Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 65

Wątek: Jakie sposoby na cellulit ?

Kwiatuszeek jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: Jakie sposoby na cellulit ?

Ja zdecydowałam się chyba na najskuteczniejszą metodę pozbywania się cellulitu - karboksyterapia w arkadii opole. Cztery zabiegi plus dieta i efekty są kosmiczne. Myślę, że i Tobie pomogą

Betikani jest nieaktywny Nowy na forum

Nie ma się czego wstydzić. Więcej ruchu i pewności siebie życzę.

Awatar Aga-Przerwa
    Aga-Przerwa jest nieaktywny Nowy na forum
    Wpisy na blogu
    3

Jestem nowa na forum, ale mam doświadczenie w masażu. Co mogę polecić na celulit? Z zawodowego doświadczenia - masaż bańką chińską.
    Bańka chińska działa na zasadzie zasysania skóry, dzięki czemu dość mocno masowana jest tkanka podskórna ud, pośladków, czy brzucha, czyli miejsca, w których najczęściej obserwujemy oznaki mało atrakcyjnej skórki pomarańczowej. Wykonując zabieg przyspieszamy również krążenie krwi masowanych miejsc, wpływając na przemianę materii, a tym samym przyczyniamy się do rozbijania tkanki tłuszczowej.
    Zabieg masażu można wykonać samemu w domu, to nie jest trudne i każdy bardzo szybko może opanować technikę. Jedyne co potrzebne to inwestycja w bańki chińskie, a koszt zaczyna się od 35 zł za komplet baniek.

fitmanmateusz jest nieaktywny Nowy na forum

Muszę spróbować tej metody peelingu z kawy

Olcia838 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Poznań

Suplementacja i odpowiednie odżywianie też mają wpływ na jakość skóry. Od dłuższego czasu pije regularnie sok z aloesu i muszę przyznać, że mam zdrowa i jędrna skórę i ani kawałka ciała z cellulitem. Natomiast kiedy wspomnę jak przez długie lata nie dbałam o siebie (mam na myśli dietę), to aż mi przykro, że dopiero tak późno zainteresowały mnie naturalne sposoby leczenia i zdrowe odżywianie.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 14-08-2017 o 12:14

Awatar Natka158
    Natka158 jest nieaktywny Nowy na forum

Na cellulit stosowałam karboksyterapie i efekty były widoczne po krótkim czasie. Polecam Wam dziewczyny, bo szkoda życia. Wstydziłam wcześniej się wyjść w krótkich spodniach na ulice... Nie warto czekać, lepiej zrobić te kilka zabiegów i cieszyć się ładniejszą skórą.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 14-08-2017 o 12:14

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

To ja dodam od siebie jeszcze jedną metodę, która techniką oparta jest właśnie na masażu bańką. Jest to masaż podciśnieniowy. Urządzenie do tego masażu nazywa się SPM Digital i jest dostępne w ofercie wielu gabinetów spa. To urządzenie posiada szklane aplikatory, coś jak właśnie taki niby-bańki. Pod ten masaż nakład się na skórę różne oleje, które tez mają działanie stymulujące i ujędrniające. Najczęściej są to ekstrakty z alg wzbogacone płynnymi witaminami a i e. Ponoć na początku może występować lekki dyskomfort, czy uczucie pieczenia, ale to dlatego, że skóra jest nieprzyzwyczajona, z każdym kolejnym zabiegiem to uczucie się zmniejsza. Ja sama będę miała robione kilka takich zabiegów, bo jestem teraz w trakcie calej serii różnych zabiegów w SPA, mających na celu ujędrnienie luźnej skóry. Ten masaż podciśnieniowy dedykowany jest jednak, nie tyle stricte skórze pozbawionej jędrności, co właśnie cellulitowi. Przy luźnej skórze podciśnienie może powodowac powstawanie siniaków, dlatego każdy indywidualny przypadek i chęć skorzystania z tego urządzenia należy skonsultować z doświadczoną kosmetyczką, lub fizjoterapeutką. Masażu podciśnieniem nie mogą wykonywać osoby chore na żylaki, zapalenie wątroby, czy nerek, a także kobiety w ciąży i w czasie laktacji.

lila93 jest nieaktywny Nowy na forum

Z mojej strony mogę polecić serum, które mi pomogło całkowicie pozbyć się tego wstrętnego cellulitu. Stosowałam naprawdę różnych metod, zaczynając od peelingów, kremów, balsamów, kończąc na tabletkach. Jak się okazało, wystarczyło trochę poszperać w necie i zamówić serum vialise. Stosowałam codziennie, po miesiącu nie widziałam już cellulitu na udach, a opakowania została jeszcze połowa. Polecam wszystkim kobietkom, które zmagają się z tym problemem.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 14-08-2017 o 12:13

Awatar alusia
    alusia jest nieaktywny Nowy na forum

Peeling kawowy i detoks od środka przeciwutleniaczami

Jeppers jest nieaktywny Nowy na forum

Zgadzam się z twierdzeniem, że zabiegi są doba decyzją. Nie są one aż tak kosztowne a w dodatku są bezbolesne i bezinwazyjne. Trwają maksymalnie godzinę i zapewniają pozbycie się cellulitu. Często dieta i jakieś reklamowane kremy działają tylko czasowo albo w ogóle nie widać żadnych efektów.
    Pozdrawiam

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów