Ja chodziłam na nakładanie kwasu glikolowego: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Nie wyobrażam sobie nic lepszego. Miałam już białe znaki cellulitu i znikły,...Ten peeling jest w tym procesie bardzo ważny, dzięki niemu powstaje obudowa włókien sprężystych, skóra jest taka mięciutkaWięc się nie martw, wszystko da się naprawić
![]()
Podobno wibro masaże są także bardzo dobre na ten problem. Z mat masujących.
Dziewczyny kochane.. mamy 2 rodzaje cellulitu..
wodny i tłuszczowy.. tłuszczowy jest w zasadzie nieuleczalny.. można poprawić nieco wygląd skóy, jej napięcie i sprężystość dzięki czemu cellulit się w tym zgubi i in nadal będzie.. więc jeśli tylko przestaniemy ćwiczyć, masować, kremować to wróci w zasadzie od razu.. jednak ten cellulit jest rzadki. wywoływany chorobą - Cellulitis..
Za to cellulit wodny dotyka większości kobiet i owszem.. walka z nim nie ejst łatwa, ale wystarczy ćwiczyć, pić dużo wody, ograniczyć do minimim sól, uważać by nogi nie były niczym opięte za mocno (skarpetki z ciasną gumką, niewygodne buty, zbyt opięta odzież). Oczywiście efekt przyspieszą masaże, peelingi, natryski naprzemienne ciepłą i zimną wodą (zawsze kończymy na zimnej!).
Ja osobiście polecam peeling z kawy mielonejprzepisów w internecie jest masa.. ja robię podstawowy kawa + cukier lub kawa +sól z żelem pod prysznic. Efekty są spektakularne.
Cel I - 99,9kg - OSIĄGNIĘTY! 30.05.2014r.
Cel II - 89,9kg
OGÓŁEM
Damą być, ach, c'est si bon, ach, c'est si bon. Tylko, że te kilkogramy, kilogram są! - Strona 2
Najgorsza zmora nawet kiedyś jak byłam w miarę chuda to miałam to cholerstwo ... ja już chyba nic nie poradzę takie geny :/
Ja zapisałam się na masaż bańką chińską. Zaczynam od przyszłego tygodniaCiekawe czy pomoże. Mam nadzieję, że tak.
Moja siostra po ciąży dostała szału na temat celulitu. Biegała po sklepach w poszukiwaniu kremów, potem całą wypłatę wydała na wizyty u kosmetyczki. Przegięcie. Co najciekawsze w końcu stwierdziła, że znalazła coś genialnego i zaczęła korzystać z zabiegów drenażu limfatycznego. Twierdzi, że działa. Próbowałyście, bo nie do końca ufam jej szczebiotaniu?![]()
(jakby co, to szukała tutaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
U mnie kiedyś pomógł tylko ruch i odpowiednia dieta. Nie ma cudów.