Strona 1 z 100 1 2 3 11 51 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 998

Wątek: BO trzeba być twardym a nie mnientkim!

Awatar mar70
    mar70 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk
    Wpisy na blogu
    8

Lightbulb BO trzeba być twardym a nie mnientkim!

Jestem mar70.
    Chciałam za wszelką cenę udowodnić sobie , że jestem twarda, silna, że potrafię. Że potrafię sama. SAMA. Ale nie potrafię.
    Teraz już nie ma co eksperymentować i udowadniać sobie czegokolwiek.
    Teraz po prostu trzeba schudnąć.
    Bardzo chciałabym żeby ktoś mi pomógł, wspierał, doradził, pocieszył, czasem ochrzanił. Tak, tego mi trzeba. Kopniaka w tyłek, a nie ciągłego usprawiedliwiana.
    Jednak z drugiej strony brakuje również pochwały, bo to jest wielce demotywujące, kiedy nikt nie widzi tego, o co tak bardzo walczę. Miło byłoby poznać parę przyjaznych osóbek z podobnym problemem, którym będę mogła się wypłakać a i pochwalić.
    Co do diety: DUKAM od 4.01.2010.
    Szłoby ładnie, gdyby nie ze 3 "chwile" załamania, tzw ataku głodu. Chwila taka trwała praktycznie cały dzień, a że zdarzyła się 3 razy (w tym jeden raz dzisiaj), postanowiłam poprosić o wsparcie.

pozdrawiam, mar70

-Panie Doktorze. Czy od PŁYWANIA się chudnie??
    -................ a widziała Pani kiedyś WIELORYBA ??

BO trzeba być twardym a nie mnientkim! - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar Klara1989
    Klara1989 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Domyślnie Odp: BO trzeba być twardym a nie mnientkim!

Ja coprawda nie na Dukanie, ale na 1000kcal , ale na moje wsparcie możesz liczyć

Napady głodu niestety są zmorą większości z nas. Ale można sobie z nimi radzić Ja już cały miesiąc bez napadu się trzymam

Widzisz - jak się ma wsparcie - tu na forum - dieta zupełnie inaczej idzie... Łatwiej. Bo są ludzie, którzy Cię naprawdę rozumieją. I którzy pomogą.
    Uporałam się ze swoim życiem, uporam się i z wagą.
    Klarcia walczy o ostatnie kilogramy!

Piękne ciało na zawsze! Wsparcie bardzo potrzebne - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Agata72 Guest

hej hej ja tez jestem nowa, podziwiam was wszystkich, najwazniejsze ze juz sie zdecydowałysmy,pierwszy krok mamy za sobą.Nie mam pojecia jaka diete wybraćpozdrawiam

Awatar Klara1989
    Mieszka w
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Agata72 Zobacz posta
    hej hej ja tez jestem nowa, podziwiam was wszystkich, najwazniejsze ze juz sie zdecydowałysmy,pierwszy krok mamy za sobą.Nie mam pojecia jaka diete wybraćpozdrawiam
    Wybór masz ogromny - wszystko zależy od tego co i ile lubisz jeść. Tu na forum króluje Dukan - choć ja np zupełnie do niego nie pasuję - nie potrafię jeść tego co ktoś mi narzuca - jeśli mam ochotę na pomidora - jem pomidora, jak na ser - jem ser. (heh wykluczając czipsy, frytki itd;p)
    Ja jestem na 1000 i silniejsze psychicznie dziewczyny też sobie to chwalą - ale mogą dopadać Cię wilcze głody jak źle rozłożysz kcal - i klapa.

Najlepsza dieta to MŻ - ale działa powoli - więc możesz szybko się zniechęcać...

Poczytaj wątki dziewczyn na forum - napewno coś sobie dobierzesz

smerfeta20 jest nieaktywny Nowy na forum

mar70- ja tam w Ciebie wierzę!! wierzę we wszystkie laski, które walczą o lepsze siebie!! kochana zaglądaj tutaj bo motywacji znajdziesz tu w brud! ja bedę zaglądać do Ciebie i Ty zaglądaj do mnie! to będziemy się nawzajem kopać i chwalić pozdrawiam cieplutko

Awatar mar70
    Mieszka w
    Gdańsk
    Wpisy na blogu
    8

Witajcie Dziewczyny!
    Jak miło, że wpadłyście właśnie do mnie.
    U mnie jest właśnie odwrotnie: uwielbiam , kiedy mam jasne zasady : możesz jeść TO i TO a TEGO i TEGO nie. Gdybym umiała sama dopierać składniki i porcje, nigdy nie doprowadziłabym, się do takiego stanu jak teraz.
    Dlatego wybrałam Dukana: jasne zasady, a ilości dozwolone bez ograniczeń.
    Ale są dni, kiedy COŚ mnie napada, i bezmyślnie robię sobie chleb z serem, a jak już zjadłam jeden, to i drugi i trzeci... DO UPADŁEGO....
    Zwłaszcza w takich chwilach jak ta, SESJA. Czyli cały dzień siedzenie w domu i próbowanie nauki. I ciągłe myślenie żeby zrobić coś innego niż nauka. A że przez 20 lat odskocznią od czegoś czego nie lubię było JEDZENIE, to dzisiaj wróciłam do starych nawyków.
    NIE CHCĘ TAK.
    już dziś nie zjem nic, a jutro rano wracam do diety!!!

