Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Potrzebuje waszej pomocy kochani ! wiem ze wiele przeszliscie a ja dopiero zaczynam..

Awatar danceratena
    danceratena jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Unhappy Potrzebuje waszej pomocy kochani ! wiem ze wiele przeszliscie a ja dopiero zaczynam..

Witam, jestem tutaj zupelnie nowa, mam problem z ulozeniem diety bardzo ciezko jest mi schudnac jem 1-2 posilki dziennie jeden o 8-9 rano drugi o okolo 20-22 :/ wiem ze to tragedia... przez 4 lata przytylam bardzo duzo.... kiedys mialam bnardzo aktywny tryb zycia chodzilam do szkoly sportowej- 17 godz wf i do tego taniec .... ale ze wzgledu na to ze szkonczylam sportowa szkole brak bylo funduszy na taniec to i treningow nie bylo. Ale mam starszny metabolizm .... pomozcie mi jakos z ta dieta.... bardzo dlugo musialam nastawiac sie psychicznie zeby zmienic swoje prztyyzwyczajenia i JESTEM GOTOWA ! OD jutra tzn od dzisiaj chce zaczac ! do diety chce wlaczyc taniec i fitnes - taniec 2 razy w tygodniu plus fitnes z 4 razy w tygodniu ale kompletnie nie znam sie na dietach i nie wiem jak sobei jakas ulozyc tak zebym schudla 14 kg w 5 miesiecy bo taki jest moj cel ! co najlepiej jest jesc na sniadanie ? chciala bym chyba.. zrezygnowac z pieczywa bo slyszalam z enie jest ono dobrym rozwiazaniem na sniadanie, to prawda ? musze sie z 2ch posilkow przezucic na 5. ... blagam prosz eo jakeis rady i pomoc

:*

Awatar monstera
    monstera jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Potrzebuje waszej pomocy kochani ! wiem ze wiele przeszliscie a ja dopiero zaczy

Witaj!
    Po pierwsze - nie wiem o której wstajesz ale śniadanie staraj się jeść jak najwcześniej po wstaniu z łóżka. Jeżeli organizm od razu dostatnie energię nie przełączy się na tryb magazynowania. Na śniadanie możesz jeść węglowodany ( ale jeśli możesz wybieraj te pełnoziarniste). Pamiętaj, że tłuszcz spala sie w gniu węglowodanów. Nie można odtsawić ich całkowicie, tylko zamienić na lepsze . Do tego każdy posiłek powinien zawierać jakieś warzywka i białko. Na kolację rezygnujemy z chlebka na rzecz białka. To tak ogólnie. Spróbuj wrzucić to co jesz a my postaramy się trochę powymądrzać i pozmieniać

Najważniejsze to żebyć jadła co 3 godziny. Spróbuj to co jesz w 2 posiłkach rozłożyć sobie na 5. Z początku jest ciężko ale potem będziesz jak zegarek. Sama zmiana powinna już spowodować utratę wagi, bo organizm dostanie wiadomość, że paliwa nie zabraknie i można przyswajać tylko to co jest potrzebne, a nie gromadzić na zapas. Trzeba tak dobrać dietę żeby z niej nie zrezygnować. Co lubisz jeść?

Buziaki
    [rul=http://straznik.dieta.pl/][/url]

klara1235 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Wpisy na blogu
    2

Domyślnie Odp: Potrzebuje waszej pomocy kochani ! wiem ze wiele przeszliscie a ja dopiero zaczy

ja bym polecałą dietę ONZ turbo jest 6 posiłków...trochę sie trzeba wysilic ale dieta działa...ja przez 5 dni stracilam 1kg...wiem że to mało ale też sobie nie odmawiałam przy tym slodyczy grrrr a powinnam nieco zła jestem na siebie po zważeniu ale to mnie dodatkowo zmobilizowało

dietę możesz pobrac tutaj
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

START: 8 II 2012
    NASTĘPNE WAŻENIE: 18 II
    CEL 65KG DO KOŃCA KWIETNIA

Awatar danceratena
    Mieszka w
    Łódź

Red face Odp: Potrzebuje waszej pomocy kochani ! wiem ze wiele przeszliscie a ja dopiero zaczy

dzieki bogu lubie zdrowe jedzonko nie lubie ani tlustych ani smazonych generalnie nigdy nie jadlam duzo nawet w tych 2ch posilkach tylk owlansie chyba za malo bo zdazyl sie magazynowac tluszcz jesli odstep miedzy jednym a drugim, posilkiem wynosil kolo 12 godzin :P wiem mozecie bic pozwalam :P a wiec... dzisiaj wymyslilam sobie cos takiego... czytalam troche na forum o tych dietach..ale zawsze jest problem z tym zeby ktoras wybrac dla siebie, bo skad mamy wiedziec ktora jest odpowiednia ? ja bym chciala jakas taka co ma 1200kcal dzisiaj wymyslilam sobie takie sniadanko :
    szklanka wody 5 min przed sniadaniem pozniej kromka pieczywa ziarnistego z pomidorem(pieczywo bez masla i bez serka -suche, a pomidor nie slodzony oraz bez soli- po prostu go sparzylam i pokroilam) do tego gotowane jajko i herbata bez cukru. I jak ? takie moglo by byc ? wlasnie nie wiem jak to jest z tymi bialkami i weglowodanami ale skoro mowisz ze bialka na wieczor weglowodany rano.... to jaki proponowala bys obiad i kolacje ? ja lubie wiele rzeczy.. lubie i warzywa i owoce i kurczaka i ryby ... nie lubie niezdrowego jedzenia o dziwo :P wiec mam chyba latwiel pod tym wzgledem...jedyna zywieniowa walka beda dla mnie slodycze.... ciesze sie ze moge liczyc tu na jakies wsparcie
    Ostatnio edytowane przez danceratena ; 02-01-2010 o 13:59

Awatar monstera

Super że lubisz zdrowe jedzonko! Na kolację możesz jeść i kurczaka i rybkę, tuńczyka z twarogiem, możesz dolać troche oliwy. Oczywiście bez panierki Sniadanie ok mozesz dodać pierś z kurczaka - będzie bardziej wartościowe. I staraj się nie popijać. Chodza tez poglądy, żeby najpierw ozłopać się wody bo się mniej zje... Pić można ale na pół godziny przed posiłkiem i 1h po... bo zaburza się proces trawienia. Najlepiej jak masz odstępy 3 godzinne w jedzienu to po 1,5 h pić. Wtedy cały czas cos będzie w brzuszku (oczywiście woda, herbata bez cukru itp).

Lubisz jeść dużo fajnych rzeczy więc
    na śniadanie proponuję owoce - na czczo lepeij przyswoisz składniki których dostarczają. Po 20 minutach możesz zjeść swoje śniadanko
    na obiad ryby, pierś z kurczak, wołowina - do tego warzywka. Ja uwielbiam to wszystko robione na parze - kalafior, brokuły, buraki, ziemniaki, pieczarki, papryka, marchewka... zjesz nie dużo bo zapycha
    kolacja już wspomniałam - tu raczej nie jemy chleba - kanapki sa pycha ale na śniadanko. Ja generalnie przestrzegam zasady, że śniadanie jest w miare bezkarne Jem to na co mam ochotę.

Duże znaczenie ma też posiłek przed i po treningu - jeżeli czeka cię duży wysiłek też musisz się odpowiednio do niego przygotować. W skrócie - przed treningiem węgle (chleb pełnoriarnisty, ryz dziki) i białko. Bezpośrednio po treningu do 0,5 h węgle do 1,5 białko. Jeżeli nie uzupełnisz po porządnym fitnesie białka organizm weźmie się za spalanie mięśni - najszybciej mu wtedy pozyskac energię. Paradoksalnie na wadze mniej (mięśnie ważą więcej) a tłuszczu więcej i ciało galaretka.

Jezusicku już nie nudzę! Ale się rozpisałam!

Awatar danceratena
    Mieszka w
    Łódź

no cos ty ! nie nudzisz mnie !! musze znalesc jakas tabele kalorycznosci skladnikow :P czyli np po treningu dobrze zjesc np jjogurcik ? albo ze 2 ? czy cos proponowala bys po treningu co ma duzo bialka? ja na parze tez uwielbiam!! wlasnie wymyslilam sobei obiad a wiec :
    Skladniki : Filet ryby-morszczuk, oregano ,bazylia,curry,lubczyk,odrobina pieprzu i papryka slodka i to wszystko wcieramy w rybke i kladziemy na parze- ja mam takie sitko ktore wklada sie do garnka z odrobina wody bo nie mam takeigo czadowego sprzetu do gotowania na parze do tego 40 g ciemnego ryzu i surowka z selera marchewki i pora z lyzka oleju z rzepaka :P i juz :P i jak taki obiad jest ok ? sama kombinuje jak nie wiem :P hehe a miedzy sniadainiem a obiadem zjadlam jogurt naturalny z otrebami ;P ale fakt zawsze pije wode i herbate podczas posilku ;/ najlepiej chyba bedzie jak wypije szklanke wody przed--tak z 30 min a pozniej po a nie non stop i w trakcie :P

Awatar monstera

Obiadek super - narobiłaś mi smaka Po treningu polecam tuńczyka, pierś z kurczaka (takie bardziej białko z mięcha) i ryż dziki do tego. Ale jak już nie masz co to jogurt naturalny będzie tez nie najgorszy. Uciekam coś się poruszać.

Awatar danceratena
    Mieszka w
    Łódź

kurcze ale numer w 3 dni schudlam kilogram !! ale jestem szczesliwa przy 4 posilkach dziennie i tylko jednym cwiczeniu - areomowa 6 weidera wlasnie jade zapisac sie na fitness i taniec ale lykam do tego suplement diety codziennie ukladam sobie bardzo zblizony rozklad posilkow do dnia poprzedniego ale chyba prawidlowo sie odzywiam ja przeczytalam z ejogurt naturalny na 100g ma 60kcal a np truskawkowy 62 to nie lepiej wybrac truskawkowy ?:P

Awatar monstera

Jogurt truskakwkowy zwylke z truskawkami niewiele ma wspólnego. I pewnie ma dodatek cukru niestety... Może kalorycznie zbliżone ale wartościowo? Lepiej wrzuć truskawki i zmiksuj - truskawkowo i zdrowo!

Ja też ponownie zaczęłąm a6w dziś dzień 9. Juz raz udało mi się przebrnąć, ale się zaniedbałam... i farfocle znowu dyndają na brzucholu

Gratuluję kiloska mniej. Oby tak juz zostało!

Awatar danceratena
    Mieszka w
    Łódź

dobra rada

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów