Bardzo dobrym kremem stosowanym przy suchych, wrażliwych, podrażnionych skórach nawet z AZS jest Dermaveel (bez sterydów w składzie).
Bardzo dobrym kremem stosowanym przy suchych, wrażliwych, podrażnionych skórach nawet z AZS jest Dermaveel (bez sterydów w składzie).
idealny balsam do ciała dla mnie to vegan smoothie z Bielendy zawiera naturalne oleje i składniki roślinne a do tego fenomenalnie pachnie.
Na pewno pomoże olej konopny, ma doskonałe właściwości, nawilża skórę i zatrzymuje w niej wodę, jak ktoś chce wypróbować to warto zajrzeć na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Mnie ten sklep polecił znajoma, maja tam duży wybór specyfików konopnych.
Jestem bardzo ciekawy ile osób zainteresuje się tym wątkiem.
Ja też mam ostatnio problem ze suchą skórą, nie wiem czy to z powodu ostatniego przeziębienia, czy o co chodzi, ale jest jakaś masakra... Dbam o odpowiednie nawodnienie, bo to podstawa, ale chyba jednak za mało. Zastanawiam się nad jednym balsamem od Biodermy, on jest niby do skóry atopowej i bardzo suchej... a moją bym tak opisała... Nie wiem, inne kremy z drogerii nie działają jakoś szczególnie...
Z problemów skórnych moja znajoma miała kiedyś do czynienia z łuszczyca, nie wiem czy kojarzycie jak to wygląda, ale możecie zobaczyć tutaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], znajdziecie tam różne jej rodzaje i sposoby jak ją leczyć. Znajoma ostatecznie zdecydowała się na leczenie, i udało jej się tego pozbyć
Wygląda spoko, sprawdziłam opinie na paru innych stronach i też są dobre. Myślę, że spróbować zawsze warto - zaszkodzić raczej nie zaszkodzi, a skoro jest dedykowany także do skóry atopowej to raczej ma dobry skład :-) Dzięki za linka, ja mam zawsze na zimę przesuszoną skórę i czasami mam wrażenie, że nawilżenia jej nigdy dość :P