red_tea Guest

Cytat Zamieszczone przez Klara1989
    Najlepsza dieta to MŻ - ale działa powoli
    1) - nie u wszystkich działa powoli, a poza tym chyba ważna jest jakość a nie ilość
    2) - nawet jeśli u kogoś faktycznie działa powoli (choć jeśli się ćwiczy,a bez tego odchudzanie nie ma sensu, to powinna działać), to i tak jest to jedyna dieta, która jest zbliżona do "normalnego trybu jedzenia", co jest ważne, bo przecież kiedyś trzeba z każdej diety wyjść

Awatar Klara1989
    Mieszka w
    Wrocław

Dobrze wiem co masz na myśli... U mnie też od zawsze jedzenie było uniwersalnym lekiem, pocieszycielem, nagrodą, itd. Zła chwila? No to coś kalorycznego! Ciężki dzień? Kalorie! Sukces? Jeszcze więcej kalorii!!
    Ciężko jest się od tego uwolnić, napewno nie da się tak z dnia na dzień - ale da się
    Trzymam kciuki za jutrzejszy - udany dietkowo dzień

Cytat Zamieszczone przez red_tea Zobacz posta
    1) - nie u wszystkich działa powoli, a poza tym chyba ważna jest jakość a nie ilość
    2) - nawet jeśli u kogoś faktycznie działa powoli (choć jeśli się ćwiczy,a bez tego odchudzanie nie ma sensu, to powinna działać), to i tak jest to jedyna dieta, która jest zbliżona do "normalnego trybu jedzenia", co jest ważne, bo przecież kiedyś trzeba z każdej diety wyjść
    To prawda - dlatego napisałam, że jest najlepsza.
    Znam jednak mnóstwo osób, których sama jestem przykładem - które dieta mocno zniechęcała Zresztą - dla każdego co innego jest dobre
    Ostatnio edytowane przez Klara1989 ; 02-02-2010 o 20:15

smerfeta20 jest nieaktywny Nowy na forum

mar70, a będziesz cosik ćwiczyć?? przynajmniej 30 min dziennie, dobrze by zrobiło.
    wiem jak to jest z ta sesja... przezywam teraz to samo! tragedia.... jeszcze 4 egzaminy w sobote i koniec tego koszmaru! jak tylko wlacza mi sie chec na zarcie, ogladam sobie szczuple babki w kostuimach kompielowych i wyobazam jak fajnie bedzie kiedy bede miala takie cialo latem!

Awatar mar70
    Mieszka w
    Gdańsk
    Wpisy na blogu
    8

RED TEA :Oczywiście, jest w tym sporo racji, jednak zauważ , że np ja waże znacznie więcej od Ciebie. Dlaczego? Między innymi dlatego, bo nie potrafię sobię odmawiać.
    Nie jestem zwolenniczką uspraiwedliwiana grubasów, jednak NA ŚWIEŻO wiem co czuje grubas gdy dorwie się do jedzenia. Nie łatwo mu powiedzieć , "ok, jestem na diecie MŻ, już nie jem" TO jest kwestia zakodowanych przyzwyczajeń i psychiki również. Dlatego myślę, że warto najpierw trzymać się pewnych zasad, a stopniowo chudnąć..
    Nie wiem, może nie mam racji, zmęczona jestem..
    w każdym bądź razie pozdrawniam serdecznie!!

---------- Wiadomość dodana o 20:22 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:17 ----------

Cytat Zamieszczone przez smerfeta20 Zobacz posta
    mar70, a będziesz cosik ćwiczyć?? przynajmniej 30 min dziennie, dobrze by zrobiło.
    wiem jak to jest z ta sesja... przezywam teraz to samo! tragedia.... jeszcze 4 egzaminy w sobote i koniec tego koszmaru! jak tylko wlacza mi sie chec na zarcie, ogladam sobie szczuple babki w kostuimach kompielowych i wyobazam jak fajnie bedzie kiedy bede miala takie cialo latem!
    Miałam takie plany, a i owszem, byłam nawet parę razy na siłowni i basenie, ALE nie mam sumienia wychodzić z domu, gdy wiem że w czwartek mam mega hardkorowy egzamin.. CO też jest głupotą, bo siedząc w domu nie wiele więcej się nauczę ;p (tysiąc wymówek na minutę)
    Ale BĘDĘ. Po czwartku, a może nawet w czwartek po egzaminie pójdę na siłownię.
    Aaaaa dziewczyny, jest mi tak źle po tym obżarstwie...;/
    Mam takie wyrzuty sumienia....
    szkoda gadać....
    Ostatnio edytowane przez mar70 ; 02-02-2010 o 20:25

Strona 1 z 100 1 2 3 11 51 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów