Strona 1 z 16 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 158

Wątek: dieta 1000 kcal

Awatar lebioda
    lebioda jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Question dieta 1000 kcal

Ciekawa jestem kto z was redukuje swoja wagę wg diety 1000 kcal/dzień.
    Ja stosuję tą dietę od 19 marca i jak widać chyba calkiem nieźle mi idzie...

Awatar fausta2
    fausta2 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Norwegia

Smile Odp: dieta 1000 kcal

hejka też jestem zainteresowana ta dieta... do końca czerwca muszę zgubić 10 kg!
    jak wygląda ta dieta? co jesz? czego nie?
    pozdrawiam i gratuluje!

dzieczynaMalina Guest

Domyślnie Odp: dieta 1000 kcal

Ja generalnie jestem na 1300-1500kcal/dzień Mam dużo ruchu więc 1000kcal to było dla mnie za mało. Z tym, że śniadanie staram się jeść dość duże, a kolacje małą

Awatar lebioda
    lebioda jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Wink Odp: dieta 1000 kcal

Hej,
    nie jem żadnego mięsa od listopada - więc ułożylam sobie dietę wegetariańską - warzywa, owoce, nabiał i założylam że muszę schudnąć jakieś 16 kilo więc sporo...
    Od początku diety, czyli 19 marca nie jem mącznych produktów - zero makaronu, pieczywa i pilnuję kalorii. korzystam z dzienniczka kalorii na dieta.pl bo dzięki temu wyłapuję ile do tej pory jadlam pustych kalorii (słodycze!! pieczywo!! makarony!!) - teraz nie ma przebacz - wszystko co jem jest odnotowane i się sumuje - próbuję nie przekraczać 1000 -1100 kcal max i zazwyczaj mi się to udaje.
    Na śniadanie jem często serek wiejski light z łyżeczką miodu / saszetkę musli z chudym mlekiem, potem jakiś owoc - jabłko albo sok wyciskany z pomarańczy / na obiad warzywa gotowane / duszone / kotlety warzywne / kotlety z soczewicy, cieciorki i inne wegetariańskie przysmaki - 100% warzyw i strączków więc mega zdrowe i niezbyt kaloryczne / surowki / sałatki typu grecka z feta light albo po prostu ogorek z jogurtem naturalnym / na kolację koktail truskawki + maślanka / jajecznica z 1 jajka z cukinią / mozarella light+ pomidor+bazylia+ odrobina oliwy z oliwek - często zamiennie z daniami warzywnymi. Wszystkie posiłki do 19.00 maksymalnie.
    Polecam wszystkie wegetariańskie przepisy z netu czy książek kucharskich bo to pełne, sycące posiłki i mega zdrowe. Udaje mi się chudnąć ok 1kg/tydzień więc bez rewolucji i na spokojnie ale też bez poczucia że wszystko co dobre i smaczne mnie omija.
    Dodatkowo staram się pamiętać i w miarę regularnie brać żelazo w tabletkach (bo nie jem mięsa) i witaminy.
    Na razie schudłam 8 kilo i czuję się dobrze - zero osłabienia czy uczucia głodu.
    Moja praca to raczej biurowa aktywność i stres, przyznaję że nie zdobyłam się na gimnastykę ale pracuję nad tym ;-) bo wiem że wtedy odchudzanie przebiegałoby sprawniej. Nie jestem chyba dobrym przykladem na wzorcowe odchudzanie, raczej stosuję dietę dla leniwców ;-) ale na razie działa.
    Podrawiam!

