cześć dziewczyny (i chłopaki)!!! mam plan żeby zgubić troszkę sadełka do wakacji... może ktoś się przyłączy, ponoć razem łatwiej...pozdrowionka!
cześć dziewczyny (i chłopaki)!!! mam plan żeby zgubić troszkę sadełka do wakacji... może ktoś się przyłączy, ponoć razem łatwiej...pozdrowionka!
Hej
Witamy na forum! Napisz coś więcej o sobie- co będziesz jadła, jak z ruchem, ile masz lat, wzrostu. Tutaj na pewno dasz radę, ja już trzymam kciuki
Oposek25 dzięki za wsparcie... Mam 28 lat i 81,5 kg przy 164 cm ; póki co nie jem słodyczy ( a bynajmniej staram się),nie jem białego pieczywa, ziemniaków i sosów;ćwiczę brzuszki-100 codziennie, 3 razy w tygodniu 30 minut steppera, chyba powinnam jeść regularnie a z tym raczej u mnie kiepsko... nie jadam po 18, ale w ciagu dnia jem tylko dwa posiłki...ech...
Ważne jest, żebyś zwiększyła ilość posiłków. Organizm wtedy ma więcej czasu na strawienie pokarmów zamiast odkładanie ich w postaci tłuszczu. Przy częstszych ale mniejszych posiłkach poprawia się też przemiana materii. W sumie zalecane jest jedzenie 5x dziennie, ale 4x to powinno być minimum. Postaraj się, żeby to zmienić. Tak, aby po diecie spowrotem wszystkiego nie stracić.
Powodzenia trzymam kciuki!
Polecam diete 1000 kcal. Jak sie wkrecisz w liczenie kalorii to leci jak po masle. Ja jem prawie wszystko. Wykluczylam z diety jedynie ziemniaki(zastepuje je róznymi kaszami), cukier, maslo, biale pieczywo(staram sie jesc jedynie chrupkie), napoje gazowane, a slodycze ograniczylam do minimum Kolacje jem minimum 3 godziny przed snem
powodzenia
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąćSzczupły łasuch w UK Doncaster zapraszam - Grupy Wsparcia Dieta.pl
hej dziewczyny! fajnie, że jesteście... dzieciaczek mi zachorował (córka ma 2,5 roku) i jakoś trudno było znaleźć wolną chwilę... ale lepiej późno niż wcale
dzisiaj było ciężko, w zasadzie nawet nie miałam ochoty na jedzenie, WIEM BŁĄD ALE OBIECUJĘ POPRAWĘ!!! wczoraj sporo czytałam o diecie south beach, chyba się skuszę... co myślicie? buziaczki dla wszystkich!!!
Co to za dieta?? Nie znam jej. Moglabys troszke przyblizyc?
PS. Zdrówka dla córci :* Pozdrawiam
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąćSzczupły łasuch w UK Doncaster zapraszam - Grupy Wsparcia Dieta.pl
marcelek to inaczej dieta plaż południowych, pierwsza faza trwa dwa tygodnie(ale może też dłużej) i chudnie się 4-6kg, je się pięć posiłków (3 główne i 2 przekąski); wtedy nie je się pieczywa, makaronów, słodyczy, ryżu, ziemniaków... normalnie można jeść wołowinę, kurczaka, ryby, owoce morza, warzywa(z małymi ograniczeniami), jaja, ser, orzechy... sporo na temat tej diety można znaleźć w necie... mnie wydaje się całkiem przyzwoita...chyba spróbuję... pozdrawiam gorąco...
Są różne diety i w sumie ważne, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Jednak przy dietach, w których całkowicie ogranicza się jakieś składniki warto porozmawiać z lekarzem. Bo może się okazać, że są jakieś przeciwskazania. Tak jak ostatnio się okazało dla kilku osób na forum z dietą Dukana (proteinowa).
Dlatego chyba mimo wszystko na początek najbezpieczeniejsze jest normalne MŻ i próba codziennego liczenia kalorii.
Powodzenia!