Strona 1 z 13 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 121
Like Tree1Lubią to

Wątek: Zniszczone włosy - sposoby regeneracji.

NalokaToPotengiKlocz jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Thumbs up Zniszczone włosy - sposoby regeneracji.

Jak w tytule.
    Mam długie ( do zapiecią od stanika ) włosy. Farbowane ( 4 razy w roku ), suszone po kazdym myciu. Zniszczone włosy to powszechny problem bo farby, suszarki, lokowki, prostownice kuszą kuszą ;]
    Więc myślę ,że taka "biblioteczka wiedzy" na temat ich pielęgnacji się przyda
    Co do moich faworytów:
    1. Seboradin - pomarańczowy balsam. SMIERDZI. I wybaczam mu to może jechac czym chce za to co robi z włosami. Jest zdecydowanie najlpszy. Mała wydajność ale i cena nie za wysoka ok 20zł. Dużo lepszy od WAXa. Uratował moje włosy przed scieciem po nieprzemyslanej i nieudanej trwałej.
    2. Kallos Mleczny - Ja płacę 22 zł za litr i jest to jedna z najwyzszych cen jakie widziałam. Nie jest dostępny w kazdej drogerii, ale można z łatwością znaleźć w internecie albo miejsce w ktorym go sprzedają. Można kupic i mniejsze opakowania ;] bo nigdy nie wiadomo czy włosy polubią się z proteinami.
    3. Olej kokosowy - przed myciem noszę jak najdłuzej mi sie uda. Lepszy od rycyny i oliwy z oliwek. Bardzo wygladza włosy.

A czym Wy pielęgnujecie włosy?
    W oczekiwaniu na wyniki matur... O.o Wakacyjnie!
    Dieta Dr. Lutza - zapraszam
    Start - 132.9 kg Dziś - 128.5 (- 4.4)
    Cześć.. Jestem Julia :-)

Awatar Raiqa85
    Raiqa85 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Southend-on-sea

Domyślnie Odp: Zniszczone włosy - sposoby regeneracji.

Biosilk-polecam
    do tego maseczka z jajka, oliwy z oliwek i cytryny(tylko jasne włosy)
    ostatnio balsam regenerujący z Schaumy
    włosy mam gęste jak nigdy wcześniej

Polecam też WAX i szampon Dove

dobrze jest też nosić włosy często rozpuszczone, bo gumki osłabiają cebulki

Awatar monika_zm
    monika_zm jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Piaseczno
    Wpisy na blogu
    5

Cytat Zamieszczone przez Raiqa85 Zobacz posta
    Biosilk-polecam
    bio silk ja też polecam ale tylko jedwab bo szampon i odżywka moim zdaniem nie są dobre.
    Ja używam szamponu do włosów farbowanych farmaceris lub loreal"Intense repair"dostępny w salonach fryzjerskich.
    Co do zniszczonych włosów to stanowczo polecam maski nawilżające i oczywiście w salonie można zrobić sobie serję zabiegów regenerujących na włosy.

50 BRZUSZKÓW DZIENNIE NA POCZĄTEK

Awatar Witalisa
    Witalisa jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Toruń

Smile Odp: Zniszczone włosy - sposoby regeneracji.

Osobiście nie polecam Biosilka, kosmetyki tej firmy dostają od 7 do 10 punktów w skali toksyczności na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
    O wiele lepsze efekty można uzyskać przez zastosowanie naturalnych produktów, czyli już wspomniane jajo z oliwą lub oleje naturalne tłoczone na zimno, które można znaleźć na stronie mazidla.com. Wyrzuciłam wszystkie kremy do twarzy i balsamy do ciała, olejki dają o wiele lepszy efekt pielęgnacyjny niż ta cała chemia.
    Centrum Zdrowego Życia Witalizm
    ul. Rabiańska 17/1, Toruń
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    tel.: 796 685 694
    Zadzwoń i umów się na wizytę!

Awatar Raiqa85
    Raiqa85 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Southend-on-sea

wszystko teraz w sobie ma chemie, nawet te "naturalne" jajka..

Awatar Witalisa
    Witalisa jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Toruń

Exclamation Odp: Zniszczone włosy - sposoby regeneracji.

Zgadza się. Jednakże jajka z racji tego, że nadają się do spożycia są w o wiele mniejszym stopniu toksyczne dla naszego organizmu. W składzie przeciętnego kosmetyku znajduje się przynajmniej kilka silnie toksycznych substancji, których kilka razy większa dawka mogłaby spowodować poważne zatrucie. Jedną z takich substancji jest np. EDTA, czyli wersenian dwusodowy, który w konserwacji zabytków był używany do oczyszczania marmurów z czarnych skorupiastych zabrudzeń. Obecnie nie poleca się jego stosowania, gdyż narusza on zdrowy kamień!
    Wyobraź sobie teraz, że nakładasz kosmetyki z EDTA na swoja skórę i włosy, aby je nawilżyć i zregenerować.
    Centrum Zdrowego Życia Witalizm
    ul. Rabiańska 17/1, Toruń
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    tel.: 796 685 694
    Zadzwoń i umów się na wizytę!

juanitaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Valencia

ja mam problem z rozdwojonymi koncowkami...nawet jak podetne wlosy,to za pare dni znowu znajduje rozwojone konce;/czasami nawet dziela sie na 3,4 czy wiecej czesci;P Dodam,ze prawie nigdy nie susze wlosow suszarka,nie uzywam prostownicy ani lokowki ,nie farbuje wlosow(chociaz kiedys to robilam ostatnio jakies 3 lata temu) i uzywam dobrego szamponu do wlosow.Probowalam serum na zniszczone koncowki z Avonu i raczej nic nie dalo...
    jakies sugestie?

MalaOwieczka Guest

Cytat Zamieszczone przez Witalisa Zobacz posta
    Zgadza się. Jednakże jajka z racji tego, że nadają się do spożycia są w o wiele mniejszym stopniu toksyczne dla naszego organizmu. W składzie przeciętnego kosmetyku znajduje się przynajmniej kilka silnie toksycznych substancji, których kilka razy większa dawka mogłaby spowodować poważne zatrucie. Jedną z takich substancji jest np. EDTA, czyli wersenian dwusodowy, który w konserwacji zabytków był używany do oczyszczania marmurów z czarnych skorupiastych zabrudzeń. Obecnie nie poleca się jego stosowania, gdyż narusza on zdrowy kamień!
    Wyobraź sobie teraz, że nakładasz kosmetyki z EDTA na swoja skórę i włosy, aby je nawilżyć i zregenerować.
    Napewno z jednej strony masz rację, ale wiem z b. pewnego źródła, i również przez własne doświadczenie, że nawet najlepsze kosmetyki z naturalnych składników czy nawet robione w domu nie dają tak dobrych rezultatów jak kosmetyki "normalne". Mają one w sobie chemię właśnie po to, żeby działanie było jak najlepsze. Ludzie wydają mnóstwo pieniędzy na tzw. naturalne kosmetyki, a efekty bardzo często są mizerne. Myślę, że jeśli użyjemy kosmetyków np. do włosów, które są powszechnie znane i dostępne w sklepach to nie skończymy łysi Wsponiałaś o jednej z toksycznych substancji używanej przy produkcji kosmetyków. Napisałaś też, że jego KILKA RAZY WIĘKSZA DAWKA MOGŁA BY spowodować zatrucie. Jeśli ten składnik jest powrzechnie używany do wytwarzania kosmetyków szczerze wątpie, żeby w ilości odpowiedniej do tego celu mogła nam zagrozić. Nikt przecież nie dopuścił by do sprzedaży produktu, który zagraża naszemu zdrowiu czy życiu. Nie popadajmy w paranoje

Co do pielęgnacji włosów. Słyszałam, że przy bardzo zniszczonych włosach fryzjerzy stosują czasami taką metodę:
    Na umyte, wilgotne włosy trzeba nanieść dużą ilość odżywki do włosów, zawinąć włosy w cienki materiał, np. ścierkę, taką jakiej używamy w kuchni do wycierania naczyń I przez dłuższą chwilę ogrzewamy głowę suszarką potem oczywiście płuczemy włosy.

I również polecam biosilk

Awatar rotacja
    rotacja jest nieaktywny Nowy na forum

Ja na farnbowane od czasu do czasu maseczkę. A codziennie suplement diety ze skrzypem polnym.
    Trzeba myśleć pozytywnie!

katkanna Guest

Hehe ja walczę z suchymi końcówkami po wyjściu z blondu - od skóry mam piękne nowe włosy, ale te końce... ugh. Kiedyś stosowałam maski garniera, ale nic nie dawały. Teraz tylko odżywka niespłukiwana Dove i Henna Wax 1-2 w tygodniu. Ostatnio zakupiłam serum z jedwabiem od firmy handlującej artykułami fryzjerskimi na Allegro. Zaaplikowałam wczoraj, na razie nie odstają jak takie połamane gałązki. No i pięknie pachną

Strona 1 z 13 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów