Cześć.Jak chronicie swoją skórę przed słońcem? Macie może jakieś swoje ulubione kosmetyki do opalania się?
Cześć.Jak chronicie swoją skórę przed słońcem? Macie może jakieś swoje ulubione kosmetyki do opalania się?
- Nie mów do mnie Lampka!
- A jak mam mówić?! Jaśnie Oświecony Nosicielu Światła?
Ja zwykle staram się używać kosmetków z mocnym filtrem.Niestety ale słońce mnie nie lubi i mam skłonność do spalania się. Za granicę wybieram 50 a nad nasze polskie morze 30 ( staram się zawsze leżeć w cieniu -tak człowiek również się opala).
Ostatnio odkryłam również bardzo fajne opaski na rękę. Experto Sun. Taka opaska pokazuje jakie jest natężenie słońca i zmienia kolor. Dzięki temu widać kiedy powinno się uciekać od słońca a kiedy użyć dodatkowej warstwy kremu. Znalazłam je w roosmanie.
Tylko dlatego, że coś nie wyszło, nie można zakładać, że na świecie nie ma innych ludzi do kochania. Miłość jest zbyt ważna, by iść bez niej przez życie.
a jaki UV byłby najlepszy an te upały co mamy teraz?
BIKINI Aloesowe mleczko do opalania SPF 30 od Bielendy! Nie jest to balsam, ale w zasadzie to mleczko sprawdza się dużo lepiej. Zdecydowanie produkt numer jeden jeśli chodzi o opalanie z jakim miałam styczność
Co zrobić jeżeli jednak nie znajdę dobrego kremu do opalania i po całym dniu na słońcu skóra zacznie mi się nieprzyjemnie łuszczyć? Próbuję być gotowa na każdy możliwy scenariusz więc przeszukiwałam internet na ten temat. Znalazłam taki artykuł [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , ale nie jestem pewna czy to wszystko co mogę w takiej sytuacji zrobić. Macie może coś do polecenia?
eucerin ma fajne balsamy mimo ze nie sa tanie jednak wydajnosc jest duza wiec wg mnie sie oplaca
nie znam firmy.. to z apteki?
nie wiem czy w aptece sie kupi ale ja zamawialam na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kremów z filtrem powinno się używać przez cały rok. Zimą też. Ciekawy artykuł można znaleźć na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Jak nie kremy z filtrem to inne kosmetyki — nawet produkty do makijażu z filtrami UV!
Świetny jest Balsam do ciała przyśpieszający i pogłebiający opalanie. Ładny koloryt skóra ma po nim, opala się na złotawo. A jaka nawilżona, polecam