Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Polecane kosmetyki.

villete jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Leszno

Domyślnie Polecane kosmetyki.

Witam,
    pomyślałam o tym temacie, kiedy kolejny raz będąc w drogerii nie zdecydowałam się na żaden tusz do rzęs. Chciałabym, byśmy pisały tu o polecanych przez nas kosmetykach, uwzględniając:
    *rodzaj kosmetyku
    *firmę
    *cenę
    *dostępność w sklepie
    *uwzględnienie przedziału wiekowego
    *sposób działania opisany przez producenta
    *nasze obserwacje

Oczywiście odradzać również można, tylko podać powód. A więc mascary, błyszczyki, kremy pod oczy, balsamy, samoopalacze, kremy ujędrniające, mydła, szampony... no wszystko

Na początek coś co ostatnio kupiłam:

Krem do kąpieli z masłem kakaowym od Ziaji.
    Tania i powszechna firma,
    cena: ok 8-9zł
    dla każdego
    ma nawilżać i wygładzać skórę.
    Moja opinia:
    Pięknie pachnie czekoladą, ma się ochotę zjeść samą siebie po kąpieli, a na diecie - wiadomo, substytuty słodyczy wskazane Niesamowita konsystencja, żaden glut tylko faktycznie bardzo aksamitny krem. Skóra bardzo nawilżona i gładka. Wymyślałam przeróżne mydła, żele itp, z reguły z dużo wyższej półki, a nie byłam z nich tak zadowolona. Można sobie uprzyjemnić nim nawet szybki prysznic, a występuje w naprawdę dużym opakowaniu (chyba 500ml), w serii z masłem kakaowym występują też inne kosmetyki (balsamy, maski, mleczka do demakijażu). Ogólnie strasznie dobrze odnoszę się do tej firmy, jestem młoda więc nie muszę inwestować kilkuset złotych w kosmetyki, a inwestując prawdę powiedziawszy kilka złotych jestem bardzo zadowolona. Szczególnie, że faktycznie bardzo dobrze nawilża ciało, leniwi mogą sobie wręcz balsam odpuścić
    odchudzam się od 23 kwietnia 2009 : )
    była przerwa i teraz od 30 stycznia 2012

https://forum.jestemfit.pl/p...-kg-w-dol.html mój wątek

Awatar Schatzchen
    Schatzchen jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rybnik

Domyślnie Odp: Polecane kosmetyki.

Torf Corporation - Body Designer - Intensywne serum modelujące brzuch, uda, pośladki

Opakowanie to wygodna 200 ml tubka z porządnym otwarciem. Zapach jest przede wszystkim mentolowy, lekko kwaskowy, odświeżający i przyjemny. Konsystencja żelu zapewnia łatwość stosowania, szybkie wchłanianie i... trochę lepką warstewkę na skórze, ale tylko przez chwilę. Po aplikacji czuć lekkie mrowienie i efekt chłodzenia.

Cena ok 6- 7 zł dostępny chyba tylko w sieci sklepów Biedronka
    poprawka - ostatnio widziałam je za cenę 7.99 zl
    Moja opinia :
    stosuje od kilku dni i skóra gładka, jędrna, zdecydowanie polecam !!
    Niejeden droższy kosmetyk umywa się przy tym, zobaczymy jak poradzi sobie z cellulitem, ale jeśli chodzi o wygładzenie skóry to rewelka i ta cena do tego ! jestem na tak

Ostatnio edytowane przez Schatzchen ; 28-05-2009 o 22:01

villete jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Leszno

no, w końcu się ktoś odezwał )

a to tylko wystepuje w biedronce? będzie trzeba skoczyć
    odchudzam się od 23 kwietnia 2009 : )
    była przerwa i teraz od 30 stycznia 2012

https://forum.jestemfit.pl/p...-kg-w-dol.html mój wątek

Awatar Schatzchen
    Mieszka w
    Rybnik

tylko w biedronie go widziałam, jest też podobny modelujacy pupe, biodra, uda czy jakos tak ale nie probowalam ale mam zamiar

Aniash Guest

Smile Odp: Polecane kosmetyki.

Ostatnio zakupiłam sobie reduktor cellulitu rebuild z firmy Ziaja. Jest to oliwka do masażu, która ma zmniejszać objawy cellulitu, utrzymywać elastyczność i jędrność skóry i wspomagać spalanie tkanki tłuszczowej. Kosztuje do 15 zł. 500ml.

Moja opinia:
    Wg mnie jest bardzo wydajny. Skóra momentalnie robi się gładka i napięta. Ujędrnia dobrze skórę i zapobiega wiotczeniu. Nie plami bielizny jak to czasami robią inne oliwki. Polecam go takze po treningu bo dobrze nawilża i regeneruje Cellulitu nie niweluje, ale bardzo go wygładza. Gorąco polecam. Można go dostać w aptekach lub w dobrych drogeriach...

Awatar Schatzchen
    Mieszka w
    Rybnik

opakowanie jest takie pomarańczowe czy czarne bo "rebulid" kojarzy mi się z tą nową serią z Ziajii przeciw cellulitowi

Aniash Guest

Tak tak to jest właśnie to przeciw cellulitowi. Jest czarne

Awatar Schatzchen
    Mieszka w
    Rybnik

hmm no to może spróbuje bo kiedyś dawno miałam tą pomarańczową i raczej kiepska była w mojej ocenie a 500ml to jednak dużo tego jest

dobra żeby niebyło spamu i off topicu napiszę coś o kosmetykach
    Perfecta Extra Slim

Opakowanie: 200 ML

Przeznaczenie:
    Skoncentrowany, wysokoaktywny preparat modelująco ujędrniający do szybkiego wyszczuplania brzucha, bioder, pośladków i ud.

Działanie:
    Dzięki zastosowaniu najnowszej, zaawansowanej technologii, serum w sposób uderzeniowy walczy z objawami nadwagi i nadmiernymi krągłościami ciała. Zawiera L-carnitine-Slim Complex (karnityna, kofeina, spirulina, genisteina i aminokwasy), który natychmiastowo pobudza spalanie tłuszczów w tkance podskórnej oraz drenuje i rozbija zalegające złogi lipidowe. Ponadto mikrosiateczka polisacharydowa formuje na skórze niewidzialny gorset, który w ciągu kilku minut wyraźnie wysmukla i modeluje sylwetkę. Serum poprawia jędrność i liftinguje skórę, a także zapobiega ponownemu odkładaniu się tkanki tłuszczowej. Delikatne chłodzenie lub mrowienie towarzyszące wchłanianiu się preparatu jest wynikiem błyskawicznego działania składników aktywnych.

Rezultaty:
    Skóra jędrna i gładka w dotyku. Po 4 tygodniach stosowania zapewnia redukcję obwodu brzucha o 4 cm, a odwodu uda o 3,8 cm.

Informacje dodatkowe:
    Perfecta Extra Slim to seria kosmetyków wyszczuplająco-ujędrniających opracowanych z myślą o kobietach borykających się z problemami cellulitu, rozstępów, czy nadwagi. Dzięki zastosowaniu najnowocześniejszej, zaawansowanej technologii, preparaty działają w sposób uderzeniowy i szybko modelują sylwetkę oraz likwidują niechciane krągłości oraz problemy skórne.

To obiecuje nam producent, ale kosmetyk faktycznie fajnie wygładza skórę, skóra jest napięta, czy rzeczywiście obwody są mniejsze po dłuższym stosowaniu? niewiem, bo nie stosowałam jakoś specjalnie długo, raczej sporadycznie na zmianę z innymi kosmetykami. Nie przepadam za kosmetykami po uzyciu których czuć Arktyczny chłód brrrr

Cena ok 11- 14 zł zależnie od tego gdzie kupujecie

Awatar Broccolie
    Broccolie jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Żory

Hej dziewczyny
    Ja z EVELINE (są przeróżne z tej serii, jedne modelują biust, drugie najbardziej na rozstępy, itd.) używam Slim EXTREME 3D - serum intensywnie wyszczuplające + ujędrniające ANTYCELLULIT
    modeluje sylwetke, zwalcza cellulit i rozstępy redukuje tkanke tłuszczową.
    za 250ml zapłaciłam niecałe 14zł. ale naprawde warto i zdecydowanie polecam!
    po tygodniu stosowania 2 razy dziennie skóra jest gładziutka, nie ma tych okropnych fałdek, wszystko wyrównane, a rozstępy mniej widoczne ma taki miętowo-ziołowy zapach, po nałożeniu jest takie przyjemne uczucie mrowienia i chłodu.
    zamierzam kupić jeszcze żel pod prysznic z tej serii i serum modelujące do biustu
    `Cause in this world It`s Swim-or-Sink !

moje zmagania: Kg w dół! Dasz rade mała !
    zapraszam

Aniash Guest

Szczerze mogę polecić kosmetyki z Perfecta Body bo są naprawdę skuteczne. Fakt, że strasznie chłodzą, ale to tylko oznaka tego, że działają składniki stymulujące Zawsze mam te balsamy w łazience Gorąco polecam i cena przystępna

Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów