Strona 1 z 9 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 90

Wątek: DUKAN od 7.01 , ale od czego zaczac ? POMOCY ! Kto zaczyna ze mna ?

Awatar Milus1123
    Milus1123 jest nieaktywny Nowy na forum

Exclamation DUKAN od 7.01 , ale od czego zaczac ? POMOCY ! Kto zaczyna ze mna ?

Hym już postanowiłam . Kolejne podejście tym razem muszę dać radę . Kolejnym wyborem mojej diety będzie Dukan . Tylko jest problem nie wiem od czego zacząć, co jeść i w jakich ilościach , jakie rzeczy z dokładnością do nazwy produktów :|

Mój cel to 10 kg .
    Jak długo stosować faze I ?

Więc błagam POMOCY .

Mam książkę Dukana , ale wolę radzić się osób , które stosowały osobiście tą dietę i mają już jakies doświadczenie . Ile schudłyście przy Dukanie ? Jak czuło się wasze ciało , skóra przy utracie wagi ?

Awatar GuanoApes
    GuanoApes jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Odp: DUKAN od 7.01 , ale od czego zaczac ? POMOCY ! Kto zaczyna ze mna ?

hej Wpadłam odpowiedzieć na Twoje pierwsze pytanie. Dać radę, bez której wykonania ani rusz z Dukanem. Mianowicie mówię o książce. Przeczytać książkę to konieczność. W sumie to którąkolwiek. Ale jest to najważniejwsze. W niej zawarte są wszystkie odpowiedzi na Twoje początkowe pytania i wątpliwości. Dobrze jest ją mieć pod ręką również w domu, zatem masz już dobry start.

Ja na dukanie jestem po raz drugi. Jeżeli się za siebie konkretnie wezmę to jest ok. Za pierwszym razem było najlepiej, więc moja rada to przede wszystkim nie kusić się na rzeczy niedozwolone. Przejść z marszu 1 i 2fazę i mieć to z głowy.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia
    Wiolka
    Ostatnio edytowane przez GuanoApes ; 01-01-2011 o 19:52

"A odchudzanie dla kobiety jest z kolei jak sen o przystojnym mężczyźnie: wciąż powraca, lecz nigdy się nie spełnia."Sylwia Kubryńska

Awatar Milus1123

Domyślnie Odp: DUKAN od 7.01 , ale od czego zaczac ? POMOCY ! Kto zaczyna ze mna ?

Dzięki za odwiedziny !

Mam książkę taką z przepisami kolorową bo wiem , że też jest taka zwykła czarno biała . Jak dla mnie to utaj zbyt ogólnikowo jest napisane .

Rozumiem , że mogę jeść takie rzeczy jak np :
    *Jajka to na pewno
    * Serek Wiejski taki np Grani ?
    * Szynka sopocka ?
    *Naturalny serek homog . Taki z Maćko ?
    * Chudy Twaróg
    * Rybki takie z puszki typu sardynki czy coś w sosie własnym ?

Awatar GuanoApes
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    1

co do szynki to sobie odpuściłabym. Bo szynka jest tłusta. Chyba, że kupujesz szynkę gotowaną pakowaną niskotłuszczową gdzie jest wykazany poziom tłuszczu nieprzekraczający 5%to tak. Kolejny raz spotykam się ze zdaniem, że nabiał to jedzenie głównie serków wiejskich(bo gotowe, bo szybko), na które patrzeć potem nie mogą osoby. Jest 7grup produktów które możesz jeść.

1.chude mięso: cielęcina, konina, wołowina z wyjątkiem antrykotu i rozbratla z kościa, wszystko na grillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu, chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe
    podroby: wątroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek)
    2.wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane
    3. owoce morza (skorupiaki i mięczaki)
    4. drób oprócz kaczki i bez skóry
    5.jaja
    6. chude produkty nabiałowe (chude mleko, chudy biały ser, chudy serek wiejski,jogurty naturalne i aromatyzowane słodzikiem bez tłuszczu, serki homogenizowane bez tłuszczu). W drodze wyjątku Dukan dopuszcza produkty które mieszczą się w granicach 4-6% (np. śmietana odtłuszczona do 3%, ser ementaler o zawartości tłuszczu do 5%).
    7. półtora litra wody z małą zawartością soli mineralnych

