-
zaczynam po raz pierwszy.
zaczęłam się odchudzać po raz pierwszy, siłownia- 3 razy w tyg po 1,5 h, odzwyczajenie się od poprzednich nawyków żywieniowych (obecnie brak słodyczy,gorzka, herbata,wszystkie ciężkie rzeczy odpadają - warzywa mrożone na parze, jogurty, woda, owoce).
Mam 18 lat, 168 cm wzrostu i waze 61 kg.
Chciałabym zrzucic 10 kilo. Nie wiem jak zabrac sie za konkretna diete (ale nie wymyslna,ani glodwke), cos dzieki czemu moge nie czuc glodu?
wszystko co moze mi sie przydac, prosze o pomoc
-
Odp: zaczynam po raz pierwszy.
Witaj!
Może dieta 1200 kcal byłaby dobra? A w jakim czasie chciałabyś schudnąć?
-
nie zależy mi żeby było to bardzo szybko. Efekt jest istotny na wakacje. Wole robić cos dluzej i systematycznie, bez uszczerbków na zdrowiu
-
Hmm, no to nawet nie musi byc 1200 ale nawet 1400 czy 1500 kcal. Możesz spokojnie jeść to na co masz ochote, oczywiście ograniczając słodycze, fast-foody, tłuszcze nasycone i cukry schudniesz z większymi efektami. Dołącz ćwiczenia typu brzuszki, rowerek, przysiady, spacerki... I prace domowe ;]] sprzątanie, zmywanie naczyń i będzie ok
-
a powiedzcie mi diete ilu kalorii powinnam stosowac jezeli chce schudnac ok 7kg do maja?
-
asiek_21----> Ja schudłam (jak na razie) ok.5 kg w 4 tygodnie na diecie 1000kcal.
Do maja, czyli 1,5 miesiąca spokojnie możesz zastosować ok.1300 kcal, zależy jak szybko organizm ''zareaguje'' na tą dawke i zalezy jaka masz wage poczatkowa.
Czy ciągnie Cie do slodyczy, co jadasz, ide posilkow? Czy ćwiczysz? Wszystko od tego zalezy, musisz napisac troszke wiecej.
-
teraz akurat nie moge jeszcze cwiczyc,poniewaz jestem na antybiotykach,ale jak juz tylko je skoncze zamierzam raz w tygodniu chodzic na silownie i raz na aerobik na basenie.Ogolnie mam jeszcze prace w ktorej musze sie na szcescie ruszac- w restauracji. Najbardziej chciualabym zgubic brzuch. Oczywiscie ciagnie mnie do slodyczy ale potrafie to opanowac. Na sniadanie zjadam miseczke platkow fitness i kromke chleba razowego z maslem. pozniej wypijam nieslodzona herbate. Na drugie sniadanie np surowka z jednej marchwi,jednego jablka i polowy pomaranczy z lyzeczka cukru.Obiad ktory jest ostatnim posilkiem(nie jem po 17) sklada sie albo z jakies zupki np ogorkowa,ale mala porcja lub 1ziemniak z gotowana piersia i odrobina surowki. Jezeli jeszcze mnie ssie w zoladku to staram sie pic wode lub pozwalam sobie na jednego wafla ryzowego,a teraz wieczorem to jestem taka glodna ze masakra;]
-
rozmawiałam wczoraj z dietetykiem, powiedział,że najistotniejsze jest aby jesc 5-6 posilkow (malych) co 3-3,5 godz.
Mam nadzieje,ze przy regularnych ćwiczeniach na siłowni, dieta 1500 kcal wystarczy aby do czerwca doprowadzić się do stanu używalności
mam pytanie: czy musze miec non stop uczucie głodu? zmniejszylam dawki jedzenia i mam swiadomosc ze to wplywa na łaknienie, ale czy zawsze na poczatku towarzyszy temu głód?
-
Głodna nie powinnaś się czuć przy posiłkach co 3-3,5 h, ze względu na to, że organizm cały czas otrzymuje pokarm. Głód dopiero mozna poczuć, kiedy kolację jemy na kilka godzin przed snem, wtedy można posłuchać burczenia w brzuszku ;] Ja jem kolację do 18, najczęściej zjadam nie więcej niż 150kcal, ale jem wafla ryżowego z błonnikiem, dzięki któremu głód czuję dopiero ok.22, czyli na ok. pół godziny przed zaśnięciem. Na początku, przez moje 3,4 dni diety wieczorem byłam tak głodna, że aż mi niedobrze było, ale trzymałam się, nic nie zjadłam, za to szybciej poszłam spać A rano czułam się jak nowo narodzona i lekka
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów