Witam wszystkich serdecznie
Juz tu kiedys bylam. Jak na niejednym forum z dietami, odchudzaniem. Jednakze to tylko tutaj udalo mi sie zrzucic 5 kg. Ale jak to czesto bywa (i mam nadzieje, ze ostatni raz) kilogramy zrzucone szybciej wrocily niz zostaly zzrucone. Ile razy to ja przez ostatni rok stosowalam diety wszelkiego rodzaju (kopenhaska - wytrzymalam 3 dni, na zawolanie, czy po prostu jakies swoje) i niestety, jak sie domyslacie nic z tego nie wyszlo. Gorzej, tak rozregulowalam sobie organizm ze pojawily sie problemy zdrowotne.
Od kilku miesiecy sobie co tydzien w niedziele powtarzam, "od poniedzialku przestaje tyle jesc". Taaa, taaa a swistak siedzi.
Dlatego tez postanowilam w koncu sprobowac tutaj jeszcze raz. Aby w chwilach slabosci, ochotach na cos slodkiego, na cos "smieciowego", wpasc tutaj i sie wygadac zamiast zajadac.
Aktualnie jestem w Wiedniu, w Austrii i pracuje jako nianiaJestem tutaj bardziej w formie au pair bo mieszkam z rodzinka, z nimi sie stoluje. Rodzinka naprawde jest super i mam naprawde szczescie ze na taka trafilam
Aa i to sa polacy tak wiec co do kuchni to jest bardziej polska, a wiec ziemniaki, kotlety, rosol itd. Do tego rodzinka uwielbia slodkosci tak wiec dla mnie to bylo super.
Jednak postanowilam w koncu zmienic styl zycia. Moj rekord wytrzymania bez slodkosci to bylo okolo 3 tygodni. Ale to nawet nie o to chodzi. Mi bardziej chodzi o to zeby w koncu zaczac zdrowo zyc, i zdrowo kolorowo sie odzywiac aby zaczac sie lepiej czuc w moim ciele.
Mam nadzieje, ze ten wpis i kolejne jakie sie pojawia pomoga mi w tej walce o moje "Lepsze JA"
Do tego w ogole chce zmienic swoje zycie bo czuje iz jest beznadziejne. Chce wykorzystac ta okazje ze jestem w nowym miejscu, z nowymi ludzmi. Moze w koncu przestane byc ta szara mysza, ktora patrzy z zazdroscia na te zadbane, zgrabne, fajnie ubierajace sie i szczesliwe kobiety. Chce w koncu byc jedna z nich!
I mam nadzieje, ze sie uda!
Oby...oby
Pozdrawiam serdecznie!
PS. Przepraszam za brak polskich znakow, ale nie posiadam ich na klawiaturze.

LinkBack URL
O LinkBack

Odpowiedz z cytatem