środki wspomagające : kawa, herbata, herbatki ziołowe, ocet winny, zioła, przyprawy, korniszony,cytryna (nie jako napój), sól i musztarda (umiarkowanie)

otręby owsiane i pszenne w pierwotnym planie protal w dawce 2łyżki owsianych 1 przennych a w nowej książce już są 1łyżka owsianych i 1 przennych dziennie

"A odchudzanie dla kobiety jest z kolei jak sen o przystojnym mężczyźnie: wciąż powraca, lecz nigdy się nie spełnia."Sylwia Kubryńska

Awatar Milus1123

Hym ciężko widzę najbliższe zakupy w sklepie ; / Kurdę ....

Awatar GORDITA82
    GORDITA82 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    KATOWICE

Cześć. Mam na imię basia i bardzo chętnie się do ciebie przyłączę.
    Mam zamiar zacząć dietę dukana od jutra. Obecnie waże 75 kg. Muszę schudnąc bo mam co najmniej 10 kg nadwagi.
    W sylwestra się załamałam i powiedziałam 'koniec' ponieważ pewna osoba nazwała mnie 'salcesonem' i jak wracaliśmy taksówką z zabawy sylwestrowej to chrząkał jak świnia... Gdy przyszłam do domu, płakałam jak dziecko przez pare godzin. Jeszcze nikt nigdy tak mnie nie upokorzył.
    Mam zamiar zrzucić nadwagę z dietą dukana + codzinnie ćwiczenia na orbiterze, z hantlami i gumą oraz brzuszki.

---------- Wiadomość dodana o 11:40 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:31 ----------

Poza tym chcę schudnąć ponieważ 28 maja mam wesele i chce lepiej wyglądać

Awatar GuanoApes
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    1

hej! Jak zakupki? Mam nadzieję, że nie tak tragicznie jak pisałaś. To tylko wydaje się trudne, ale nie jest. Jak coś to pytaj, albo wiesz gdzie jestem i u mnie na 1 szej stronie masz moc przepisów i w nich masz podane co jest do czego potrzebne, zatem też wiadomo co kupić. Dodatkowo są podane linki do fajnych stron z przepisami

Basiu rzeczywiście przykra sytuacja. Osobę, która tak Cię upokorzyła to skopałabym na kwaśne jabłko, naprawdę. Nie powinno tak się traktować nikogo. Co za zbieg okoliczności ja też mam wesele 28 maja Też między innymi dlatego chcę zgubić parę jeszcze kilo
    Pozdrawiam
    Wiolka

Awatar Milus1123

Basiu ! Na początku chciałam Ci bardzoooo podziękować , że odwiedziłaś mnie tutaj buziol wielki ;** Razm będzie nam łatwiej . Co do tej sytuacji kochana olej to z góry na dół , nie słuchaj tego co mówią inny i nie odchudzaj się dla innych tylko dla siebie Wszystko co robisz rób dla siebie , no a jak piszesz , że wesele to damy radę ! ; D
    Wpadaj do mnei i pisz co słychać , jak Ci idzie i tak dalej , miejsca tutaj nie zabraknie dla nikogo ; D Ja zaczynam od 7 czyli od piątku muszę dokładnie jeszcze książkę poczytać , popatrzeć i tak dalej żeby potem wiedzieć wszyściutko

GuanoApes Czesć ! Hehe ja się na zakupki będę wybierała powoli w tygodniu i zaczynam od piątku akurat na weekend pierwsza faza ) Dzięki za woje rady i napewno będę wpadać do Ciebie i podpatrywać co i jak i często pytać

Awatar wystarczyUla
    wystarczyUla jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Manchester

ja chcialam wam zyczyc wytrwalosci i oby wasze "kiszki" nie protestowaly az tak jak moje,kiedy stosowalam dukana...tesknie troche za nim-schudlam ponad 7 kg

Basia-rozumiem twoja rozpacz,a ten ktos ma salceson zamiast mozgu!trzymaj sie i badz dzielna,ale odchudzaj sie dla SIEBIE a nie dla innych :*

Awatar Milus1123

Hej dzięki , że nas tutaj odwiedziłaś !! Będziemy się starać i pić duzooooo wody :P

Strona 1 z 9 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów