Od jakiegos czasu farbuje włosy na kolor intensywna czerwien, czerwien. Farba bardzo szybko sie spłukuje, woda po myciu jest ciągle czerwona. Czy jest jakis sposób na zatrzymanie tego dziadostwa??
hmm... a jaką farbą farbujesz? bo choć co prawda kolor zawsze się trochę spłukuje, to jednak jakość farby ma znaczenie
poza tym kwestia tego czy od dawna farbujesz na ten kolor czy to pierwsze przefarbowanie z innego koloru? bo jak tak to włosy dopiero przy kolejnym farbowaniu albo jeszcze następnym nasycą się nową barwą; ale jak nie to tak jak mówię, zwróć uwagę na jakoś farb które kupujesz + wybierz odżywki i maseczki do farbowanych włosów
ja obecnie używam Gliss Kur i jestem zadowolona
Czerwone farby niestety należą do najbardziej spłukujących się. No i jeżeli włosy są zniszczone, to też mają problem z utrzymaniem pigmentu.
Słyszałam , że przy farbowanych włosach trzeba się wystrzegać szamponów przeciwłupieżowych bo one najbardziej wypłukują kolor
www. rankinglekarzy.pl/lekarze/warszawa/
Polecam stosowanie szamponu i odżywki od Bielendy z serii botanic spa rituals właśnie do włosów farbowanych. Dobrze chroni kolor, ale też skutecznie odżywia i nawilża włosy. Szampon dodatkowo zostawia je dogłębnie oczyszczone, co w przypadku osób używających lakiery, gumy i pianki na pewno bedzie cenne![]()
Zdecydowanie tak, kiedy po wakacjach poszłam do mojej fryzjerki na farbowanie pierwsze co zapytała mnie czy używałam szamponu przeciwłupieżowego bo mój kolor bardzo wyblakł. Oczywiście wina była słońca ale przy okazji dowiedziałam się, że takich szamponów trzeba unikać przy farbowanych włosach.
Zapraszam do serwisu, w którym publikowane są treści redagowane przeze mnie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Może powinnaś zmienić farbę do włosów. Są też różnego rodzaju płukanki i utrwalacze koloru,ale o to zapytaj w sklepie fryzjerskim.