Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Angelowa wkońcu na nowym forum;)

Awatar AnAngel
    AnAngel jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Talking Angelowa wkońcu na nowym forum;)

Nie wiem czy są tu jeszcze osóbki ze starego forum..

Na starym forum za pierwszym razem byłam dość długo, potem miałam długą przerwę i wróciłam kolejny raz. No i wtedy zmieniono forum i jak widać tyle czasu mi zajęło jego "odnalezienie" :-)

No więc jak zapewne wiele z was całe życie bezskutecznie się odchudzam. Wzloty i upadki ciągle kilka kg w dół i kilka kg w górę.
    Wkońcu jednak nadchodzi ten moment w życiu kobiety który jest niepodważalnym kopem i motywacją a mianowicie ślub
    Ślub mamy 5 września tegoż roku po 5 latach związku. I co zrobić chce być piękną panną młodą i z radością oglądać zdjęcia z tego ważnego wydarzenia- a nie czerwienić się na widok tej czy innej wylanej z sukni fałdki...

Więc zaczynam dość wcześnie by dojść do wymarzonej wagi- mianowicie muszę mieć tą 6 z przodu!!

Zaczęłam 2 tygodnie temu z wagi 84,5.. ( będąc kiedyś na forum spadłam już do 78 )
    Na dzień dzisiejszy jest 82.
    Cm mnie nie interesują obsesyjnie :P

Do diety podchodze z większym spokojem. Nie myślę od rana o wyrzeczeniach, nie licze obsesyjnie kazdej kaloryjki. Mniej wiecej wiem co można i Z GŁOWĄ.

Mam teraz dwóch wspaniałych przyjaciół- parowar i rowerek trenigowy, z którymi jestem pewna lepiej będzie mi szło.

Pamiętam jak wspaniałą pomoc dostałam kiedyś i mam nadzieje, że i teraz będę się mogła z wami wzajemnie powspierać.
    Muszę być piękną i szczupłą panną młodą!

Do dzieła

Awatar SweetAngel1984
    SweetAngel1984 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lbn

Domyślnie Odp: Angelowa wkońcu na nowym forum;)

Angel wita Angela

My niebiańskei istotki musimy trzymać się razem więc będę wpadać kopaćw tyłeczek w razie marudzenia lub zrezygnowania......i wogolw wogole hehe pzdr cieplutko

Awatar fatti
    fatti jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Hej Ja wprawdzie nie znam Twoich wczesniejszych zmagan ale za to bardzo chetnie teraz bede CIe wspierac )
    Ile masz wzrostu ?? ;>
    1 cel 68.5kg-> 65kg osiagniety!!

tutaj walcze ja: https://forum.jestemfit.pl/s...inear#post3915

Iris_Iris jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez AnAngel Zobacz posta
    Nie wiem czy są tu jeszcze osóbki ze starego forum..

Na starym forum za pierwszym razem byłam dość długo, potem miałam długą przerwę i wróciłam kolejny raz. No i wtedy zmieniono forum i jak widać tyle czasu mi zajęło jego "odnalezienie" :-)

No więc jak zapewne wiele z was całe życie bezskutecznie się odchudzam. Wzloty i upadki ciągle kilka kg w dół i kilka kg w górę.
    Wkońcu jednak nadchodzi ten moment w życiu kobiety który jest niepodważalnym kopem i motywacją a mianowicie ślub
    Ślub mamy 5 września tegoż roku po 5 latach związku. I co zrobić chce być piękną panną młodą i z radością oglądać zdjęcia z tego ważnego wydarzenia- a nie czerwienić się na widok tej czy innej wylanej z sukni fałdki...

Więc zaczynam dość wcześnie by dojść do wymarzonej wagi- mianowicie muszę mieć tą 6 z przodu!!

Zaczęłam 2 tygodnie temu z wagi 84,5.. ( będąc kiedyś na forum spadłam już do 78 )
    Na dzień dzisiejszy jest 82.
    Cm mnie nie interesują obsesyjnie :P

Do diety podchodze z większym spokojem. Nie myślę od rana o wyrzeczeniach, nie licze obsesyjnie kazdej kaloryjki. Mniej wiecej wiem co można i Z GŁOWĄ.

Mam teraz dwóch wspaniałych przyjaciół- parowar i rowerek trenigowy, z którymi jestem pewna lepiej będzie mi szło.

Pamiętam jak wspaniałą pomoc dostałam kiedyś i mam nadzieje, że i teraz będę się mogła z wami wzajemnie powspierać.
    Muszę być piękną i szczupłą panną młodą!

Do dzieła
    Wszystko co zaplanowałaś napewno się uda! Masz świetne podejście do diety...czasu na schudnięcie dużo -->nie ma innej opcji wszystko wyjdzie idealnie
    Serdecznie gratuluję ślubu Będziesz napewno piękną panną młodą

Awatar AnAngel
    Mieszka w
    Warszawa

Dzieki za odpowiedzi!

Mam nadzieje, ze o kopniaku z powodu REZYGNACJI nie bedzie!! To juz nie przelewki i nie ma zmiłuj musze wyglądać do września !

Wzrostu mam 162 cm, wiec dramat..

Od dzis bede piła też ten zachwalany ocet jabłkowy.. Niedobre to strasznie ale podobno naprawde działa..

No i Therm line II. Wzielabym tez chrom i błonnik ale duzo bede musiala brac tabletek zeby uporać się z moimi włosami, nie dość, że wypadają STRASZNIE to jeszcze chciaalbym zeby podrosły ile się da przez te pół roku..

Iris_Iris jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

To ja zapytam
    A na co działa ocet jabłkowy? Zaciekawiłaś mnie bardzo i chętnie(jśli warto) samo go nabędę;D

Awatar AnAngel
    Mieszka w
    Warszawa

Kopiuje z wizażu

"Ocet jabłkowy jest nie tylko dodatkiem smakowym, ale także naturalnym lekiem. Lekarze, nie tylko homeopaci, rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu. W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, cały szereg fermentów i aminokwasów.

Główną rolę w powrocie organizmu do zdrowia odgrywa tu składnik octu jabłkowego pektyna. Jest to substancja balastowa, poprawiająca procesy trawienia i pełniąca szereg pożytecznych funkcji w organizmie: obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu itp.

Ocet jabłkowy zawiera także witaminę E , uważaną za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, neutralizujących szkodliwe działania wolnych rodników, które mogą być przyczyną przedwczesnego starzenia się , zaburzeń systemu immunologicznego, chorób sercowo-naczyniowych, zaćmy i chorób onkologicznych.

Ocet z jabłek jest ważny dla systemu nerwowego i układu krążenia. Dermatolodzy utrzymują, że ma właściwości przeciwalergiczne. Nierozcieńczony, stosowany bezpośrednio na skórę, leczy dolegliwości skórne. Używany do płukania włosów zapobiega ich wypadaniu.

W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenie wagi.

Z pozbyciem się zbędnych kilogramów boryka się aż 40% ludzi. Większość z nich próbuje odchudzać się za pomocą cudownych diet czy głodówek. Ich efekty niestety nie są długotrwałe, gdyż w większości przypadków kończą się tzw. efektem jo-jo, który w znaczący sposób destrukcyjnie wpływa na psychikę osoby otyłej. W takich sytuacjach warto skorzystać z naturalnych, znanych od lat metod wspomagających odchudzanie, które powodują utratę zbędnych kilogramów bez stosowania drastycznych diet.

Właściwości lecznicze tej przyprawy odkryto już w starożytnym Egipcie. Kleopatra zażywała rozcieńczony wodą ocet jabłkowy po każdej obfitej uczcie kulinarnej, dzięki czemu słynęła ze wspaniałej figury i dobrego zdrowia.

Osoby z nadwagą pragnące przeprowadzić kurację octową powinny go pić trzy razy dziennie ( po dwie łyżki octu na pół szklanki przegotowanej wody): na czczo, przed obiadem i przed snem. Trzeba przy tym ograniczyć spożycie soli. Kuracja trwa długo, gdyż spalanie tłuszczu odbywa się powoli, za to bez szkody dla zdrowia.

Nie wszyscy jednak mogą stosować ocet jabłkowy w czystej postaci (osoby z problemami żołądkowymi). W aptekach jest wiele dostępnych preparatów mających w swoim składzie ocet jabłkowy, który nie oddziałuje już negatywnie na żołądek."

Pamiętać trzeba by był to "Produkt naturalnej fermentacji biologicznej" plus przeciwutleniacz pirosiarczyn sodu. Taka mala buteleczka 275 ml z REALA za dwa złote z groszem Wiem, ze z kamisu ten ocet jabłkowy ma jakies dodatki więc lepiej poszukać jaknabardziej naturalny.

No i stosować tylko rozcienczony- 2 łyżeczki na szklanke wody. Najlepiej zatkac nos i duszkiem

Awatar AnAngel
    Mieszka w
    Warszawa

Chyba mam jakis gorszy dzis dzien bom ciągle głodna :roll:
    Chyba za mało w sumie zjadłam. Chyba uracze się lampką czerwonego wina, wole to stokroć od paczki chipsów czy czekolady- a i nie jest tak do końca bezwartościowe a co!

Co dziś:

Śniadanie: 2x płatek chlebka ryzowego i ser w plastrach light ( ze 40 kcal wychodzi)

2 śniadanie większe: sałatka grecka

Przekąska: Sok pomidorowy

Obiado-kolacja- marchewka z groszkiem i kotlet z piersi ugotowany na parze..

Hmm chyba rzeczywiscie skusze sie na to winko

Niech no sie już zacznie ta pogoda wiosenna by do tego lasu pojsc wkoncu! Specjalnie przeprowadzka była niedaleko lasu dla psa a pies w domu siedzi z panią i grzeje pupe Ale jak tylko zrobi sie cieplej codziennie spacerek lub rowerek!

Awatar AnAngel
    Mieszka w
    Warszawa

Oj widze coś odzew słabszy jak kiedyś.. :roll:
    To może dlatego troche zgrzeszyłam jeszcze na wieczór
    No cóż wybiegam psa i poruszam sie troche za "kare"..

Awatar SweetAngel1984
    SweetAngel1984 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lbn

co tam Angelku u Ciebie??????? mmm...pyszne menu...ale czy aby nei za malo jesz

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów