Witam,
pomyślałam o tym temacie, kiedy kolejny raz będąc w drogerii nie zdecydowałam się na żaden tusz do rzęs. Chciałabym, byśmy pisały tu o polecanych przez nas kosmetykach, uwzględniając:
*rodzaj kosmetyku
*firmę
*cenę
*dostępność w sklepie
*uwzględnienie przedziału wiekowego
*sposób działania opisany przez producenta
*nasze obserwacje
Oczywiście odradzać również można, tylko podać powód. A więc mascary, błyszczyki, kremy pod oczy, balsamy, samoopalacze, kremy ujędrniające, mydła, szampony... no wszystko
Na początek coś co ostatnio kupiłam:
Krem do kąpieli z masłem kakaowym od Ziaji.
Tania i powszechna firma,
cena: ok 8-9zł
dla każdego
ma nawilżać i wygładzać skórę.
Moja opinia:
Pięknie pachnie czekoladą, ma się ochotę zjeść samą siebie po kąpieli, a na diecie - wiadomo, substytuty słodyczy wskazaneNiesamowita konsystencja, żaden glut tylko faktycznie bardzo aksamitny krem. Skóra bardzo nawilżona i gładka. Wymyślałam przeróżne mydła, żele itp, z reguły z dużo wyższej półki, a nie byłam z nich tak zadowolona. Można sobie uprzyjemnić nim nawet szybki prysznic, a występuje w naprawdę dużym opakowaniu (chyba 500ml), w serii z masłem kakaowym występują też inne kosmetyki (balsamy, maski, mleczka do demakijażu). Ogólnie strasznie dobrze odnoszę się do tej firmy, jestem młoda więc nie muszę inwestować kilkuset złotych w kosmetyki, a inwestując prawdę powiedziawszy kilka złotych jestem bardzo zadowolona. Szczególnie, że faktycznie bardzo dobrze nawilża ciało, leniwi mogą sobie wręcz balsam odpuścić
![]()