Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Tłuszcz... ale na głowie!

katkanna Guest

Domyślnie Tłuszcz... ale na głowie!

Dziewczyny, jak sobie radzicie z przetłuszczającymi się włosami? Jak często myjecie głowę? Jakieś specjalne szampony, odżywki?

Ja regularnie testuję różne szampony i obserwuję, że czasem im mniej chemii, tym lepiej, bo mniej obciążają. Podobno najlepsze są proste szampony ziołowe typu Ziaja czy Joanna. Kupiłam sobie właśnie szampon Joanny z pokrzywą i będę testować. W porządku są także szampony z aloesem. Myję teraz dwoma, bo po jednym mam ciągle uczucie, że nie jest do końca czysto :/

Co do odżywki, stosuję maskę z zieloną glinką, która ma regulować sebum. Dopiero zaczynam, dlatego o efektach napiszę wkrótce.

Włosy myję średnio co 3 dni, chyba, że się bardzo spocę, wtedy częściej.

ZOBACZ RÓWNIEŻ: Berrator - opinie, efekty, dawkowanie i cena - sklep
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 10-08-2017 o 19:13

cattibrie jest nieaktywny Sławny na forum

Domyślnie Odp: Tłuszcz... ale na głowie!

ja włosy myje codziennie - czasem się zdarzy co drugi dzień, ale to rzadkość. Najbardziej lubię szampony dla dzieci. Odzywka różnie teraz mam w spray te z Gliss kur

Awatar _Lafi_
    _Lafi_ jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

Ja też muszę myć włosy codziennie... niestety... czasami już wieczorem mam wrażenie, że są przetłuszczone w dodatku mam cieknie i łamliwe włosy, które szybko się rozdwajają...
    Od miesiąca stosuje szampon i odżywkę Syoss i włosy są mocniejsze i zdrowsze, ale chyba tak samo szybko się przetłuszczają
    Wcześniej używałam długi czas Dove, Elseve i Gliss kur ale... trzeba szukać dalej

neko_chan Guest

Cytat Zamieszczone przez cattibrie Zobacz posta
    ja włosy myje codziennie - czasem się zdarzy co drugi dzień, ale to rzadkość. Najbardziej lubię szampony dla dzieci. Odzywka różnie teraz mam w spray te z Gliss kur
    catt, ja też mam tę odżywkę i chwalę ją bardzo, choć wiem, że obciąża włosy. czasme nie używam, wtedy nie są takie "przylizane"
    a myję co 2 dni, bo w nocy bardzo się pocę, bo mam +26 C w pokoju

cattibrie jest nieaktywny Sławny na forum

no powiem Ci, że z tych wszystkich odzywek bez spłukiwania to Gliss Kura najmniej obciąza, ale np ta nowa taka czarna odżywka nabłyszczająca to wg mnie wysusza włosy niz natłuszcza

katkanna Guest

Te odżywki zależą od włosów. Na mnie gliss kur działał bardzo średnio... teraz używam masek firmy Bingo, są bardzo tanie (paręnaście zł za michę 500 g). A na oczyszczanie skóry głowy nic tak nie robi jak maseczka błotna

neko_chan Guest

ja mam przy skórze tłuste, a od połowy włosów (farbowane) przesuszone i bądź tu mądry...

katkanna Guest

Dlatego odżywka powinna być zarazem oczyszczająca i nawilżająca :P Albo stosuj serum na same końcówki. Miałam ten sam problem po farbowaniu na blond, pomogły mi właśnie takie odżywki i szampon kolagenowy (bardzo regeneruje). Teraz odrosły już naturalne i mogę się skupić wyłącznie na przetłuszczaniu

Awatar sandrusss21
    sandrusss21 jest nieaktywny Nowy na forum

Mam ten sam problem co wy , włosy mam długie i myję codziennie .. no chyba że nie wychodzę z domu to olewam to , a szampony po których moje włosy były fajne to Elseve ten rózowy to włosów cienkich i przetłuszczających się , ale zmieniłam ponieważ co jakiś czas podobno trzeba zmienić żeby się włosy nie przyzwyczaiły .. i teraz używam z Garniera Citrus - Detox ale Elseve był jak dla mnie lepszy
    Usuń z swojego słownika słowo "problem" i zastąp słowem "wyzwanie"

Awatar satta_
    satta_ jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Czeladź

gdzieś wyczytałam że na przetłuszczające się włosy dobry jest skrzyp polny. Najlepiej kupić w zielarskim albo aptece zaparzyć i po umyciu włosów szamponem polać włosy naparem

u mnie skrzyp rośnie w ogrodzie więc od czasu do czasu go zbieram i suszę

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów