Strona 1 z 28 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 279

Wątek: Wątek o biustach II - Kompendium stanikowej wiedzy :)

Awatar pris
    pris jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Małopolska

Smile Wątek o biustach II - Kompendium stanikowej wiedzy :)

Zacznę może od posta, który był na poprzednim wątku (35 stron czytania, polecam!).

Sporo na tym forum kobiet o bujniejszych kształtach, albo tych po prostu narzekające na swój biust. Że za duży, że "niewygodny", że ze stanikami coś nie tak. Że mimo młodego wieku stracił jędrność i kształt.
    Przyczyną jest najprawdpodobniej źle dobrany rozmiar stanika.
    90% Polek nosi źle dobrany stanik - jeśli podejrzewasz, że możesz być jedną z nich:

Zapraszam przede wszystkim do odwiedzenia forum [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], gdzie znajdziecie właściwie wszystko, co chciałyście wiedzieć o biustach i stanikach, ale bałyście się spytać
    Staniki sportowe, stroje kąpielowe, staniki dla karmiących, asymetria piersi - poruszane są naprawdę wszystkie kwestie i problemy. Lobby jest niezależną grupą kobiet, forum otwartym dla wszystkich, które nie reklamuje żadnego producenta - jedyne co lobbuje to
    noszenie przez Polki staników w DOBRYCH ROZMIARACH.
    Zapraszam też do nieocenionej [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - szczególnie do obejrzenia zdjęć i tekstów w kategorii "Biust tygodnia" - na własne oczy można się przekonać, jak wygląda sylwetka w dobrze i źle dobranym staniku. Uwaga, można przeżyć szok

Pamiętajcie, rozmiar nie kończy się na D! Trzeba tylko zacząć od odnalezienia swojego właściwego rozmiaru, a potem podziwiać jak biust w nowym i dobrze dobranym staniku odzyskuje kształt i jędrność.
    Przejrzyjcie (poniżej) "Piersiówkę" (po kliknięciu na obrazek pojawi się większa wersja) i... PYTAJCIE!
    Jeśli macie jakieś pytania, problemy, postaram się pomóc. Jeśli chciałbyście się dowiedzieć, czy rozmiar, który nosicie jest ok - pytajcie. (trzeba się zmierzyć jak najciaśniej tuż POD biustem - na wydechu i naprawdę barrrrdzo ciasno - miarka jest nierozciągliwa, obwód stanika - tak! Sam biust mierzy się w miękkim staniku.).

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Na diecie od zawsze na portalu - od 2005.
    Wzrost: 177, wiek: 29. [MÓJ WĄTEK]

Awatar pris
    Mieszka w
    Małopolska

Domyślnie Odp: Wątek o biustach II - Kompendium stanikowej wiedzy :)

Ups, zdublował mi się wątek, ten drugi do wywalenia proszę

czukerek jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Brtak mi słów by wyrazić ile moje cycki zawdzięczają lobby

Polecam lekturę od dechy do dechy

Awatar Kasikowa
    Kasikowa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Przemyśl

Smile Odp: Wątek o biustach II - Kompendium stanikowej wiedzy :)

Ja też polecam lekturę lobby i starego wątku

Ja się nie mogę doczekać zimy, wtedy będę miała zastrzyk gotówki no i hmm ostanikuję się znów

Arabella z najnowszej kolekcji będzie moja, a co! - mam nadzieję że już niedługo hihi
    A było 119 kg ...

Awatar pris
    Mieszka w
    Małopolska

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Bardzo polecam temat i nieco wyższy stopień wtajemniczenia w "stanikologię", chodzi o szerokość fiszbin. Sama jestem idealnym przykładem wąskofiszbinowca, dla którego Freya jest stworzona, a Panache lepiej omijać szerokim łukiem. Niestety, w wakacje trochę narzekam na tą Freyo-kompatybilność, bo nie wiedzieć czemu Freya ma w większości bardzo szerokie ramiączka, które nie wyglądają estetycznie, gdy wystają zza bluzki na ramiączkach Panache ma ramiączka węższe - tak wynika z moich obserwacji. No cóż, coś za coś - absolutnie "podniebny", jabłuszkowo okrągły biust we Freyi, albo estetyczne ramiączka... Szkoda że nie można tego połączyć :/

Awatar corsicangirl
    corsicangirl jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Pris powinnaś dostać nagrodę za to, ze rozprzestrzeniasz wiedze o stanikach ;D

Awatar juli29mar
    juli29mar jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Paron

Przegladajac stary watek zaczelam miec watpliwosci czy oby napewno nie mam zbyt szerokich biustonoszy w obwodzie. Natknelam sie na link ze stanikowym kalkulatorem i sprawdzilam. I co sie okazalo? Ze zamiast 75B powinnam nosic 70B (76cm ciasno mierzony obwod + 84cm w biuscie). Pris, jak myslisz czy 70B bedzie ok?
    Nie wiem czemu wczesniej nie zajrzalam nigdy na Twoj watek Pris. Natknelam sie parokrotnie na niego, ale jakos wydawalo mi sie, ze jest on przeznaczony dla osob z duzym biustem, a nie takimi orzeszkami jak moje :P

10.03.2009 Powiedzielismy sobie "TAK"
    Zapraszam do wspolnych cwiczen
    Juli29mar walczy ze slodyczami

Awatar pris
    Mieszka w
    Małopolska

juli - faktycznie, za szeroki masz obwód. Spróbuj zmierzyć 70C, bo wnioskuję, że będziesz brała coś ze sklepu z bielizną typu Triumph czy Intimissimi, a kalkulator dotyczy raczej marek brytyjskich jak Panache czy Freya. Pamiętaj, że przede wszystkim obwód w ciągu dnia nie może "latać", tzn przesuwać się samoistnie na plecach coraz wyżej, bo to obwód biust podtrzymuje, nie ramiączka. A wielkość miseczek najlepiej widać po nałożeniu stanika w nachylonej pozycji, kiedy piersi wpadają sobie pod wpływem grawitacji do miseczek Potem ściągnięcie ramiączek, tak żeby środek piersi tzn sutki były na wysokości połowy przedramienia - ponoć wzorcowo tak być powinno I widać czy wszystko ok. Piersi nie powinny wypływać górą jak ciasto drożdżowe, ani nie powinno być luzu w misce.

Orzeszki nie orzeszki, a dobry stanik i podtrzymanie się im należy! Warto mieć biust w dobrym stanie zawsze, żeby nie płakać za kilka lat, że "ma tendencje do obwisania".

Awatar juli29mar
    juli29mar jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Paron

oj, bede musiala sobie jutro (a co tam zaczne juz dzis!) dokladnie przeczytac caly stary watek, jak i stronki ktore polecasz. A gdy juz bede bogatsza w wiedze, wybiore sie do sklepu i poprzymierzam. Jestem ciekawa ktory rozmiar bedzie mi najlepiej lezal.. 70C mowisz.. Zanim schudlam nosilam 75C - niedawno przymierzalam ktorys z moich starych stanikow wlasnie z Triumph - a i miseczka C byla sporo za duza.. No ale zobaczymy

10.03.2009 Powiedzielismy sobie "TAK"
    Zapraszam do wspolnych cwiczen
    Juli29mar walczy ze slodyczami

Awatar pris
    Mieszka w
    Małopolska

juli, ale miseczka C w rozmiarze 75C jest dla biustu 92cm Dlatego miseczka w 75C jest na Ciebie za duża. Miseczka C w rozmiarze 70C jest na biust 86cm (w brytyjskich markach, przypuszczam że w Triumphie będzie ok.)

Miseczka to rzecz względna, w zależnosci od obwodu są diametralnie różne wielkościowo!
    Zobacz tutaj, nieśmiertelny przykład (z australijskiej rozmiarówce) - oba staniki to miseczka DD, ten powyżej to 90DD, ten niżej - 60DD. Miseczka ta sama, "większe D" , a nie powiesz że są na identyczne biusty.

Strona 1 z 28 1 2 3 11 ... OstatniOstatni