Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Rozstępy

Awatar zaja76
    zaja76 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Domyślnie Rozstępy

No właśnie, dziewczyny. jak w temacie.
    Jestem już sporo szczuplejsza i bliżej końca niż początku. O dziwo udało mi się pozbyc cellulitu prawie zupełnie. Większym problemem są dla mnie okropne rozstępy, zwłaszcza na udach. Jest ich mnóstwo, są jeszcze czerwono-fioletowe i bardzo mi przeszkadzają. Mimo, że sylwetka jest już bliska stanu, w którym mnie zadowoli, to cały efekt psują pręgi pokrywajace gęsto skórę.
    Macie jakiekolwiek pomysły jak się tego pozbyc?
    Bo z daleka fajnie fajnie, a zbliska- koszmar

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Awatar strepitosa
    strepitosa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Rozstępy

Zajko, ja słyszałam że świetne są kremy Mustela (dla młodych mam i nie tylko, na różne tego typu problemy, są chyba różne rodzaje).

Poza tym nie mam pomysłu???

Buziam
    wzrost: 166 cm, wiek: 22 lata, początek odchudzania 1 X 2008 z wagą ok. 80 kg
    mój dawny wątek (foto str. 8, 14, 28, 39, 42, 70)
    moje zmagania (foto str. 1, 12, 13, 20)

Awatar Karina28
    Karina28 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdynia

Smile Odp: Rozstępy

nie da sie tego usunąć laserem? Chyba cos takiego slyszalam ...bym musiala poklikac i poszukac jutro .0) Buzka

Dukam od 06.05.13

Awatar zaja76
    Mieszka w
    Poznań

Miałam nadzieje na jakies mniej drastyczne metody A co do tego lasera, to miałam zamiar sie wybrac na niego w innej sprawie. Miałam w planach depilacje laserowa, bo moje uda to pobojowisko nie tylko ze wzgledu na rozstępy niestety. Ale jakos sie wybrac nie moge.
    kremów już różnych probowałam , dla cieżarnych kobiet i nie tylko, róznych różnistych. Do rozstępów zawsze miałam tendencje. Jak jeszcze byłam szczupła, to miałam rozstepy ze wzgledy na wzrost, przestałam roznac, zaczełam tyc i tez mi się robia rozstępy taka karma

Awatar Karina28
    Mieszka w
    Gdynia

sa tez specjalne mascie,czy kremy na blizny... napewno rozstepy zrobia sie jaśniejsze ,no i moze poznikają troche .0) mam nadzieje .

Dukam od 06.05.13

Awatar zaja76
    Mieszka w
    Poznań

jak tylko bede miała troche czasu, to zaczne intensywniej używac tych kremów, które juz mam. Bo żeby uzyskac efekt trzeba je stosowac conajmniej raz dziennie. Po sesji zaczne i zobaczymy jakie bedą efekty, a za jakiś czas zastanowie się nad laserem.
    Na pewno złuszczanie skóry pomoże, nawet takie w domu. Słyszalam kiedyś właśnie o takich zabiegach specjalnie na rozstępy i zdaje się, że opierały się na "wymienie" skóry.
    Ale moje uda chyba nigdy nie będą dobrze wyglądac.
    Nie dośc , że paskudne rozstępy , to jeszcze te cho**rne włosy i do tego zapalenie mieszków, czyli pełno czerwonych kropek. Ogólnie moje uda całe sa w czerwone paski i kropki, wesoło. A na tyłku, boczkach i cyckach też mam rozstępy , tyle że juz zabliźnione i białe.
    Za szybko urosłam i "urosłam". W gimnazjum urosłam 3cm w jedne wakacje i wtedy zaczęły się moje problemy z rozstępami na biodrach głównie. Potem pojawiły sie na cyckach jak mi rozmiar poszybował w ciągu roku z C do E. A w końcu utyłam i pojawiły się już chyba wszędzie
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 14-08-2017 o 13:09

Awatar Karina28
    Mieszka w
    Gdynia

3-mam kciuki żeby sie wszystko udalo ... tak jak sobie życzysz

Dukam od 06.05.13

marissa24 Guest

Zajka, co do rozstępów- niestety jak masz już takie białe wrzecionowate ,,żleby" (co to za słowo?, to raczej ich się nie pozbędziesz, możesz co najwyżej spłycić
    Tylko świeże, takie sinawo- fioletowe jeszcze da się usunąć

Podobno najlepszy jest masaż, stosowany razem z kremami, no i trzeba dobrze natłuszczać ciało

Więcej chyba się nie da zrobić samemu w domu

Awatar zaja76
    Mieszka w
    Poznań

Mam i takie i takie. To może jeszcze coś się da zrobic. Wiem, że całkiem sie tego nie da usunąc. Trudno