Strona 1 z 23 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 224

Wątek: help :)

MariaKwiatuszek jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Koszalin
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie help :)

Tak jak wszyscy tu obecni chcę schudnąć Moim celem jest 10kg ale jak będzie mniej , a sylwetka będzie ok, to mi też przyniesie satysfakcję.
    Odchudzam się od półtora miesiąca. Nie jestem na żadnej specjalnej diecie. Jedynie zmieniłam odrobinę swoje nawyki żywieniowe, tzn.: nie jem słodyczy, białego pieczywa, zaczęłam jeść odtłuszczony twarożek (nigdy nie lubiałam serów) i więcej ryb, przestałam używać masła i margaryny, zaś olej zamieniłam na oliwę z oliwek. Ogólnie jem mniej i staram się jeść regularnie 5 razy dziennie.
    Do tego wszystkiego dorzuciłam ćwiczenia fizyczne 2-3 razy w tygodniu, głównie aeroby jak stepper czy taniec.
    Udało mi się przez pierwszy miesiąc zrzucić prawie 4 kg.
    I tu pojawia się problem. Od dwóch tygodni moja waga stoi w miejscu Gdy pierwszy raz zobaczyłam, że waga stoi w miejscu to pomyślałam, że nic się nie dzieje i zwiększyłam częstotliwość ćwiczeń. Przez kolejny tydzień zamiast 2 czy 3 razy, ćwiczyłam na stepperze codziennie po około 40 - 60 minut. Jednak waga nadal stoi w miejscu, a ja nie wiem co dalej z tym robić

Mam nadzieję, że mi pomożecie

Awatar Marrys
    Marrys jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    ŁÓDŹ

Domyślnie Odp: help :)

Spokojnie, często tak bywa, że waga sie zatrzymuje na jakiś czas, ale jak będziesz konsekwentna i się nie poddasz to na pewno ruszy w dół. Na początku zawsze szybciej spada (bo pozbywasz się wody z organizmu) a potem już wolniej. Moim zdaniem masz dobre założenia dietki wiec nie powinno być problemu.

Mieszka w
    Koszalin
    Wpisy na blogu
    1

poddać się nie zamierzam na pewno mam nadzieję tylko, że ten zastój nie utrzyma się dłługo bo jest dołujący trochę

Shigella jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Ojjjj... Szczerze? Pierwszy ale niestety nie ostatni raz stanęła.
    Wiesz - nasz organizm jest dziwny i zazwyczaj próbuje z nami walczyć. Tzn - potrzebuje czasu, żeby przyzwyczaić się do nowej sytuacji. Zmieniłaś nawyki żywieniowe, zaczęłaś ćwiczyć, waga poleciała - Ty jesteś happy, ale Twoje zdezorientowane ciałko nie do końca - jeszcze sobie nie zdaje sprawy z tego, że mu to na dobre wyjdzie. Twierdzi, że chcesz mu zaszkodzić, więc zaczyna pokazwyać kto jest górą (bo wg niego to napewno nie Ty...). Tak więc robi zastoje, baaa jeszcze spowoduje małe wzrosty - wszystko po to żeby Cię wkurzyć i żebyś zrezygnowała - bo wtedy wszystko powróci do bezpiecznej "normalności" - takiej jaką zna od dawna. Jeśli się nie ugniesz i udowodnisz, że to Ty jesteś górą - w końcu zrezygnuje i uzna za normalność stan diety - i znów zaczniesz chudnąć - potem znów się zbuntuje itd. Ważne, żeby pokazać kto tu rządzi I mimo niepowodzeń - nie poddawać się
    Dasz radę:*
    Walczę z jojem - jeszcze 4,5kg i wygram z chamem

Nie odpuszczaj sobie! Jeden grzeszek - waga dalej spada - super no to drugi, trzeci, piąty - waga stoi - nie ma tragedii więc dziesiąty, dwudziesty, pięćdziesiąty - o k..wa skąd te 7kg?!
    Wielki powrót z wielką wagą i wielkim wstydem. HELP! - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Mieszka w
    Koszalin
    Wpisy na blogu
    1

Shigella - w pokazywaniu "kto tu rządzi" to ja mam niezwykłą życiową wprawę co jak co ale to mi wychodzi rewelacyjnie, więc zdecydowanie muszę wygrać walkę z tym moim zbuntowanym organizmem
    Dzięki za objaśnienie mechanizmu

Mieszka w
    Wrocław

Mechanizm nie do końca może naukowy, ale w każdym razie sprawdzony na sobie i paru dziewczynach z forum
    Dasz radę

Nie odpuszczaj sobie! Jeden grzeszek - waga dalej spada - super no to drugi, trzeci, piąty - waga stoi - nie ma tragedii więc dziesiąty, dwudziesty, pięćdziesiąty - o k..wa skąd te 7kg?!

Mieszka w
    Wrocław

No i jak tam dzisiaj?

Mieszka w
    Koszalin
    Wpisy na blogu
    1

Talking Odp: help :)

Moja waga ruszyła znów leci w dół... cuda jakieś z radości aż poleciałam dziś na spacer w mini
    Ostatnio edytowane przez MariaKwiatuszek ; 19-04-2010 o 09:06

Mieszka w
    Koszalin
    Wpisy na blogu
    1

Dziś waga pokazała mi 75,5 kg ale z suwaczkiem to chyba poczekam aż się upewnie, że to nie bajka

Mieszka w
    Koszalin
    Wpisy na blogu
    1

eh wczoraj zjadłam kebaba z frytkami i dziś mam totalnego doła mam nadzieję, że się przez to nie załamię na tyle żeby zrezygnować z odchudzania :/

Strona 1 z 23 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów