Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 5 6 7
Pokaż wyniki od 61 do 69 z 69

Wątek: Ratunku rozstępy !!!!!!

Awatar Fitneskausa
    Fitneskausa jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Philadelphia
    Wpisy na blogu
    2

Domyślnie Odp: Ratunku rozstępy !!!!!!

Ja nauczylam sie zyc ze swoimi rozstepami, ktore towarzysza mi ju od wieku dojrzewania. Mam 21 lat i rozstepy pojawily sie u mnie juz w podstawowce. Teraz tylko staram sie zeby nie pojawilo sie ich wiecej. Chyba nie ma innej rady.

Awatar optymistka89
    optymistka89 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Rozstępy tylko w fazie początkowej czyli gdy są koloru czerwonego są jeszcze do zmniejszenia. Niestety przykrą wiadomością jest to ,że żadne kremy i inne wcierane maści tu nie pomogą. Rozstępy po prostu będą do końca życia -brak kolagenu. Chyba ,że laserowo . To jest kosztowne. Błędem było to ,że żadna z nas od samego początku nie smarowała sie w celu zapobiegawczym.

katkanna Guest

No nie smarowała, ja też nie smarowałam jak miałam 10 lat, dostałam pierwszy okres i nagle w ciągu roku utyłam 2 rozmiary, bo mi się pojawiły cycki i pupa. Dzisiaj to już daremne żale, próżny trud. Dobrze, że nie są jakieś katastrofalne...

psciolka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza

ja polecam pogodzenie sie z posiadaniem rozstępów.rozstęp to po prostu blizna ot i tyle.

Awatar shumi88
    shumi88 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Katowice
    Wpisy na blogu
    3

Dziewczyny a ja mam 22 lata i mam tylko 1 rozstępa malutkiego nad kolanem. Co powinnam robić aby uniknąć tego dziadostwa?

..."Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i czasem jestem trudna do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie, kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza "- Marylin Monroe

cattibrie jest nieaktywny Sławny na forum

uniknąć sie nie da, ale w Twoim wieku to nie tyc i nie chudnąć - czyli trzymac jedna wagę, bo jak masz predyspozycje do rozstępów to niestety nie ma zmiłuj, widzę sama po sobie A i smarowanie sie balsamami zawsze to jakas profilaktyka

LesnaChata_pl jest nieaktywny Nowy na forum

Niestety nie ma 100% kuracji na pozbycie się rozstępów. Można je jedynie trochę rozjaśnić, ale usunąć się raczej nie da. Chyba, że laserowo. Domowe sposoby to peeling, masaż zimną wodą i gąbką i wcieranie dobrego kremu lub balsamu na rozstępy

kamilla36 jest nieaktywny Nowy na forum

Ja proponowałabym zastosować krem Octenicare. Stosowałam go na blizny potrądzikowe i naprawdę bardzo ładnie mi złagodniały, a spora ich część stała się całkowicie niewidoczna. Krem ma bardzo łagodne działanie, więc można go stosować u dzieci, a do tego ma szerokie zastosowanie - polecam.

Pelciak jest nieaktywny Nowy na forum

Na rozstępy polecam Olejek Busajna. Ze Sri Lanki naturalny Olejek. Mega nawilża skóre , jest po nim jędrna, jak wyprasowana

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 5 6 7