mam ten sam problem, nie wazne co zrobie, jak tylko dostane delikatnie wilgoci to sie skrecaja i pusza
mam ten sam problem, nie wazne co zrobie, jak tylko dostane delikatnie wilgoci to sie skrecaja i pusza
hmmm ja polecam szampon i odżywke z Avonu ''fryzura pod kontrolą'' włosy są gładkie i mniej się puszą oraz sprej na wysoką temperature również z Avonuwłosy mniej się elektryzują i oczywiście czesz włosy szczotką z naturalnego włosia
![]()
Prostowanie prostownicą wystarcza na krótki okres, zwykle do paru godzin. O wiele bardziej skuteczne długotrwałe są zabiegi prostowania wykonywane na stałe w salonach fryzjerskich. Podobnie jak trwała proste włosy utrzymują się do momentu jak nie zaczną odrastać. Jednak musisz wiedzieć, że prostowanie włosów nie sprzyja ich kondycji.
Też mam takie włosy, że nie dość, że się puszą, to niczym oprócz prostownicy wyprostować ich nie potrafię, one są takie już od urodzeniaJa używam cały czas tej prostownicy: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , ona nie uszkadza włosów podczas prostowania i ma szerokie płytki. Miałam kiedyś inną, już nawet nie pamiętam jakiej firmy, jakaś podróba i mi się zepsuła
![]()
a jaka masz prostownice? jakos sprzetu ma bardzo duze znaczenie. ja uzywam takiej, ktorej uzywaja fryzjerzy w swoich salonach. cena jest wyzsza, ale za to mam gwarancje, ze fryzura, ktora zrobie utrzyma sie dluzej. obawialam sie, ze moje wlosy ucierpia na codziennym prostowaniu, ale poki co (a uzywam prostownicy 3 miesiace) wlosy sa tak samo zdrowe jak wczesniej.
polecam Ci - wybierz sie do fryzjera, niech on Ci rozprosyuje wlosy - a jesli fryzura sie utrzyma kup sobie sprzet fryzjerski!
ja od siebie moge polecic moja: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Hej ja też mam taki problem nie lubię bardzo swoich włosów nawet po wyprostowaniu moja niesforna grzywka jakoś dziwnie się podwija. Od kilku lat prostuję, do tego maluję (rozjasniam) włosy i nie stosuję zbytnio kosmetyków, ale planuje jakiś jedwab i od jakiegoś czasu stosuję Loreal Elseve o pięknym zapachu mm[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] . Pachnie na prawdę ślicznie, rozczesują się po nim włosy, nie jest zbytnio drogi. Stosuję narazie 1 dzień zobaczę co bd dalej
![]()
Pozdrawiam, nie przejmuj się włoskami
Ja mam loki jak u pudla, ale pogodziłam się z losem i odstąpiłam od pomysłu trwałego prostowania. Szukam jednak czegoś co sprawi, że loki będą jak z reklamya i fryzura jakaś by się przydała ... niestety, z prostymi włosami da się zrobić wszystko z lokami? - tylko loki
Moje włosy to jakaś masakra- ale powoli próbuję się do nich przyzwyczaić i używam pianki- żeby pokręcone nie były tak puszące się. Prostuję tylko grzywkę i u nasady,
pozdrawiam!
A ja używam już kolejnego opakowania Syosa Heat protect do prostowania włosów w spray'u
Używam szamponu hehehehe na polecenie fryzjerki familijny pokrzywowy żeby łagodnie mył i nie obciążał, odżywki do spłukiwania mocno odżywiającej gliss kur. I na wysuszone włosy na każde pasmo pryskam tym sayosem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kiedyś w Avonie była szczotka prostująca- taka jakby prostownica z włosami, wiem, że można znaleśc w necie innych firm - też jest pomocna, nie wyprostuje nią wlosów na mega gałdko ale do suszenia jest boska i potem prostownicą łatwiej idzie na podprostowane i naciągnięte włosy.
---------- Wiadomość dodana o 18:01 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:57 ----------
No może jak z lekalamy nie ale jest to świetny środek Wella shock waves w sprayu, kiedyś był w czerwonej buteleczce z zielonym kwadrwacikiem "zakręc się" Teraz jest chyba biała butelka dokładnie niewiem bo jeszcze troszkę czerwonej buteleczki mam![]()
mieszkam tutaj https://forum.jestemfit.pl/x...-marzenie.html