Strona 1 z 7 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: Ratunku rozstępy !!!!!!

Awatar marlenka85
    marlenka85 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Piekary Śląskie

Domyślnie Ratunku rozstępy !!!!!!

Jakie kosmetyki polecacie ????? czy smarowac je punktowo czy całe ciało>?????

Gosia1983 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie Odp: Ratunku rozstępy !!!!!!

Regularne Peelingi, odpowiednie kremy - choc one pewnie nigdy nie znikną niestety. To tez dzieki skłonnościom genetycznym.
    Nade Wszystko dieta!
    Wiem ze systematyczne jedzenie galaretek spożywczych <ale nie tych słodzonych> tez moze poprawić znacząco wyglad skóry. To dzieki naturalnemu kolagenowi, łatwo przyswajalnemu z jedzenia.[zawartość żelatyny]
    Polecam np kurczaczka w galarecie albo jakieś ryby.
    Kiedyś szczerze ich nienawidziłam, ale cząstki świeżego kurczaka w galarecie odpowiednio przyrządzone są smaczne, niskokaloryczne i zdrowe

Aunesuomi Guest

A dla ludzi takich jak ja, ktorzy nie lubia miesa i ryb dobre sa zwyle slodnie gaklaretki.
    Ale nie za duzo. ja robie sobie z litra wody i rozlewam do malych filizanek i mam pare porcji. Na dzien moge tylko jedna zjesc. Wiec mimo, iz jest tam duzo cukru raczej mi sie nie odlozy na boczkach.

Awatar alewrz
    alewrz jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Mi to raczej nic nie pomoże, w wieku 17 lat moje rozstępy wyglądają fatalnie, cóż, takie życie...
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 14-08-2017 o 13:06

Awatar SkinheadGirl
    SkinheadGirl jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Opole

Ja też znam ten problem i borykam się z nim od kilku lat. Używałam kremu z Avonu "Maximum Body Makeover", smarowałam i masowałam nasmarowane części ciała rano i wieczorem i efekty było widać, szczególnie jeśli chodzi o rozstępy na piersiach. Jednak pewnego dnia po prostu przestałam, kuracja trwała zbyt krótko i wszystko jest jak dawniej

Jeśli chodzi o wszelkie kremy, żele itp. na rozstępy i cellulit bardzo ważne jest, aby wsmarowywać je w ciało i przez około 10 minut każdą partię ciała dokładnie masować RANO i WIECZOREM! Ponieważ używanie raz dziennie ciało odbiera jak gdyby wcieranie i masaż były raz tygodniowo.
    Ja po prostu kremy miałam obok łóżka, co bardzo ułatwiło sprawę.

cimyszka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Legionowo

Smile Odp: Ratunku rozstępy !!!!!!

Słuchajcie walka z rozstępami jest zalezna od miejsca ich wystepowania. jeśli masz je na brzuchu to możesz stosowac ostrzejsze peelingi niż np na biuście. Jest kilka domowych sposobów wybielenia rozstępów bo zniknąć to one nigdy nie znikną. Jakie Wy macie sposoby?

Awatar ostojadusz
    ostojadusz jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsk Podlaski

Ja mam ostatnio ohydne rozstępy na dole pleców. Po tym jak schudłam pojawiły się. Kremów nie stosuje, ale za to peelingi.

A jakie są takie domowe sposoby walki z nimi? Tak żeby chociaż trochę zniknęły?

Blackpoint Guest

Ja smaruję żelem Contractubex - dość drogi i tylko w aptece, ale działa... Już po kilku dniach są troszkę bledsze.
    Żel dostałam na bliznę po operacji kolana, ale w ulotce doczytałam, że działa i na rozstępy, wiec smaruję i je.

Awatar gonkam
    gonkam jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

A co jeśli ja rozstępy na brzuchu mam jeszcze z czasu ciąży - czyli ponad 5 lat? i to takie aż powyżej pępka "dziury" w skórze - z powodu silnie zagrożonej ciąży od początku zabronione miałam masowanie czy smarowanie brzucha- nie myślcie że nie próbowałam, po tygodniu smarowania wylądowałam w 30 tygodniu ze skurczami na patologii ciąży

schudłam po ciąży i nie znikały, potem utyłam i znów były, potem schudłam i nadal były, potem przytyłam i pojawiły się dodatkowo pod pachami i pod kolanami.

JA naprawdę potrzebuje dobrego środka zwykłe peelingi balsamy niepomogą już w mojej sytacji ...

Awatar martawolak
    martawolak jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łomianki

A ja polecam preparat na już istniejące rozstępy firmy Pharmaceris. Stosowałam zaraz po ciąży bo miałam potworne sine ogromne rozstępy.
    Nie mogę powiedziec że całkiem zniknęly ale są o wiele wiele mniejsze, węższe, płytkie i zrównał się koloryt za skórą dzięki czemu prawie ich nie widac.
    Tu jestem:
    Z wieloryba w Złotą Rybkę się zamienię 25kg do zrzucenia!

Cel I - 79kg - OSIĄGNIĘTY Cel II - 72kg

Strona 1 z 7 1 2 3 ... OstatniOstatni