Strona 1 z 6 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Szukając siebie...:)

Izusinek jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Domyślnie Szukając siebie...:)

Witajcie
    Wzięłam się wreszcie w garść i postanowiłam zrobić ze sobą porządek - raz na zawsze. Nie powiem - mam co zrzucać - ale nie będę tu teraz marudzić i użalać się nad własnym losem - prawda jest taka, że wyglądam jak wyglądam z własnej winy. Nikt mnie nie zmuszał żeby jeść jak jadłam - nikt też za mnie się nie odchudzi.

Dlaczego dieta? Dla siebie. Wiecie, mam taki skomplikowany charakter, raczej nie jestem duszą towarzystwa - ba, najchętniej pozbyłabym się wszystkich ludzi z mojego otoczenia Nie zawsze taka byłam - ale zaczęłam tyć a moje poczucie własnej wartości, przebojowość, pewność siebie...spadły poniżej zera. Mam wrażenie, że wszyscy oceniają mnie przez wygląd i mimo że jest totalną bzdurą - nie potrafię uwierzyć, że jest inaczej. Każdy mój dzień wygląda tak samo - uczelnia, dom, uczelnia, dom, dom, dom, dom. Siedzę zamknięta w czterech ścianach i...jem.

Kiedyś udało mi się schudnąć do 58kg. Czułam się rewelacyjnie. Diametralnie zmieniło się moje nastawienie do świata, moje życie - wszystko. Czułam, że żyję. Wreszcie. Bo przecież mając 21 lat powinnam czerpać z życia ile się da, prawda? Niestety zawaliłam sprawę. Nie wytrzymałam psychicznie 3tygodniowego zastoju wagi i w rezultacie obudziłam się 8miesięcy później z wagą prawie wyjściową.

Tak więc... 18.10 zaczynam moją walkę od nowa. Tym razem nie sama. Z Wami. Mam nadzieję, że mogę na Was liczyć.

---------- Wiadomość dodana o 19:51 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:05 ----------

Zapomniałam dodać:
    Odchudzam się dietą 1000kcal plus ćwiczenia domowe.
    Muszę ostro wziąć się za siebie bo tyję z dnia na dzień:/

Szukając siebie... - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Cel 1 - 64 (w toku... jeszcze 4kg!)

Luiza79 Guest

Domyślnie Odp: Szukając siebie...:)

Hej!!!
    Mam trochę więcej do zrzucenia i zdecydowaie bardzo podobne problemy z samooceną . Na logikę się nie da tego wytłumaczyć...
    Jak się wtedy odchudzałaś i co planujesz teraz? Ja na razie stawiam na białko, potem się zobaczy.
    Ile masz wzrostu?

Mieszka w
    Wrocław

Mam 160cm wzrostu, tak więc nadwaga jest spora i bardzo widoczna.

Wcześniej też odchudzałam się dokładnie tak jak teraz mam w zamiarach. Bardzo ładnie spadła mi waga - w dwa miesiące pozbyłam się 10kg, bez jakichkolwiek skutków ubocznych, napadów głodu - niczego. Fakt - że pilnowałam również składu białkowo/węglowodanowo/tłuszczowego, żeby dostarczać wszystkie składniki w wymaganych proporcjach, oraz przyjmowałam dodatkowo witaminy.

Ale niestety głupia byłam - przy pierwszej porażce poddałam się. I dziś - wyglądam tak jak na początku tamtej walki...
    Tym razem nie poddam się tak łatwo.

Białko, czyli Dukan? Próbowałam Nie dla mnie diety, w których można jeść ile się chce Ale życzę Ci powodzenia - mnóstwo osób na tym pięknie chudnie, moja mama np zrzuciła 15kg

Awatar wanilia85
    wanilia85 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Kraków

to i ja przyłączam sie do grona wspierających
    będe zaglądac i sprawdzac postępy
    ściskam mocno

Mieszka w
    Wrocław

Dziękuję
    Bardzo się cieszę, że będzie ktoś, kto będzie mnie motywował i pomagał

Mam nadzieję, że Was nie zawiodę, że siebie nie zawiodę...

Luiza79 Guest

To fajną dietę miałaś. Ja mam za słabą wolę, muszę mieć coś odgórnie narzucone. Na pewno dasz radę Dobranoc.

Fantomowy_bol_mozgu jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Trzymam kciuki i życzę powodzenia - btw jestem zwolenniczką 1200 kcal mimo wszystko...jakoś łatwiej w tym przemycić niezbędne składniki odżywcze

Mieszka w
    Wrocław

Dzień dobry

Moje zmagania z dietą uważam za rozpoczęte. Pierwszy dzień walki o siebie Pierwszy dzień walki...ze sobą Pierwszy dzień nowego życia - a przynajmniej przymiarek do nowego życia.

Luizko -> u mnie ze słabą wolą problemów nie ma kiedy ostro powiem sobie nie, gorzej ze znalezieniem umiaru w "możesz jeść ile chcesz" - bo skoro mogę...to opycham się na maxa Ale - dla każdego dobre co innego

Fantomowy_ból_mózgu => u mnie to zazwyczaj wygląda tak, że ten 1000 to jest też taka poprzeczka w dół. Tzn Nigdy nie jem mniej niż 1000 - a zawsze staram się zamknąć w obrębie 1100. To chodzi też głównie o to, żeby nie przegiąć w drugą stronę - bo w desperacji ludzie zdolni są do mnóstwa głupich rzeczy.

No dobrze - życzę wszystkim udanego, DIETKOWEGO dnia:*
    A ja... mając na 10:30 na uczelni - już jestem na nogach, bo planuję poćwiczyć Trzeba korzystać z zapału - może wejdzie w nawyk
    Całuję:*

Awatar elutka24
    elutka24 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Durham
    Wpisy na blogu
    13

Izusinek tak sobie Ciebie poczytalam i az mi sie zachcialo powalczyc dalej Mam dzis strasznego lenia:P Zapal do dietowania ulatnia sie Ale jak sobie poczytalam Ciebie to od razu chec do walki powrocila Trzymam mocno kciuki!

Awatar wanilia85
    wanilia85 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Kraków

oh jak ja bym chciała tak wcześnie wstawac
    dziś miałam ambitny plan wstac o 6, ale nie wyszło
    jakoś ostatnio mam tak głęboki sen, że cieżko mi się zmusic do wstania...
    no, ale trzeba się zacząc przyzwyczajac

ps. ja od dziś chce pociągnąc porządną dietkę przynajmniej 2 tygodnie (bez wpadek )

ściskam

Strona 1 z 6 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów