Strona 1 z 15 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 142

Wątek: Jak zmotywować się do działania? Mam nadzieje, że mi pomożecie :)

Awatar sunny_day
    sunny_day jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Red face Jak zmotywować się do działania? Mam nadzieje, że mi pomożecie :)

Hej!
    Utworzyłam nowy temat, bo chciałam się dowiedzieć jak wy motywujecie się do działania. Czytam różne wpisy na Grupie Wsparcia i Was podziwiam. Tak. Podziwiam!!
    Zawsze miałam problemy z wagą, bez przesady, ale miałam. Od podstawówki ważyłam więcej niż powinnam, ale jakoś nigdy nie mogłam z tym nic zrobić. Wiadomo domowe obiadki, zawsze pełna lodówka i mama, która zawsze dbała, żeby wszystko było zjedzone. Jak poszłam na studia, to próbowałam schudnąć, ale było jeszcze gorzej. Imprezy, nocne jedzenie i do tego rano wyjście na zajęcia bez śniadania, a jedzenie dopiero wieczorem.
    W wakacje dogadałam się z przyjaciółką i zaczęłyśmy diete Dukana. Nie wiem jak ona, ale ja czułam się beznadziejnie. Schudłam, ale czułam się źle, brakowało mi owoców i warzyw. Ubyło mi 6 kg ale po jakimś czasie nie dałam rady - przytyłam znowu.
    Po jakimś czasie inna przyjaciółka poleciła mi rewelacyjną dietetyczke. To było świetne rozwiązanie. Jedzenie było zdrowe, smaczne i niskokaloryczne. Po wizytach u dietetyczki nabrałam zdrowych nawyków żywieniowych. Później były święta, sylwester, kilka imprez i znowu powrót kilogramów, nie wszystkich, ale jednak.
    W niedziele zdecydowałam się - DIETA. Jak wiecie dzisiaj jest piątek, a moja dieta stoi w miejscu. Odżywiam się zdrowo, jem 4 lub 5 posiłków dziennie, pije ok 2 litrów płynów dziennie, unikam smażonego. Mam jednak wielką wadę - SŁODYCZE. Niestety jest to straszny nałóg i nie wiem jak się go pozbyć. Nie potrafię żyć bez słodyczy. Nawet jeśli przez jakiś czas nie jem słodyczy, to później mam napady i nadrabiam zaległości. Próbuje stosować dietę 1200 kalorii, ale często zdarza mi się jeść słodycze.. Nie potrafię temu niestety zaradzić.
    Może macie dla mnie jakieś rady, pomysły, albo przepisy na jakieś słodkości mniej kaloryczne, albo dania na słodko.

Dziękuję tym, którym chciało się czytać, to co napisałam. Mam nadzieję, że ktoś taki się znajdzie.
    Jestem tutaj nową osobą. Liczę na pomoc i wsparcie.

Pozdrawiam!

Awatar elutka24
    elutka24 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Durham
    Wpisy na blogu
    13

Smile Odp: Jak zmotywować się do działania? Mam nadzieje, że mi pomożecie :)

Witaj Sloneczko
    Wiesz ja nie potrafie Ci pomoc,bo sama mam ten sam problem Nie moge zyc bez slodyczy I tez jestem na MŻ Nie pozostaje nic innego jak odliczac kalorie,zapisywac do dzienniczka i zostawiac sobie z 200kcal na cos slodkiego hehe

Awatar anulka_p
    anulka_p jest nieaktywny Znany na forum

Talking Odp: Jak zmotywować się do działania? Mam nadzieje, że mi pomożecie :)

Ja też mam ten problem. Kiedy najdzie mnie na coś ochota, nie tylko na słodycze, to nie mogę się powstrzymać. Ostatnio idzie mi troszkę lepiej, bo przyjęłam oświadczyny i zaczynam przygotowania do ślubu i myśl o tym, że będę wielką białą bezą na swoim ślubie odbiera mi ochotę na batonika

Trzymaj się swoich postanowień, wyobraź sobie siebie, piękną szczupłą na plaży, obejrzyj zdjęcia jakiś fajnych ciuszków, które założysz jak schudniesz. Ja patrzę kiedy mam napad na coś "niedozwolonego" na zdjęcie mojej wymarzonej sukni ślubnej na pięknej, zgrabnej modelce i pomaga

Trzymam kciuki

Awatar sunny_day
    Mieszka w
    Poznań

Domyślnie Odp: Jak zmotywować się do działania? Mam nadzieje, że mi pomożecie :)

anulka_p gratuluję zaręczyn!! Na pewno będziesz piękną panną młodą
    Dziękuję wszystkim za wsparcie
    Ostatnio zauważyłam, że mnie najbardziej motywują zakupy. Jak przymierze ciuchy w sklepie i okazuje się, że normalny mój rozmiar jest na mnie za duży, to od razu humor mi się poprawia. Chęć założenia czegoś modnego, wiosennego i w mniejszym rozmiarze dodaje mi sił.
    Próbuje zjadać słodycze nie tylko w postaci złych batoników, ale także słodkie rodzynki, owoce czy dżemy domowej roboty. Jakoś daję rady!

Pozdrawiam

PS. Powoli waga się rusza, teraz myślę, że będzie już "z górki". :P

Awatar Raiqa85
    Raiqa85 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Southend-on-sea

Domyślnie Odp: Jak zmotywować się do działania? Mam nadzieje, że mi pomożecie :)

Witam Was ja obecnie nie jestem na jakiejś konkretnej diecie...teraz próbuje metody niekonwencjonalne czyli medytacje i afirmacje moja waga to 69 przy wzroście 170...i jakoś nie chce być mniej, więc postanowiłam spróbować coś nowego..na pewno jojem przy tym nie ryzykuję

trzymam kciuki i życzę wytrwałości

Awatar anulka_p

Cytat Zamieszczone przez Raiqa85 Zobacz posta
    próbuje metody niekonwencjonalne czyli medytacje i afirmacje
    ? Na czym to polega? Zaintrygowałaś mnie tymi niekonwencjonalnymi sposobami

Awatar Raiqa85
    Mieszka w
    Southend-on-sea

Ja pościągałam sobie z internetu sporo plików z medytacją i autohipnoząi mam to na komórce..codziennie rano i wieczorem przed spaniem oraz w ciągu dnia jak dam radę, to sobie słucham..na początku trochę się przestraszylam, bo nie lubię uczucia jakby po znieczuleniu w kręgosłup, a to właśnie takie uczucie..nie można ruszyć ręką ani nogą jak się jest w glębokiej medytacji..ale można się z tym oswoić..słucha się całą sesje i wyobraża swoje nowe ciało, wagę, wszystkie uczucia związane z nową sylwetką itd.. niestety nie bardzo mogę znaleźć wiadomości na temat czy to działa, więc niejako idę w ciemno...chociaż znalazłam linki, które umieściła jakaś dziewczyna z zeskanowanej gazety, gdzie testowały tą metodę 2 dziewczyny i niby straciły na wadze po 5 kg w 21dni, ale trzeba pamiętać, że poza medytacją trzeba też działać chociaż jeżeli chodzi o słodycze, o których pisałyście, to ponoć tametoda może tutaj pomóc ale nie mogę tego potwierdzić osobiście!
    Ostatnio edytowane przez Raiqa85 ; 28-02-2011 o 21:19

Awatar sunny_day
    Mieszka w
    Poznań

Hmm.. metoda dosyć niekonwencjonalna, ale zawsze można spróbować. Dobre nastawienie do swojej wagi i poprawa samopoczucia na pewno w pewien sposób pomogą. Daj znać czy będą jakieś efekty. Każdy sposób jest dobry, aby tylko nie niszczył naszego zdrowia.

---------- Wiadomość dodana 01-03-2011 o 17:41 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 28-02-2011 o 22:49 ----------

Eh.. zaczęłam swój wątek, ale zapomniałam o danych!! Już nadrabiam zaległości
    Mam 165 cm wzrostu, początkowa waga to 68 kg i mam 21 lat. Moim celem jest, żeby waga wskazała 60 kg. Mam nadzieje, że z tygodnia na tydzień kilogramów będzie coraz mniej

Awatar Raiqa85
    Mieszka w
    Southend-on-sea

Napewno dam znać jak beda efekty, bo sama jestem ciekawa póki co wiem jedno..jest mi niedobrze! czuje się jak w pierwszych miesiącach ciąży, tyle, że to akurat jest niemożliwe tym razem dobrze dzialają na mnie tylko rzeczy suche takie jak paluszki czy krakersy...wczoraj ściągnęłam sobie kolejną medytację,tyle, że teraz bardziej mówi się tam o nowym odżywianiu, a nie tylko o przyszłym wyglądzie.

A jak Ci idzie walka ze slodyczami? bo ja muszę przyznać,że to też moja słabośćchociaż dzisiaj skończyło się tylko na 2 kostkach gorzkiej czekolady

Awatar anulka_p

sunny_day, Reiga85 pisałam właśnie "u siebie" o tych niekonwencjonalnych sposobach. Ściągnęłam sobie z internetu jedną sesję i czuję się po niej bardzo rozluźniona. Postaram się powtarzać te medytacje jak najczęściej i też podzielę się wrażeniami

Strona 1 z 15 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów