Hej ! Chciałam się zapytać czy może wiecie jak usunąć przebarwienia na twarzy ? Często po wycisnieciu jakiejś krostki zostają mi plamy na twarzy i ciężko mi usunąć..a w zasadzie nigdy ,zostają do końca..Z góry dziękuję
Hej ! Chciałam się zapytać czy może wiecie jak usunąć przebarwienia na twarzy ? Często po wycisnieciu jakiejś krostki zostają mi plamy na twarzy i ciężko mi usunąć..a w zasadzie nigdy ,zostają do końca..Z góry dziękuję
Ze łzami w oczach spoglądam w lustro,żeby ujrzeć chudą mnie... żeby uwolnić się od tego ciała...żeby młoda,promienna lekką dusza wyskoczyła z ciała...
Welaaa próbowałaś peelingów ? U mnie z czasem bladły i znikały całkowicie...
mam także taką fajną myjkę do twarzy która służy do peelingów (wystarczy ją zanurzyć w wodzie i masować twarz) nie tylko poprawia kolor skóry i złuszcza stary naskórek ale także usuwa przebarwienia
masz także do wyboru peeling kawitacyjny u kosmetyczki (za 30minut płaciłam 30zł).
Oczywiście musisz skończyć z wyciskaniem pryszczy bo problem będzie powracał !
Pozdrawiam
jedynie pilling zostaje no i nie wyciskanie pryszczyDDDDDDDDDDDDDDDDDD
O przebarwienia możesz zapytać swoją kosmetyczkę. Moja opowiadała o zabiegu z kwasem, jednak pamiętam zbyt mało szczegółów, aby dokładnie Ci powiedzieć, ile kosztuje, jaki kwas itp. Jeśli nie pomagają peelingi, to możesz żel punktowy do wyprysków z kwasem salicylowym (2%) z avonu. Mi on bardzo pomógł. Usuwa też zaczerwienienia. Zawsze możesz zgłosić się do dermatologa
Sok z cytryny jest dobry na niewielkie przebarwienia. Poza tym jeszcze aktywny krem punktowy Lucidin na przebarwienia (z Iwostin).
Warto jest faktycznie najpierw spróbować przy użyciu domowych sposobów, a dopiero potem zainteresować się medycyną estetyczną. Niekiedy niestety nie ma innej możliwości i warto jest zainwestować w siebie i taką ofertę sobie znaleźć. Świetna jest oferta medycynaestetyczna.com/piekna-twarz/ulthera-lifting-twarzy Klinika bardzo dobra, jedna z lepszych w Warszawie, więc w razie potrzeby możecie się do niej bez obaw zgłosić!
Ostatnio edytowane przez Bulletproof0001 ; 05-05-2015 o 18:31
Ja chyba wolę naturalne metody i słyszałam, że na trądzik pomaga olej konopny. Ja osobiście kupuję tylko ten z eko sklepów albo z apteki.
Ostatnio edytowane przez marlenkaa26 ; 29-04-2015 o 07:10
Ja również stawiam na naturalne kosmetyki. Są o wiele lepsze niż zwykłe, bo nie zawierają tyle chemii, a i efekty szybciej przychodzą.
Przebarwienia to problem nierówno rozkładającego się barwnika skóry - melaniny. Przyczyn może być wiele, niestety melanina w skórze znajduje się w jej głębszych warstwach, nie na powierzchni. Peelingami czy maseczkami nie mam wielkich szans zmienić przebarwień. Co najwyżej oczyścimy skórę z nadmiaru rogowaciejącego naskórka, co lekko wyrówna koloryt i zdejmie trochę szarości ze skóry.Ja bym szukała zabiegów profesjonalnych. Może kwasy owocowe, może coś z medycyny estetycznej, na pewno jakieś głębiej działające zabiegi. Dla siebie wyszukuję zabiegi na ladytime.pl To miejsce, gdzie zamówić można zabiegi w większości gabinetów w największych miastach w Polsce. Tam można tez sprawdzić opinie o gabinecie i trafić na spore zniżki. O tych zniżkach informują też w newslettere, o ile się na niego zapiszecie.
Mnie pomogła w małym, bo w małym stopniu maść cynkowa .
Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 22-02-2016 o 13:41