-
Odp: Zapuszczanie włosów.
Może przydałyby Ci się jakieś zabiegi fryzjerskie, masaż, odżywianie...
Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 29-01-2016 o 13:30
-
Poszukaj fryzjera który posiada nożyczki tnące na gorąco, niewielu fryzjerów je ma ale warto poszukać. Takie nożyczki tak jakby sklejają końcówki włosów dzięki czemu dłużej się nie rozdwajają i łatwiej je zapuścić
Nie prostuj, nie susz, nie wycieraj ich ręcznikiem tylko lekko wyciśnij je w ręcznik, związuj je na noc żeby się nie połamały w koczek albo warkocz. I teraz czas na magiczne tabletki- calcium pantothenicum jelfa w połączeniua humaviy V, mi włosy urosły w miesiąc 3 cm aż byłam w szoku, ale trzeba stosować regularnie, calcium 3x dziennie po 2 tabletki humavit 2x dziennie po 2 tabletki. Nie są one drogie a powiedziałabym że jak najbardziej warte swojej ceny
-
Włosomaniaczki łączmy się!
Nie ma nic piękniejszego jak długie i zadbane włosy. Jest to jeden z najistotniejszych atrybutów kobiety. Z doświadczenia polecam odstawić suszarkę i prostownicę - efekty bardzo widoczne. Jeśli chodzi o suplementy, to stosuję merz special + biotebal. Włosy myję 1-2 razy w tygodniu. Przy każdym myciu nakładam maskę do spłukiwania pantene z czarnej serii. Zwykłą plastikową szczotkę zamieniłam na tangle teezera do rozczesywania oraz szczotkę z naturalnego włosia (dzika) do szczotkowania po rozczesaniu. I tak jak wcześniej dziewczyny wspomniały, nie ma sensu podcinać co miesiąc włosów. W internecie jest również wiele przepisów na maseczki do włosów domowej roboty. Ja stosowałam tę z octem, który ma nadać włosom połysku (jednak nie polecam jej). Świetne działanie według mnie ma maska z 2 żółtek, 1 białko, łyżeczka miodu i soku z jednej cytryny. Taka mieszankę nakładałam na włosy, następnie owijałam głowę folią i ręcznikiem, żeby trzymać temperaturę, pod wpływem której łuski włosów się unoszą. To ułatwia przenikanie wgląb włosa tym substancjom. Po wszystkim spłukiwałam włosy chłodną wodą, żeby łuski zamknąć. Dodam jeszcze, że zimna woda nadaje włosom blasku. Myślę, że przy takiej pielegnacji jaką opisałam, wystarczająco jest je podcinać co 3-4 miesiące. Życzę cierpliwości. Pozdrawiam
-
Mi kiedyś włosy rosły bardzo wolno, ale zaczęłam je traktować różnymi specyfikami i jak do tej pory urosły mi już prawie do pupy
Na szybszy wzrost dobrze działa olej rycynowy wsmarowywany w skalpel, pułkanki z kawy oraz odżywka Jantar. Trzeba też pamiętać o tym, żeby dbać o końcówki, żeby się nie łąmały, wtedy automatycznie wydaje się, że rosną szybciej
Ja wcieram co jakiś czas na noc olej kokosowy lub arganowy
Ponadto włosy robią się super miękkie po maseczkach z Vaxa (nie mylić z biovaxem)
-
Miałam kiedyś ten sam problem, włosy nie chciały rosnąć. Zaczęłam do szamponu dodawać krople olejku rycynowego i mogę w 100 % Wam go polecić. Jest tani ,a moje włosy zaczęły rosnąć w szybkim tempie. Dodatkowo stosuje maskę firmy " kallos" i myję włosy dwa razy szamponem. Ograniczyłam używanie prostownicy/lokówki i podcięłam. Ale warto spróbować olejku rycynowego, tylko odrazu uprzedzam, dopiero po około 1,5 miesiącu włosy zaczęły szybciej rosnąć.
-
O tak, odżywki kallos są świetne, a po za tym te z proteinami mlecznymi mega pięknie pachną
Czasem dodawałam do nich żółtko jaja, kakao i robiłam taką maskę na włosy
Piękny zapach z włosów nie schodził jeszcze przez 2-3 mycia
Do tego można dac kilka kropli olejku arganowego i efekt murowany
-
Wow, ale macie tych sposobów na włosy
Mnie się kondycja włosów poprawiła bardzo po olejowaniu. Na szybkość wzrostu raczej nie narzekam, bo włosy zawsze rosły mi bardzo szybko i mam je gęste. Nie wiem, czy bym umiała odstawić suszarkę i prostownicę, bo zazwyczaj myję włosy wieczorem i jak położę się spać z mokrymi to rano nie mogę w nie wbić szczotki ! ... Tragicznie mi się kręcą i mierzwią. Ktoś tu pisął o tangle teezerze. Ja go mam, ale nie spisał się u mnie. Można nim jedynie tak pobieżnie przeczesać włosy, mając go na przykład w torebce, ale wcale dobrze nie rozczesywał mi włosów. A już na mokro to w ogóle. Zamieniłam go na szczotkę Elite Models, taką dużą, białą, z metalowymi igłami. Bardzo dobrze rozczesuje włosy, o niebo lepiej, niż tangle teezer. Igły dodatkowo fajnie masują głowę. Mam wrażenie, że ta szczotka bardzo fajnie ujarzmia takie plączące się włosy z tendencją do puszenia, jak moje. Wypróbuję kiedyś tego patentu z dolewaniem oleju rycynowego do szamponu
-
Ja mam dość długie włosy. Wyjdzie z jakoś 45cm długości. Nie robię z nimi dużo, bo jestem leniwa. Przyznaję się do tego.
1. Żadnej suszarki. To tylko niszczy włosy. Pozwól im samemu wyschnąć.
2. Odżywka na mokro. Spłucz letnią wodą.
3. Odżywka w spray'u.
4. Czeszę włosy Tangle Teezerem.
5. Od czasu do czasu pójdę do fryzjera by podciąć końcówki.
-
Bardzo fajnie o zapuszczaniu włosów pisała Alina Rose, polecam obejrzeć jej blog.
-
Ja mam długie włosy, nie mam problemu z zapuszczeniem. Może dlatego że nie używam farby i nie niszczę ich prostownicą czy innymi urządzeniami. Jedynie czasami wysusz je suszarką
Uprawnienia umieszczania postów