Chciałabym schudnac i nie wiem jak sie do tego zabrac moze ktoś mi cos poradzi bo moja nadwaga zaczyna wpedzac mnie w depresje![]()
Chciałabym schudnac i nie wiem jak sie do tego zabrac moze ktoś mi cos poradzi bo moja nadwaga zaczyna wpedzac mnie w depresje![]()
Czesc! Nie smutaj sie! kazda z nas ma czy miala mniejszy czy wiekszy problem ze spadkiem zbednych kilogramow. Przede wszytskim musisz sie zawziac w sobie i wiedziec ze naprawde tego chcesz. Pierwszym krokiem bedzie to aby dobrac odpowiednia diete. Najlepsza i najczesciej wybierana jest liczenie kalorii. Dieta 1000, 1200, 1500kcal...Do tego cwiczonka i zobaczysz ze efekty szybko sie pojawia. Bede zagladac do Ciebie aby podnosic na duszku...
3maj sie kochana:*
Serdecznie dziekuje za odpowiedz miło że ktoś odpisał juz myslałam ze nikt tu nie zagladnie.. a znasz moze jaks taka diete na poczatek ktorej i ja mogła bym spróbowac ?
tak jak napislam. Najlepsza dietka 1000,1200 kcal. Wiele jadlospisow mozna znalezc w internecie. O wiele bardziej rygorystyczna jest dieta kopenhaska wiec jesli ktos jest "twardy" i nie daje sie latwo namowic na smakolyki to polecam bo mozna ladnie schudnac na niej choc ja jej stosowac nie moge (zle samopoczucie, omdlenia)...przede wszytskim ograniczenie jedzenia, bez slodyczy no i cwiczenia... Poczytaj forum napewno znajdziesz cos odpowiedniego dla siebie
.
Pozdrawiam.
cześć aniula!
bardzo dobrzze, że trafiłaś na forum - wsparcie innych jest niocenione
a może napisz nam coś o sobie - ile masz lat, wzrostu i jak wygląda Twoja wagawtedy będzie nam coś łatwiej radzić
![]()