Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Prostowanie włosów

Awatar kamuha
    kamuha jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Prostowanie włosów

Witajcie!
    Mam z natury dość kręcone włosy, no i jak to zawsze jest, wolałabym mieć proste niestety, po prostowaniu włosy i taki zazwyczaj zaczynają się puszyć albo delikatnie skręcać.. no a podczas wilgotnego powietrza, deszczu czy śniegu to już w ogóle jakieś cuda dzieją się na mojej głowie
    Czy któraś z was ma może miała podobny problem i jakoś sobie z tym poradziła? Jakich kosmetyków używać i czy w ogóle warto?
    no i czy wiecie, ile z tego "nietrzymania się" fryzury zależy od prostownicy?

Awatar rainofroses
    rainofroses jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    London

Domyślnie Odp: Prostowanie włosów

Hej, tez tak mam. Moje wlosy wrecz nie moga sie doczekac zeby sie skrecic.

Ale radze sobie dosyc dobrze za pomoca gumy. Rozcieram niewielka ilosc w dloniach i nakladam na wlosy. Idealnie wygladza wszystkie odstajace wloski. Czasami stosuje tez lakier do wlosow. dobrej jakosci lakier wyglada naturalnie i zapobiega skrecaniu.

Mysle, ze duze znaczenie ma prostownica. Teraz mam ceramiczna i jonizujaca. Nie szarpie wlosow, prostuje bardzo mocno i szybko, no i nie elektryzuje
    31/05/11 - dietowy start
    STRONG IS THE NEW SKINNY!!!
    P90X challenge accepted
    rain! chudnij!!! - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar shumi88
    shumi88 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Katowice
    Wpisy na blogu
    3

Zaakceptuj swoje skrętki Ja tak zrobiłam i od 3 lat nie używam prostownicy
    Na radzenie sobie z puszeniem polecam Marion - spray przeciwko wysokiej temperaturze. Po nim włoski się nie puszą jak oszalałe. Możesz poszukać też czegoś w produktach johna Friedy.
    Ostatnio edytowane przez shumi88 ; 04-08-2011 o 19:35

..."Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i czasem jestem trudna do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie, kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza "- Marylin Monroe

Awatar kamuha

Właśnie rozglądam się za nową prostownicą i zastanawiam się nad remingtonem.. nie są bardzo drogie a widzę, że dziewczyny chwalą

gumę na wyprostowane włosy? Jakiej firmy używasz? Ja mam z joanny ale skleja włosy.. chyba,że za dużo nakładam

niestety nie mogę zaakceptować moich włosów ;( nie są to loki czy choćby fale na całej głowie.. zależy jak wiatr zawieje .. raz skręcą sie bardziej,raz mniej.. raz na jednej stronie mam fale, na drugiej loki i niestety nie wygląda to zbyt estetycznie,dlatego póki co,chodze w kitce ale muszę się z tymi kudłami jakoś uporać ;D

Awatar rainofroses
    rainofroses jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    London

Cytat Zamieszczone przez kamuha Zobacz posta
    gumę na wyprostowane włosy? Jakiej firmy używasz? Ja mam z joanny ale skleja włosy.. chyba,że za dużo nakładam
    tez mi sie wydaje, ze Joanny. nie pamietam (jestem poza domem), ale "zgooglowalam" i chyba tak

nakladam doslownie ociupinke i zjezdzam od przedzialka az do samego dolu. mialam bardzo zniszczone wlosy, wiec obcielam duuuuuzo, ale od gory nadal odstawaly mi takie pourywane i niezbyt atrakcyjne. Poza tym dorobilam sie grzywki, wiec musi byc na prosto. Jakies tam wspomaganie daja odzywki (np rozowa nivea do prostowanych wlosow). wiadomo, ze cudow nie ma, ale fajnie wygladza wlosy i staja sie one bardziej podatne na prostowanie.

Duzo zalezy od prostownicy. I od pogody :P
    31/05/11 - dietowy start
    STRONG IS THE NEW SKINNY!!!
    P90X challenge accepted
    rain! chudnij!!! - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar kamuha

no tak.. pogoda to mój największy wróg ;D

różowa nivea do prostowania dobrze mi skręcała włosy na mokre,bądź podsuszone nakładałam ją i lekko zgniatałam i kręciły się o wiele bardziej niż po 'skręt fal i loków' ;d

LissaDreamer jest nieaktywny Nowy na forum

Wiecie, z tego co moja znajoma przećwiczyła, jeśli tak bardzo zależy Wam na prostych włosach, to można wybrać się do fryzjera na prostowanie keratynowe. Ważne tylko, żeby nie wybierać opcji często oferowanej, będącej odpowiednikiem trwałej (w drugą stronę). Zabieg keratynowy jest droższy, ale nie niszczy tak włosów. Poza tym jeśli często je prostujecie, to po zabiegu keratynowym będą wyglądać zdrowiej. Fryzjerzy twierdzą, że po tym zabiegu włosy nie puszą się tak i że nawet prostowłose Panie ze zniszczonymi włosami mogą z tej opcji skorzystać, żeby pomoc swoim włosom.

A tak btw. ja mając proste, gęste i grube zawsze marzyłam o tym żeby były kręcone Ahh my kobiety

Awatar TsukiMori
    TsukiMori jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Jaworzno

Arrow Odp: Prostowanie włosów

ja osobiście odkryłam, że lepiej mi się prostują jak robię to tak, jak u fryzjera, czyli pasmo po paśmie, nie wszystkie naraz byle wyglądaly na proste

poza tym bardzo mi pomagają odzywki z Nivei, jakiekolwiek, ja np. używam streight&easy na przemian z diamond gloss Włosy po nich są wręcz śliskie a po wysuszeniu i wyprostowaniu jedwabiste, cud miód i orzeszki po prostu Podobno dobry jest również jedwab z Joanny, szczególnie jak się wraca z dworu i włosy odstają od wiatru czy deszczu, ale tego jeszcze nie testowałam )

A6W

Awatar xxxcarolxxx
    xxxcarolxxx jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Nowy Sącz

Prostowanie keratynowe nie niszczy włosów, a jeśli wykonasz przy pomocy mamy lub koleżanki to nie wyjdzie drogo. Efekt jest super, o puszeniu się włosów przez wilgoć już nawet nie pamiętam, a gdy przypomnę sobie ranki z 30 minutowym seansem z prostownicą...
    Raz - szkoda włosów, a dwa - szkoda czasu. Ewentualnie można jeszcze zaakceptować kręcone włosy, ja w takich wyglądałam i czułam się okropnie, więc to prostowanie było dla mnie zbawieniem.

izamis4 Guest

Na mokre włosy nakładam piankę mocne utrwalenie, potem wygładzam je przy suszeniu na szczotce a następnie używam prostownicy. To wystarcza, włosy są o wiele dłużej gładkie niż przy zwykłym prostowaniu.

Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów