Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 121
Like Tree1Lubią to

Wątek: Zniszczone włosy - sposoby regeneracji.

juanitaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Valencia

Domyślnie Odp: Zniszczone włosy - sposoby regeneracji.

a ja ostatnio wyprobowalam szampon na zniszczone koncowki z herbal essences i musze przyznac ze dziala,nadal mam sporo,ale o wiele mniej niz zanim zaczelam. A szczerze mowiac nei wierzylam,ze cos mi pomoze.Jakbym jeszcze kupila odzywke i maseczke z tej serii to moze calkowicie bym "wyleczyla" moje koncowki

Awatar AlbaWalker
    AlbaWalker jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Wink Odp: Zniszczone włosy - sposoby regeneracji.

A ja jestem szczęśliwą posiadaczką sauny do włosów. Wydatek spory, bo parę setek, ale dokupiłam do niej profesjonalną kurację regeneracyjną z Goldwella za 160zł i mam teraz piękne, lśniące, miękkie i zdrowe włosy. Nie żartuję, efekt jest zdumiewający już po pierwszym użyciu. U fryzjera też robią takie zabiegi, ale koszt, np. u mnie w mieście to aż 45 zł jednorazowo. Systematycznie na to chodząc można zbankrutować.
    A poza tym w saunie mam lampę ozonową, która teraz własnie pomaga mi w kuracji domowego stałego prostowania i trwałej koloryzacji. Polecam serdecznie.
    Moja siostra jest fryzjerką, posiada identyczną saunę w salonie, zwróciła jej się po 3 miesiącach. Bardzo fajny zabieg na włosy, bardzo popularny już.
    W niektóre rzeczy trzeba najpierw uwierzyć, żeby je zobaczyć.

neko_chan Guest

nie wiem, co jest nie tak z moimi włosami, może to przez te upały, ale nawet farbowane bardzo się preztłuszczają! końcowki są suche, a całe włosy tłuste!!! kupiłam jakiś szampon regenerujący ,zobaczymy

SyLwIaNa42 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    warszawa

Ja tak samo mam bardzo zniszczone wlosy. nie wiem co zrobic. Musze kupic jakis preparat. Jezeli Wam pomagaja to moze i mi sie uda odbudowac wloski.

cattibrie jest nieaktywny Sławny na forum

ja polecam ten szampon + odzywka [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

olejek arganowy rzeczywiście jest tam w składzie i czyni cuda

Awatar rotacja
    rotacja jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez neko_chan Zobacz posta
    nie wiem, co jest nie tak z moimi włosami, może to przez te upały, ale nawet farbowane bardzo się preztłuszczają! końcowki są suche, a całe włosy tłuste!!! kupiłam jakiś szampon regenerujący ,zobaczymy
    Mam dokładnie taki sam problem :/
    Trzeba myśleć pozytywnie!

lilymarlene jest nieaktywny Nowy na forum

A czy szampony herbal essences faktycznie tak ładnie pachną?

Może ja się wypowiem. Jestem zadowolona ze swoich włosów. Stosuję odżywkę, którą dała mi moja fryzjerka (może to jest pomysł?), była dość droga, ale jest skuteczna. Poza tym szampon l'oreal odbudowa czy jakoś tak. Kiedyś w czasach gimnazjum stosowałam specyfik z apteki sok z czarnej rzepy czy jakoś tak - niemiłosiernie śmierdziało, ale efekt w wcierania w skórę głowy gdzieś po miesiącu był rewelacyjny. Tyle, że działa tylko na to co odrasta, więc nie wiem czy pomoże.

Moje włosy (mam bardzo długie - takie prawie do pośladków) są zdecydowanie lepsze od kiedy włączyłam do diety regularnie orzechy, migdały, pestki dyni słonecznika - jem je codziennie, od kiedy się odchudzam tylko tyle, by nie przekraczać 100 kcal (jestem na 1500). Niestety to zalecenie choć bardzo skuteczne pewnie niewielu dietkującym pomoże. Jeśli jednak Wasza dieta na to pozwala gorąco polecam "działanie od środka".

MariaKwiatuszek jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Koszalin
    Wpisy na blogu
    1

Cytat Zamieszczone przez cattibrie Zobacz posta
    ja polecam ten szampon + odzywka [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

olejek arganowy rzeczywiście jest tam w składzie i czyni cuda
    mam ten szampon wraz z odżywką i też go polecam mi pomaga, włosy są miękkie, nie puszą się i końcówki jakby odżyły, a i kolor się nie zmywa

choć mam problem z nadmiernym wypadaniem włosów już od dłuższego czasu i zastanawiam się co może być tego powodem

juanitaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Valencia

[QUOTE=lilymarlene;1497442]A czy szampony herbal essences faktycznie tak ładnie pachną?

Ten moj pachnie bardzo ladnie,malinowy z ekstraktem z jedwabiu

lilymarlene jest nieaktywny Nowy na forum

MariaKawiatuszek: lekarka mówiła kiedyś mojej koleżance, że w większości przypadków to jednak kwestia niedoborów i trzeba działać od środka. Jeśli nie ma niedoborów powinna wystarczyć dobra odżywka i szampon. Trzeba zwracać uwagę na to czy je się potrawy bogate w minerały i witaminy (ogólnie żeby nie mieć problemów ze zdrowiem warto poszukać źródeł wszystkich), gorzej jeśli dieta Ci nie pozwala.

juanitaa zachęciłaś mnie. A zapach trzyma się jeszcze trochę po umyciu? Nawet jeśli nie to kupię dla samej przyjemności mycia.

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów