mineralna,
- ziołowe herbaty,
- można zastąpić zwykłą kawę kawą zbożową,
- chudy nabiał (mleko, twaróg, jogurty, kefiry),
- marchew, buraki, szpinak, szparagi, kalafior, banany, jabłka bez skórki,
- jaja na miękko lub lekko ścięta jajecznica bez tłuszczu do smażenia,
- przyprawy ziołowe,
- gotowanie na parze,
- duszenie, pieczenie, smażenie bez tłuszczu,
- cynamon, wanilia, cukier,
- budynie, galaretki, musy owocowe, ciasto drożdżowe albo biszkoptowe,
- zupy kremy,
- otręby.
Zdarza się – co prawda rzadko – że dieta i stosowanie się do zaleceń lekarza nie przynoszą rezultatów, a możliwe są jakieś powikłania. W tym wypadku wykonuje się zabieg operacyjny polegający na wzmocnieniu pierścienia otaczającego rozwór przełykowy przepony. Mocuje się również żołądek w jamie brzusznej. Oba te rozwiązania uniemożliwią przemieszczanie się żołądka w kierunku klatki piersiowej. Dostępne mamy wówczas metody tradycyjne bądź laparoskopowe.
Nie należy lekceważyć przepukliny rozworu przełykowego. Wszelkie powikłania mogące wystąpić są naprawdę groźne
Cytat:
Zamieszczone przez
Agnieszka111
Jolinko, dla mnie to jeden z lepszych sposobów odchudzania, ale po jakimś czasie zaczynam tyć, bo w tym oknie gdy jem, zaczynam jeść za przeproszeniem g..na, co jest przecież zupełnie bez sensu i wtedy zmieniam sposób jedzenia by za chwilę wrócić na 8/16.
Chcę spróbować za jakiś czas,tylko muszę ogarnąć to co mogę i nie mogę jeść.Znalazłam też informację,że mężczyźni powinni jeść 8/16 ,a kobiety 10/14.
Pozdrowienia dla Was :)
-
Jolinko, to faktycznie duzo ograniczeń ale pewnie będa sprzyjały chudnięciu :)
Przyszłam się przyznać, że zbyt ładnie akcji nie zaczęłam, tzn było idealnie aż do meczu. Młodzi przyszli, piwko przynieśli, potem jeszcze łychę dokończyliśmy a na koniec M jeszcze jakąś wódkę wyjął. Drinki do wieczora, 2 garście chipsów i na koniec bułka z boczkiem żeby na głodniaka się nie upijać.
Ot taki spontan
Dziś trochę od rana nie za fajnie się czułam ale mam co chciałam.
A jak Wam minął pierwszy dzień?
Miłego popołudnia:)
-
ja też pierwszy dzień miałam kiepski. wino. kieliszek ale organizm nie toleruje po restrykcyjnej diecie i chwilowo nie mam już ochoty na wino. dziś za to idealnie
-
Brawo Bev :)
Mój dzien też dziś na plus:), godzinny spacer a potem 30' cardio z YT
Dziewczyny jak u Was weekend?
-
U mnie pierwsze dni super, choć wczoraj było winko z mężem a do winka małe co nieco, ale wszystko wliczone w bilans :D W tygodniu będzie łatwiej, bo jestem zajęta od rana do wieczora, więc w ciagu dnia nie mam czasu na podjadanie, a wieczorem padam i już nawet jeść mi się nie chce. Obstawiłam sobie chudnięcie 300 gram tygodniowo, więc spokojnie bez spiny może się uda :)
Beverly, Aga super, że trzymałyście się w ryzach :great: Jolinko, toż to przepis na udane odchudzanie, głowa do góry :)
Udanego tygodnia dziewczyny :)
-
widze, ze wszystkie ladnie zaczynamy. Winko to na lepsze trawienie :) :)
Moj weekend minal super, waga tez spada,ale ciagle jem za malo po moich rewolucjach. w tym tygodniu powinnam juz ten temat ogarnac. Ale jakos mi sie nie chce jesc. Jedynie wody pije duzo i mietowej herbaty. zobaczymy jak to bedzie. Pozdrawiam i zycze udanego tygodnia
-
Moja waga na razie stoi, ale to dlatego, że miałam problemy z gardłem, na które biorę mnóstwo dziwnych, słodkich mikstur i tony słodkich tabletek do ssania. Dziś chce już to wszystko odstawić, więc mam nadzieję, że będzie lepiej :)
Trzymam za was kciuki :)
-
Dzien dobry!
Ja tez sie staram jak moge. Czuje, ze psychicznie dojrzalam by wejsc w dietowanie a to przeciez najwazniejsze. W sobote bylam na imprezie i nie sprobowalam ciasta! A to u mnie jeszcze tak niedawno bylo niemozliwe..;)
Pozdrawiam ciepltko
Kasiaogrodniczka
-
-
No dobra. Na beszczela się dopisałam