-
Odp: Jakie sposoby na cellulit ?
ćwiczenia to sprawa oczywista, peeling kawowy też ok ale jeśli masz naprawdę poważne problemy i leży to głębiej to raczej bym się uciekała do konkretniejszych kosmetyków. Ja tak miałam po ciąży, strasznie było i nie tylko na pośladkach- zaczęłam smarować się kremami, które sobie zamówiłam i naprawdę bardzo mi pomogły. One mają jakąś nowoczesną formułę, dzięki czemu lepiej wnikają w skórę i mocniej działają. Spróbuj - na pewno nie zaszkodzi a u mnie przykładowo pomogło w połączeniu z ćwiczeniami.
Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 10-03-2016 o 12:02
-
A z therm line fast ktoś próbował ? Pytam ponieważ siostra stosowała 3 miesiące i schudła 6kg oraz cellulit cały jej po prostu zniknął . Myślę , że to zasługa naturalnych składników , w końcu sama muszę spróbować.
-
Mnie na cellulit pomogły masaże odchudzające - antycellulitowe. Wszystkim mieszkającym we Wrocławiu polecam Centrum Eq, które mieści się na ulicy Zwycięskiej. Miejsce rewelacyjne ze wspaniałym Personelem. Masaże są bolesne i raczej nie należą do przyjemności, ale dają naprawdę świetne efekty (pierwsze rezultaty widziałam już po pierwszych wizytach). Po 10 zabiegach stan mojej skóry znacznie się poprawił i w końcu zaczęłam nosić krótsze spódniczki
Radzę wypróbować ten sposób w walce ze "skórką pomarańczową".
-
Na mnie działa tylko wysiłek fizyczny. Żaden krem jeszcze nie podziałał, może nie trafiłam po prostu na taki..
-
Walka z cellulitem to odwieczny problem nas kobiet. Ja sama cellulitu dostałam kiedy zaczęłam się niezdrowo odchudzać, u mnie znajduje się on na udach i pośladkach, u mojej siostry nigdy go tam nie było ale ma go na brzuchu, a ja go tam nie mam. Pozbywanie się cellulitu to niestety nie jest łatwa sprawa i jak każda kobieta szukałam idealnego sposobu aż w końcu odpuściłam bo ona dalej tam był. Wszystkie sposoby z internetu nie dawały oczekiwanego efektu, piłam dużo wody, masowałam się a on dalej tam był. W końcu odpuściłam, ale zaczęłam się odchudzać przy pomocy ogromnej ilości ćwiczeń przeze mnie wykonywanych, ogólnie dużo siedzę na pupie więc musiałam i dużo ćwiczyć, jak ktoś ma pracę fizyczną to ma zadanie ułatwione. Ale wracając do tematu, zaczęłam ćwiczyć bo zbliżało się lato i przestałam zwracać uwagę na to czy mam ten cellulit czy nie, bo skoro pogodziłam się z rozstępami to i z tym czas najwyższy. Ale któregoś dnia po chyba 2 miesiącach intensywnych ćwiczeń spojrzałam w lustro a on był tak minimalny że widziałam go tylko jak się napięłam
Przez wakacje dalej ćwiczyłam i nie miałam z tym problemu, jednak po wakacjach dostałam pracę i ciągle byłam zmęczona więc przestałam ćwiczyć a ON wrócił, przyszła zima więc się nie przejmowałam
Teraz trenuję znowu od 2 miesięcy i znowu mam skórę jak pupcia niemowlaka :P Więc jak dla mnie istnieje tylko jeden sposób na potwora zwanego cellulitem- ćwiczenia
-
Ja niestety również borykam się z cellulitem. Dużą poprawę zauważyłam po regularnych ćwiczeniach na nogi ( przysiady, wykroki najlepiej z obciążeniem). Mam również taką szorstką rękawicę do kąpieli i miałam kiedyś taką gąbkę Syrena
widziałam po niej efekty. Muszę sobie ją znowu zakupić. I tak jak dziewczyny wspominały bańki chińskie plus oliwka ( ja mam z Ziaji do masażu) peelingi
i myślę, że zwykłe balsamy też sobie poradzą, ważne by robić to regularnie
-
Cellulit- zmora wszystkich kobiet. Mi udało się go pozbyć dzięki Venus Freeze. Skorzystałam z 6 zabiegów w krakowskim Vici Clinic i to wystarczyło by skóra stała się gładka i bardziej jędrna.
-
To zależy jaki typ cellulitu. Aktualnie jest to u mnie temat TOP. Ja natomiast zmagam się z tym wodnym. i przyznaję, ze regularne cwiczenia i picie wody nie pomaga. Takze podpinam sie do tematu i czekam na jakis zloty srodek
Pozdrawiam
-
Ciężka sprawa z cellulitem, niestety jest również moim kompanem. Powiem Wam dziewczyny, że próbowałam i chwytałam się wszelkich możliwości. Długoterminowego rezultatu nie było i dzisiaj już wiem, że nie pozbędę się go nigdy. Cellulit wodny, oczywiście w jakimś stopniu zniwelujemy ale ten tłuszczowy już gorzej- on występuje raczej genetycznie. Korzystałam z okładów ciepłymi bandażami, boa, wsmarowywałam w siebie wszelakie kremy, stosowałam peeling kawowy i nic. Mogę jedynie powiedzieć, że skóra się ujędrniła ale nic nie zniwelowała. Dzisiaj już nic konkretnego nie robię, dużo ćwiczę, jeżdżę na rowerze stacjonarnym, używam balsamu ujędrniającego. Wszystko jest w ramach dbania o siebie, walkę skierowaną na skórkę pomarańczową zakończyłam. Nauczyłam się z nim żyć, troszeczkę go rasując...i to chyba najlepszy sposób.
-
Myślę, że najbardziej owocne byłoby połączenie kilku metod. Cellulit to paskudna sprawa, która spędza sen z powiek wielu kobietom, nawet szczupłym. Ja osobiście wielkiego problemu z cellulitem nie mam, raczej prędzej z systematycznym ujędrnianiem skóry w okolicach ud i pośladków, ale jednocześnie robię wiele, aby temu problemowi zapobiegać. Myślę, że dużo dają wszelakiego rodzaju masaże, jak już wcześniej kilka osób wspomniało. Ja obecnie masuję się fit-rollem po ćwiczeniach i przyznam, że naprawdę dużo daje. Jest pomocny na wszystkie partie ciała. Peeling kawowy też na sobie przerabiałam i myślę, ze można jak najbardziej go stosować, ale raczej pomocniczo, bo sam w sobie daje niewiele. Podobnie jak wszystkie kosmetyki typu balsamy, masła i kremy antycellulitowe.
Wiele peofesjonalnych salonów spa ma w swojej ofercie fajne pakiety zabiegów wspomagających walkę z cellulitem. Myślę, że warto w taki pakiet zabiegów zainwestować. W wielu miastach działają salony Beauty Concept, które oferują na prawdę profesjonalne metody walki z cellulitem. Chyba najbardziej zaawansowane z nich to zabiegi na urządzeniu Maximus Tri Lipo oraz LPG Endermologie.
Maximus wykorzystuje dwie technologie, fale radiowe oraz dynamiczną aktywację mięśni. Efektem tego zabiegu jest poprawa napięcia skóry, redukcja cellulitu, redukcja tkanki tłuszczowej oraz poprawienie kształtu sylwetki.
LPG Endermologie również zwalcza cellulit, wyszczupla, modeluje i ujędrnia sylwetkę. Endermologia to próżniowy masaż mechaniczny przy pomocy specjalnej głowicy. Głowica wyposażona jest w dwie pracujące niezależnie rolki masujące, które zasysają fałd skóry. Zabiegi te pobudzają produkcję elastyny i kolagenu, rozluźniają mięśnie i w efekcie pomagają pozbyć się cellulitu i ujędrnić skórę.
Zabiegi te są jednak dosyć kosztowne i, żeby osiągnąć zamierzony efekt, trzeba wykonać serię około 10 zabiegów.
Sama zastanawiam się nad zastosowaniem takich zabiegów u siebie. Jak już się na nie zdecyduję, na pewno dam znać na forum, jakie przyniosły efekty.
Uprawnienia umieszczania postów