Awatar boozenka
    boozenka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cześć,
    Widzę, że faktycznie sporo już zgubiłaś a nie myślisz o tym by powoli zwiększać ilość kcal? Ja już jakiś czas staram się zrzucić parę kilo ale dotychczas byłam mało systematyczne i zdarzały mi się gorsze dni. Od dziś ponowiłam próbę i mam nadzieję, że uda mi się. Będę zaglądać do Ciebie i powodzenia
    Szczera sama ze sobą
    Przejechałam ROWEREM GRANICE POLSKI 3582km

Awatar bolestamarta
    bolestamarta jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Białystok
    Wpisy na blogu
    6

Smile Odp: dieta 1000 kcal

Ja też stosuję tą dietę 1000 kcal. Wzięłam się za siebie dokładnie 1 marca ćwiczę, dużo spaceruję no i liczę kalorie.

Owszem czasami przekroczę tą granicę o 200-300kcal, ale czasami też jem mniej niż 1000 kcal.. zwłaszcza gdy w pracy nie mam czasu na porządne przygotowanie i skonsumowanie jedzonka.

Od tamtej pory schudłam 8 kg. Czuję się ze sobą świetnie, jak nigdy dotąd. Jestem dużo bardziej pewna siebie i szczęśliwa. Mój mąż mówi, że to widać Myślę, że Wy też tak się czujecie
    2003 - 74 kg
    14.02.09 - 63,7 kg
    16.05.09 - 53,3 kg

Awatar boozenka
    Mieszka w
    Warszawa

Owszem na dziecie można czuć się ok, ale ja to tak trochę wybiegam w przyszłość i obawiam się jojo bo po 1000 może być tym bardziej jak wyjdzie się z niego niezbyt rozsądnie.
    bolestamarta a z jakiej wagi zaczynałaś i do jakiej dążysz?
    Czy planując posiłki robicie to tak by zawierały one każdego dnia tyle samo kcal np. śniadanie zawsze 200, II śniadanie 150 itd.?
    Szczera sama ze sobą

Awatar powoliznikajaca
    powoliznikajaca jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Krosno

Ja jeśli się odchudzam to zawsze licząc kalorie i trzymając się +/- 1000 kcal.
    Już kiedyś schudłam na niej 13 kg więc jest naprawdę najbezpieczniejsza i najlepsza. Każdy kogo znam i stosuje 1000 kcal to chudnie stopniowo ale rozsądnie. Choć by jeść do 1000 kcal naprawdę trzeba uważać i wybierać mniej kaloryczne jedzenie gdyż bardzo szybko dwoma normalnymi posiłkami dobijemy do 1000 kcal a nawet ponad. Można jeść dużo mniej kalorycznych rzeczy albo 3 posiłki normalne Oczywiście słodkie odpada, chyba że jest okazja i nie możecie się opszeć to np. zamiast kolacji tak by nadal zmieścić się w granicy +/- 1000 kcal.
    Dodam, że po diecie i schudnięciu jadłam przez 3 lata normalnie wręcz objadałam się i nieodzyskałam tego, utyłam troche dopiero teraz ale i tak wyglądam lepiej niż 3 lata temu z tami samymi kg ale teraz mimo jedzenia ćwiczę dzień w dzień od paru miesięcy więc jakoś wyglądam. Także dieta super i warto liczyć i trzymać się kalorii no i fajnie też dodać jakiś ruch. Rower, stepper, basen, brzuszki, spacery myślę że nic więcej nie trzeba

Niech diety cud spadną na drzewo, kontrola i kalorie najważniejsze!!
    3 LATA TEMU:

TERAZ:

Awatar boozenka
    Mieszka w
    Warszawa

Ja jadam 5 posiłków o stałych porach i o stałych wartościach kalorycznych, co z tego wyniknie? - zobaczymy, ale już jak dziś stanęłam na wadzę to było mniej w porównaniu z środą, ale jeszcze nic nie zmieniam na tickerku, ani głośno sie nie chwalę bo lubię podawać pewne informacje
    Szczera sama ze sobą

Awatar AudreyHepburn
    AudreyHepburn jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Katowice
    Wpisy na blogu
    2

Moim zdaniem to najlepsza dieta +/- 1000 kcal, nie chodzę głodna. Mam uczucie, że mam władzę nad kcal i nad wagą

Strona 1 z 16 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów