Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: łamiące się włosy - duży problem

Awatar blondynka89
    blondynka89 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie łamiące się włosy - duży problem

Witam wszystkich na dietach i po dietach !

Moj problem wyglada nastepujaco: od 5 miesiecy jestem na diecie, nie jest to zadna specjalna dieta, zwykle MŻ , problem polega na tym, ze ja malutko jem (mysle ze 1000kcal nie przekraczam) i od 2 miesiecy bardzo lamia mi sie wlosy, nie sa to krotkie wlosy ale takie po 10 cm nawet. Na sto procent nie wypadaja z cebulkami, zreszta mam farbowane i juz widac 2 cm odrost wiec widzialabym ze jest na wypadnietych wlosach kawalek odrostu.
    Boje sie wzbogacic diete, poniewaz obawiam sie ze w krotkim czasie szybko przytyje, boje sie efektu jo jo. nie jem slodyczy ani fast foodow
    i z tym nie mam problemu, jednak zwiekszenie porcji o wieksza ilosc warzyw i owoców moga spowodowac szok dla mojego organizmu i przypuszczam ze zacznie on gromadzic to co mu brakuje. Jak jak dostosowac diete , zeby nie przytyc , a zeby odratowac moje wlosy ? nie chce byc lysa prosze Was o jakies rady , szkoda mi moich wlosow ale i rowniez szkoda mi tego co osiagnelam odchudzajac sie
    tyle bylo ----> 102 kg
    tyle jest ----> 56 kg

od 1.05.13r. stabilizacja pomiedzy 56-57 kg narazie udana

Awatar malenq
    malenq jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Białystok

Domyślnie Odp: łamiące się włosy - duży problem

Witam,

Ekspertem to ja nie jestem, ale znam ten problem.. powinnaś udać się do lekarza, jeżeli nawet sama zaczniesz łykać jakieś suplementy to różnicę zauważysz po 1 miesiącu, bądź nawet 3 miesiącach. A wtedy problem może urosnąć. Twoje zdrowie, Twoja odpowiedzialność.

Ja piłam suplementy na włosy 2 mies., coś tam zauważyłam, jakby mniej łamliwe były.. ale i tak udałam się do lekarza, na badania ( które jak jesteś na diecie, nawet mż, to powinnaś robić!!)i oczywiście brakowało mi witamin itp.
    Pewnie nie za wiele Ci pomogłam, ale naprawdę idź do rodzinnego, powiedz, ze jesteś na diecie itp.
    Pozdrawiam

Awatar blondynka89
    blondynka89 jest nieaktywny Znany na forum

no wlasnie suplementy lykam od 30 listopada ale okazuje sie ze to o wiele za malo
    tyle bylo ----> 102 kg
    tyle jest ----> 56 kg

od 1.05.13r. stabilizacja pomiedzy 56-57 kg narazie udana

Awatar malenq
    malenq jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Białystok

Sama widzisz, że to nic nie pomaga.
    Wprowadź do diety warzywa, połącz je z nabiałem ( np. brokuły ugotowane z jajkiem, lub z serekiem wiejskim), waga nie powinna skoczyć.
    Idź do lekarza, to nie boli ;-)
    Pozdrawiam

gieniastus jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    radom

idź do lekarza i wprowadź więcej witamin z jedzenia pozdrawiam

Chuda_szkapa jest nieaktywny Nowy na forum

czasem dobrze jest po prostu zmienic szampon, moze na przyklad zamiast czesto stosowanych i najbardziej popularnych srodkow uzyc czegos mniej znanego, ale naturalnego i ekologicznego, co nie zawiera tyle chemii - ona tez moze przeciez szkodzic wlosom.. ja postawilam na kosmetyki do wlosow z tego sklepu: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

sajana jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Włosy to martwy wytwór skóry, żywe są tylko u nasady, w cebulce, podobnie jak paznokcie. Może poza witaminami, które nie wiadomo jak się wchłoną powinnaś poszukać zabiegów odżywiających włosy z zewnątrz, przecież te końcówki, które Ci się łamią są już martwe. Zajrzyj na stronę LadyTime.pl ( [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ) tu znajdziesz różne zabiegi regeneracyjne na włosy i gabinety, które wyszukasz wg swojego miejsca zamieszkania. Może się zdarzyć, że trafisz na zniżkę do 70%

Olcia838 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Poznań

Najlepiej udać się do dermatologa, on przepisze Ci odpowiednią kurację.

Oldzina jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Grójec

Sajana, dziękuję, ta stronka LadyTime.pl bardzo pożyteczna. Znalazłam na niej dużo gabinetów w moim mieście, ale co ciekawsze to znalazłam super zniżki. Skorzystałam już z farbowania i maski na włosy.

anetka86 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    łódź

jak łamią się włosy to warto zbadać pozom żelaza we krwii. Ja miałam jakiś czas temu anemie i podobny problem. Jeśli jesteś od kilku miesięcy na diecie to możliwe, że nie dostarczasz organizmowi odpowiedniej ilości żelaza

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów