Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: prosze o wsparcie

Awatar marzenagorgon
    marzenagorgon jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Bristol

Unhappy prosze o wsparcie

wiatam!!!
    Mam na imie Marzena i wkoncu zdecydowalam sie na walke z moja ogromna nadwaga .
    Pisze poniewaz odchudzam sie juz 2 tygodnie a ubylo mi tylko 1 kg.
    Szczerze powiedzialwszy troche sie tym zrazilam i dlatego licze ze ktos z was wesprze mnie w tej ciezkiej dla mnie chwili.
    Z gory dziekuje

patrycja87 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: prosze o wsparcie

a jaką dietę stosujesz? Napisz swój przykładowy jadłospis. I jak stoisz z uprawianiem sportu?

(w ogóle to ten wątek nadaje się bardziej do działu "chcę schudnąć" niż "sukcesy w odchudzaniu", ale damy radę - chyba, że jakiś moderator może go przerzucić?)

ika
    ika jest nieaktywny Znany na forum

Tak, tak - napisz więcej w jaki sposób się odchudzasz.

Pozdrawiam.

Awatar pantanal
    pantanal jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków
    Wpisy na blogu
    1

Ja tu "robię za eksperta" od diety niskokalorycznej . Moje wątki - stary i nowy - mają charakter osobisty, ale dużo w nich moich jadłospisów, zwłaszcza na starym wątku. Jeśli zechcesz, możesz skorzystać.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia

Awatar marzenagorgon
    marzenagorgon jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Bristol

A wiec tak na poczatek powiem ze nie mam jakiejs specjalnej diety i nie ide zgodnie z zadnym przepisem.
    Ograniczylam sobie jedzonko,i bardzo uwazam na weglowodany ktore spozywam tylko do godziny 15 poniewaz slyszalam ze pozniej juz sie odkladaja.
    wiec nie łacze bialka z weglowodanami czyli calkowicie wyrzeklam sie chleba,ziemniakow,bialego ryzu oraz itd.
    Ograniczylam spozycie cukru pije tylko jedna kawe z mlekiem i cukrem i jest to caly cukier ktory spozywam w ciagu dnia.
    Zamias herbaty czarnej pije tylko zielona gorzka ponad 2 litry bo za woda nie przepadam wiec zdecydowalam sie na picie zielonej herbatki.
    Glownie zjadam warzywa,produkty nabialowe,ryz brazowy,oraz piers z kurczaka.
    W sumie z tych skladnikow kombinowalam sobie roznego rodzaju potrawy ale to wszystko juz mi sie znudzilo.
    Zapomnialam dodac ze slodyczy wogole nie jadam.
    Znalazlam na forum fajna diete 90 dniowa i zastanawiam sie czy nie sprobowac.
    Po 2 tygodniach ubylo mi tylko 1 kg,ale slyszalam ze jest to spowodowane tym ze mam duza nadwage oraz tym ze nie mam za wiele ruchu.
    Najwazniejsze jest to ze czuje roznice np. po spodniach i jest mi latwiej sie nachylic.
    Musze sie naprawde bardzo zmobilizowac i odrzywiac sie wlasciwie poniewaz chce schudnac wam sie to udaje i mi tez sie uda juz sie nie poddam.
    Patrze na was i wasze sukcesy i ciesze sie strasznie ze tu trafilam bo wiem ze mi pomozecie w ciezkiej dla mnie chwili oraz wesprzecie od czasu do czasu.
    Pozdrawiam serdecznie

evelins jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    lublin

Każda utrata wagi jest dobra, byleby nie większa niż 1kg na tydzień. Im szybciej chudniemy, to później tym szybciej magazynujemy od nowa. Wodę też trzeba pić, ponieważ zawiera minerały, których z kranówce nie jest zbyt wiele, a i piasku można nazbierać do pęcherza, tak jak ja kiedyś :/

3 mam kciuki i zapraszam, też do siebie Chudniemy po ludzku, tam też udzielam rad, jeśli ktoś chce

Pozdrawiam
    Znaleźć motywację!

Awatar iwona150
    iwona150 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Chełm
    Wpisy na blogu
    1

Witaj

J też będe Ci kibicowała.Dasz rade.Waga pomalutku niech spada,za szbko to też źle.

Awatar tonacja
    tonacja jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

marzeno, właśnie...powinnaś pić wodę, albo gotować do herbaty nie kranówę a wodę mineralną. Hmm...wszystko zależy od Twoich upodobań, jeżeli lubisz się trzymać ścisłych reguł to dobrze by było, gdybyś wybrała sobie jakąś dietę już rozpisaną i ja wypróbowała... jeżeli nie (tak jak i ja) to po prostu kup sobie wagę, waż i licz kaloryczność tego co jesz. Oblicz swoją podstawową przemianę materii => [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] tyle mniej więcej kalorii powinnaś dziennie spożywać, by chudnąć około kilograma na tydzień, bez efektu jojo